60 EKO-producten bij SuperDeBoer in Wezep.

Gesloten
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9659
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

60 EKO-producten bij SuperDeBoer in Wezep.

Bericht door Redactie »

Wezep – 25 oktober 2003. Milieu- en Natuurvereniging Groentje heeft SuperdeBoer in Wezep in het zonnetje gezet omdat deze winkel 60 EKO-producten in de schappen heeft.
Daarmee is SuperdeBoer de winkel met de meeste biologische producten in de gemeente Oldebroek.
:!:

Afbeelding

Marten Muller overhandigde namens Groentjeaan bedrijfsleidster Betje Duim een ingelijste oorkonde die meteen een plek kreeg in de winkel. Voor het personeel was er taart, natuurlijk EKO! Groentje heeft EKO-producten geteld in zes supermarkten: SuperdeBoer (60), Edah (15), Aldi (0), Boni (4) in Wezep en Golff(24) en Spar (4) in Oldebroek. Het tellen maakte onderdeel uit van een landelijke actie van Milieudefensie waarbij in 300 supermarkten geteld is.

Afbeelding

De landelijke winnaar, een supermarkt in Drenthe heeft 375 biologische producten. Het landelijk gemiddeld aantal is 58. SuperdeBoer in Wezep zit dus landelijk niet erg hoog, maar Groentje prees de verdubbeling in het afgelopen jaar van 30 naar 60 EKO-producten.

EKO-producten, ook wel biologische producten genoemd, zijn het resultaat van duurzame landbouw. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, geen kunstmest en geen genetisch gemanipuleerde gewassen. Dieren hebben een ruim onderkomen en kunnen vrij van binnen naar buiten lopen. Aan EKO-producten zijn ook geen chemische conserveermiddelen of synthetische geur-, kleur-, of smaakstoffen toegevoegd. Ze zijn “puur natuur”.

Groentje wil de afzet van EKO-producten bevorderen. Steeds meer boeren willen overschakelen naar de biologische productiemethode. Het is van belang dat supermarkten de producten in de schappen hebben, zodat de consument voor EKO kan kiezen. Zo blijft EKO niet alleen voorbehouden aan speciale natuurwinkels, die niet in alle dorpen bestaan. Supermarkten moeten volgens Groentje ook reclame maken voor EKO-producten, net als voor de andere producten.

Groentje vroeg aan SuperdeBoer om hiermee door te gaan en te zorgen voor weer een verdubbeling van het aantal producten. Betje Duim zei positief te zijn over biologische producten. “SuperdeBoer zal hier aandacht aan blijven besteden.”

Kijk ook eens op de site van Groentje:http://www.groentje-wezep.nl/
(Voor meer achtergrondinformatie zie: http://www.milieudefensie.nl)
Foto's: Natuurvereniging Groentje Wezep.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gesloten