Beleef elke woensdag de Elburger vestingdagen

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9663
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Beleef elke woensdag de Elburger vestingdagen

Bericht door Redactie »

ELBURG – De gezelligste woensdagen van het jaar komen er weer aan: de Elburger Vestingdagen. Dit jaar vinden de Vestingdagen op de woensdagen 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus plaats. Voor jong en oud vinden er zowel overdag als ’s avonds verschillende leuke activiteiten plaats. Geniet overdag en ’s avonds van muzikale activiteiten van diverse artiesten. Struin over de braderie of de kleedjesmarkt of ga varen op een botter: het kan allemaal op de Vestingdagen.

Elke woensdag begint met een kleedjesmarkt voor kinderen tot en met 12 jaar. Op deze kleedjesmarkt aan de Bloemstraat en De Ledige Stede kunnen kinderen vanaf 8.00 uur ’s ochtends terecht met hun koopwaar. U kunt hier tot 17.00 uur terecht om het oude speelgoed, te klein geworden kleding en andere prullaria te kopen van de kinderen.
Ook aan de kleinsten is gedacht, zij vermaken zich in de draaimolen op de Vischmarkt.

Afbeelding

Braderie
Naast de kleedjesmarkt voor de kinderen, kunt u binnen de stadsmuren ook terecht voor de gezellige braderie. Elke Vestingdag in Juli en Augustus staat deze braderie opgesteld van 10.00 tot 18.00. Veel winkels in de vesting zijn daarom ook geopend tot 18.00 uur.

Bottervaren
Altijd al eens op een authentieke botter willen varen? Tijdens de Vestingdagen kan het! Elke woensdag kunt u met een authentieke botter of met de grote rondvaartboot meevaren. De kaarten voor deze activiteit zijn verkrijgbaar bij de boot aan de Havenkade. Geniet vanaf het water van de mooie haven en omgeving van Elburg. De botter is een typisch voorbeeld van de Elburgse historie.

Liever cultuur snuiven in Elburg Vesting zelf? Ook daar kijkt u uw ogen uit. Bezoek één van de vele musea in Elburg; Museum Elburg, de Sjoel, het nationaal Orgelmuseum of de Botterwerf. Ook zijn de Smederij en de Kazematten geopend tijdens de vestingdagen.

Vermakelijke optredens
Overdag, terwijl u over de braderie of kleedjesmarkt struint, wordt u vermaakt door optredens van verschillende artiesten:
• Woensdag 24 juli – Brassband Apeldoorn
• Woensdag 31 juli – De vrolijke accordeonist
• Woensdag 7 augustus – Dixielandband
• Woensdag 14 augustus – Pauwergirls
• Woensdag 21 augustus – Stadskapel Concordia

Zomerconcerten
Niet alleen op de braderie is muziek te vinden. Ook dit jaar vinden er weer zomerconcerten plaats. De zomerconcerten zijn op alle woensdagen tijdens de vestingdagen.
In de Grote Kerk te Elburg laten de mannen van het Veluws Mannenensemble onder andere negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen horen. Het concert wordt afgesloten met Vaderlandse liederen. De concerten vinden op elke Vestingdag plaats in de Grote Kerk. De aanvang van de concerten is om 11.00 uur. Toegang is gratis.

Afsluiting met livemuziek
Elke Vestingdag wordt traditiegetrouw afgesloten met livemuziek op de Vischmarkt. Een ouderwets gezellig feest met verschillende artiesten. Vanaf 20.00 tot en met 23.00 uur zijn de volgende optredens:
• Woensdag 24 juli – Feest Dj’s: een vrolijke avond met een uitgebreid muziekaanbod
• Woensdag 31 juli – 90’s & 00’s party met DJ Ossy & Browbeat
• Woensdag 7 augustus – Hollandse avond: meezingen met alle Hollandse hits
• Woensdag 14 augustus – Summer Party: de lekkerste zomerhits
• Woensdag 21 augustus – Bassie’s on tour ter afsluiting van de Vestingdagen 2019

Kijk voor meer informatie op http://winkelvesting.nl/.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie