Das doodgereden in Hattemerbroek

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9613
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Das doodgereden in Hattemerbroek

Bericht door Redactie »

DAS DOOD GEREDEN IN HATTEMERBROEK

Afgelopen zaterdag (22-09-2007) werd op de Hanesteenseweg te Hattemerbroek een dode das aangetroffen die kennelijk was aangereden. Onderzoek door een medewerker van de dierenambulance Elburg wees uit dat het dier geen chip droeg. De mannetjesdas is hoogstwaarschijnlijk dus niet uitgezet en het betreft wellicht een wild, natuurlijk exemplaar. De lokale Natuur- en milieuvereniging ‘Groentje’ heeft Stichting Das en Boom in kennis gesteld.


Afbeelding

De natuur- en milieuvereniging en een aantal bewoners vragen zich af of de vondst van deze wilde das een nieuw licht werpt op de toekomstige verkeerssituatie in de omgeving van de Hanesteenseweg. Recent is de aanleg van het intergemeentelijk bedrijventerrein Hattemerbroek gestart. Op dit moment wordt door betrokken gemeenten hard gestudeerd hoe de verwachte verkeersstromen in goede banen kunnen worden geleid. Tijdens een informatieavond over de toekomstige verkeerssituatie in Hattemerbroek bleek dat een van de oplossingen wordt gezocht in een weg die tussen de A50 en de Hanesteenseweg door het Natura 2000-gebied loopt. Verder onderzoek naar de aanwezigheid van dassen in dit gebied is nodig.

Kijk ook eens op http://www.groentje-wezep.nl/
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Rescueman
Berichten: 62
Lid geworden op: di mar 21, 2006 22:03
Locatie: Wezep
Contacteer:

Bericht door Rescueman »

PAVLOF Effect ??

We zien ergens een bijzonder dier, op de beschermde lijst.. en het pavlof effect van de milieu en natuurverenigingen is, stop alle ontwikkelingen die voor dat gebied gelden..
Zodat we dat rustig een nieuwe bezwaarprocedure kunnen starten ?????

Met alle respect, maar de leefgebieden van een DAS zijn groot..

We hebben in gemeente Oldebroek wel meer van dat soort grappen..

Een hondenvereniging die al jaren op de zelfde plek werkt met haar dieren, moet verhuizen, omdat er een zeldzaam blauw vlindertje is aan getroffen..

Ik de nabije omgeving kennen we het zelfde, In het drontermeer mag niet gebaggerd worden, voor de vogels die daar leven.. Kijk eens hoevaak de KNRM moet uitrukken omdat daar niet gebaggerd mag worden..

Milieu en natuurbeleid moet wel in een perspectief worden geplaatst..
Misschien kunnen sommige dieren wel bestaan, omdat een bepaald terrein op een bepaalde manier word gebruikt, of wordt veranderd..

Ook zie je dat zogenaamde zeldzame dieren, door "natuurbeschermers, ter kwade trouw" worden uitgezet, om een planologische ontwikkeling op te houden..
Ik weet natuurlijk niet wat hier gebeurd is, maar om nu direct te roepen dat een bepaalde weg maar niet gebouwd moet worden, zonder dat er een nauwkeurig beeld is, waarom een Das daar terrecht is gekomen en toevallig ook nog daar is aangereden. Vind ik erg veelst te kort door bocht..
Peter Adema
[
asfaltrocker
Berichten: 19
Lid geworden op: wo mei 31, 2006 19:14

Bericht door asfaltrocker »

Tja, heel Nederland beschikt nog over een wegennet uit de Middeleeuwen dankzij alle korenwolven en dassenburchten.

Of zal het probleem liggen bij de eeuwige jankerds die helaas te serieus genomen worden met hun pogingen elke vooruitgang tegen te houden? En op deze manier zowel het milieu als het leefgenot van vele moderne burgers met voeten treden? Gesteund door de onwetende burgers die nog met een roze bril leven?

Jammer joh, van die das. Ik ben gek op dieren, en dit hoort nu eenmaaql bij de natuur.
En nu hup, aanleggen die wegen.
Oldebroek, gemeente Wezep.
Plaats reactie