Officiële start actie ‘Ik Pas’ in gemeente Oldebroek

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9455
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Officiële start actie ‘Ik Pas’ in gemeente Oldebroek

Bericht door Redactie » za feb 06, 2016 14:04

Persbericht gemeente Oldebroek, 5 februari 2016
Officiële start actie ‘Ik Pas’ in gemeente Oldebroek

Op woensdag 10 februari start de landelijke actie ‘Ik Pas’. Ik Pas staat voor een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging jezelf aangaan door 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken. In de gemeente Oldebroek is op maandag 8 februari 16.00 uur het officiële startsein in de kantine van de Wezepse Tennis Club (WTC). Tijdens deze start wordt met water geproost op de actie en worden de ‘Ik Pas’ armbandjes uitgedeeld. Bij de start zijn aanwezig wethouder Liesbeth Vos, Rudolf Huberts van Goed bezig Oldebroek, Berend Oosterhuis van straathoekwerk Nummer-13 en Fred Huberts, voorzitter van de Wezepse Tennis Club (WTC). Geïnteresseerden en deelnemers aan de actie zijn van harte welkom in de kantine van WTC.

Alcohol extra schadelijk voor jongeren
Wethouder Liesbeth Vos vertelt waarom ze meedoet aan de actie: “Dat het drinken van alcohol op jonge leeftijd extra schadelijk is, dat is bekend. Voor jongeren is dit nog steeds moeilijk te bevatten in een omgeving die uitstraalt dat alcohol feestelijk en lekker is, en dat je er eigenlijk niet bij hoort als je niet meedoet. Door zelf mee te doen aan deze actie, samen met het hele college en een aantal enthousiaste medewerkers en raadsleden, wil ik het goede voorbeeld geven. Hiermee laten we zien dat het drinken van alcohol niet vanzelfsprekend hoeft te zijn.”

WTC
In 2014 heeft de Wezepse Tennis Club (WTC) samen met andere sportverenigingen uit Oldebroek, het convenant verantwoord alcoholgebruik ondertekend. Met sportverenigingen en gemeente zijn afspraken gemaakt voor verantwoord alcoholgebruik binnen de sportkantines, om zo overmatig alcoholgebruik tegen te gaan. De actie Ik Pas sluit hier prima bij aan. Zo wordt uiteindelijk ‘de gezonde keuze, de makkelijke keuze’.

Ik Pas
Meedoen aan Ik Pas? Kijk op www.ikpas.nl en schrijf je in. Dertig of veertig dagen geen alcohol drinken, fris de lente in, een maandje detoxen. Veel deelnemers van de eerste editie gaven aan onbewust een patroon hebben aangenomen waarbij het vanzelfsprekend was dat ze één of meerdere glazen alcohol per dag dronken. Door bewust een keuze te maken om wel of niet te drinken, doorbraken ze het patroon en was alcohol niet meer vanzelfsprekend.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie