Koninklijke erepenning voor imkervereniging eindelijk uitgereikt

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9723
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Koninklijke erepenning voor imkervereniging eindelijk uitgereikt

Bericht door Redactie »

Op zaterdag 4 september ontving Imkervereniging Wezep-Hattem-Oldebroek de Koninklijke erepenning uit handen van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing. Oorspronkelijk zou deze uitreiking plaatsvinden tijdens een grootse viering van het 100-jarige bestaan op 7 juli 2020, maar vanwege de coronasituatie werden noodgedwongen zowel de uitreiking als festiviteiten uitgesteld. In het kader van het jubileum zijn er wel al een nieuwe bijenstal en educatieruimte gebouwd en is de bijentuin opnieuw ingericht.

De erepenning wordt door de Koning toegekend aan verenigingen, stichtingen of instellingen en symboliseert de waardering voor bijzondere verdiensten. De meer dan 100 vrijwilligers van de Koninklijke imkervereniging houden zich op allerlei vlakken bezig met het in stand houden en bevorderen van de imkerij, de bijen en de biodiversiteit in de regio. Ook worden er lezingen, cursussen en excursies georganiseerd. De vereniging is daarmee van groot belang voor de lokale samenleving.

Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing: “Een Koninklijke erepenning symboliseert het respect en de waardering van de Koning voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. Het is mooi om deze Koninklijke Erepenning nu ook daadwerkelijk uit te kunnen reiken. Ik feliciteer de imkervereniging van harte met haar jubileum en met deze erkenning en hoop dat zij nog lang een mooie en actieve rol in onze mooie omgeving blijven vervullen.”

Afbeelding
Foto met v.l.n.r. Marleen Sanderse (burgemeester Hattem), Jan Willem Spronk (voorzitter), Tanja Haseloop-Amsing (burgemeester Oldebroek)
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie