Opnieuw uitstel onderhoud A28

Plaats reactie
Stefan
Redactie
Berichten: 465
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Opnieuw uitstel onderhoud A28

Bericht door Stefan »

Rijkswaterstaat stelt onderhoud A28 en A50 uit
Gemeenten teleurgesteld over besluit

Rijkswaterstaat stelt het groot onderhoud aan de A28 en de A50 rond het knooppunt Hattemerbroek voorlopig uit. Dit gebeurt omdat Rijkswaterstaat landelijk nieuwe prioriteiten heeft gesteld voor de besteding van het onderhoudsgeld. Het onderhoud aan beide snelwegen staat nu gepland voor de periode 2012-2014. Alleen noodzakelijk kleinschalig onderhoud wordt eerder uitgevoerd. De gemeenten op de Noord Veluwe zijn teleurgesteld over het besluit van Rijkswaterstaat en willen een gesprek met de directie.

Derde keer
Het is de derde keer dat Rijkswaterstaat het groot onderhoud aan de A28 en A50 uitstelt. Hierdoor komen er op korte termijn geen maatregelen tegen de geluidsoverlast van de beide snelwegen. De gemeenten van de Noord Veluwe zijn dan ook erg teleurgesteld over het besluit. In juni hebben zij hun ongenoegen geuit in een overleg waarbij ook Rijkswaterstaat aanwezig was. Daarnaast hebben zij Rijkswaterstaat gezamenlijk een brief gestuurd waarin zij hun teleurstelling en zorgen verwoorden.

Oldebroek
Vooral de gemeente Oldebroek is teleurgesteld. In de afgelopen jaren is tijdens de dorpsgesprekken in Wezep meerdere malen gesproken over het onderhoud rond het knooppunt Hattemerbroek. Daarbij kwam met name het verkeerslawaai aan de orde. De gemeente gaf daarbij steeds aan wanneer Rijkswaterstaat onderhoud zou gaan plegen en wanneer maatregelen genomen konden worden tegen de geluidshinder. Oldebroek heeft daarom sterk aangedrongen op een gesprek tussen de gemeenten van de Noord Veluwe en de verantwoordelijk directeur van Rijkswaterstaat. Dat gesprek vindt naar verwachting na de zomervakantie plaats.

Afbeelding
Foto: Mavas / Wegenforum.nl

lenw
Berichten: 14
Lid geworden op: wo feb 25, 2009 17:10

Re: Opnieuw uitstel onderhoud A28

Bericht door lenw »

De geloofwaardigheid van beleidsmakers heeft voor mij langzamerhand het nulpunt bereikt.
Voor de 4e keer heeft rijkswaterstaat het aanbrengen van zoab op de A 28 uitgesteld
De gemeente laat zich voor de zoveelste keer voor ............ zetten.
Het argument om de geluidsoverlast terug te brengen om zoab op de A 28 aan te brengen gaat niet meer op /ja in 2012.
Inmiddels neemt de geluidsoverlast steeds meer toe. Een jaar geleden is er een onderzoek geweest over het aantal decibellen die op sommige momenten aan hun max zaten.
De Rondweg wordt steeds drukker /zie rapport gemeente/H2O,op de A 28 wordt het verkeer steeds intensiever,dus worden de decibels in 2010 ruim overschreden,met andere woorden de wijken ,die vlak aan de Rondweg en A 28 liggen,krijgen meer verkeerslawaai overzich heen.
De geluidsschermen aan de Rondweg en de A 28 zijn onvoldoende om dit op te vangen.
De gemeente is hier in verantwoordelijk,doe er wat aan en stel het niet steeds uit .

Wim Lensink

Plaats reactie