College Oldebroek enthousiast over aardappelverwerker CêlaVíta

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9576
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

College Oldebroek enthousiast over aardappelverwerker CêlaVíta

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 21 januari 2019
College Oldebroek enthousiast over aardappelverwerker CêlaVíta

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek bracht op 15 januari 2019 een werkbezoek aan CêlaVíta. Tijdens het bezoek werd kennisgemaakt met de nieuwe algemeen directeur en werd de ontwikkeling van het Wezepse bedrijf besproken.


CêlaVíta begon in 1967 met het verwerken van aardappels. Inmiddels is het bedrijf marktleider in de Benelux op het gebied van geschilde aardappelproducten. Door de 300 medewerkers worden aardappelproducten gemaakt die kunnen worden gekookt, gebakken of in de oven, magnetron of airfryer bereid.

‘Chilled’ in plaats van ‘frozen’
Zes jaar geleden werd CêlaVíta overgenomen door het Canadese familiebedrijf McCain. Deze wereldspeler koos daarmee voor een nieuwe tak van sport: de productie van ‘chilled’ producten daar waar andere McCain-fabrieken gespecialiseerd zijn in ‘frozen’ producten. Algemeen directeur Marjan Skotnicki-Hoogland geeft aan dat CêlaVíta daardoor een speciale plaats inneemt in de McCain-familie. In Wezep verwerkt men aardappelen die vrijwel allemaal afkomstig zijn van Nederlandse grond.

Duurzaamheid is een belangrijk thema

CêlaVíta richt haar blik op de toekomst. Verduurzaming van haar locatie in Wezep is dan ook een belangrijk thema. Zo heeft het bedrijf een alternatief voor het lozen van regenwater op de riolering gerealiseerd door het water af te voeren naar een ondergronds krattensysteem onder haar parkeerplaats. Ook draagt CêlaVíta bij aan de verwarming van zwembad De Veldkamp. Dagelijks wordt zo’n 1400 kuub afvalwater met een temperatuur van 31 graden richting De Veldkamp geloosd. Daardoor hoeft het zwembad minder energie te steken in verwarming van het water. Daarmee is nog niet alle restwarmte van het bedrijf gebruikt. CêlaVíta staat open voor initiatieven die het gebruik van restwarmte stimuleren.

Werkbezoek aanvragen
Het college van Oldebroek gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven en instellingen. Voor het college is dit een goede manier om kennis te maken, actuele ontwikkelingen te bespreken en een indruk te krijgen van de bedrijfsvoering. Voor ondernemers is het een mooie gelegenheid om hun bedrijf te laten zien en eventuele wensen of ideeën aan het gemeentebestuur mee te geven. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in een bezoek van het college kunnen zich melden via mmiddendorp@oldebroek.nl.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie