Nieuw plan voor entree Wezep bij 'Koops Bedden'

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

Nieuw plan voor entree Wezep bij 'Koops Bedden'

Bericht door Redactie Noord »

WEZEP - In De Stentor van dinsdag 09 november 2010 staat een artikel over de voortgang rondom de ontwikkeling van woningbouw, op de locatie waar nu het totaal verwaarloosde pand van Koops Bedden staat, langs de Zuiderzeestraatweg in Wezep. De ontwikkelaar Koopmans Bouw BV heeft een nieuw plan ontwikkeld.

In de eerdere plannen werden senioren appartementen voorzien in het duurdere segment. De gemeente hield dat tegen omdat zij liever sociale woningen zagen. Tot op de dag van vandaag zijn er daarom nog geen sloop- en bouwwerkzaamheden langs de Zuiderzeestraatweg.

Het nieuwe plan omhelst de bouw van circa veertien twee-onder-een-kap woningen en de bouw van enkele vrijstaande woningen langs de Van Pallandtlaan.

De plannen zoals de ontwikkelaar uit Enschede ze heeft gepresenteerd zullen door de gemeente moeten worden goedgekeurd alvorens de daadwerkelijke sloop van Koops Bedden en bouw van de nieuwe woningen gaat beginnen.

Wethouder Gerrit Jan Veldhoen lijkt positief in zijn commentaar tegenover De Stentor: "Er is door de eigenaar gekozen voor het duurdere segment, starterswoningen passen architectonisch minder op deze locatie. We zien in Oldebroek dat huizen tot drie ton nog wel verkopen, daarboven stagneert het."

Toch laat Veldhoen weten dat de prijs van de woningen niet de doorslag zal geven in de keuze van de gemeente. "Maar er is een breder belang mee gemoeid, omdat het gaat om de entree van het dorp."

Afbeelding
Koops Bedden op 15 maart van dit jaar. Met de nieuwe plannen lijkt er misschien toch nog 'iets' te gaan gebeuren. Foto: Stefan Verkerk

Afbeelding
Het vermoedelijke projectgebied op basis van satellietbeelden. Foto: Google Maps; bewerking: Oldebroek.net
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

lenw
Berichten: 14
Lid geworden op: wo feb 25, 2009 17:10

Re: Nieuw plan voor entree Wezep bij 'Koops Bedden'

Bericht door lenw »

De Hr Veldhoen-gemeente spreekt zichzelf tegen.De projektontwikkelaar had eerder plannen voor appartementen in het duurdere segment- prachtige entree....
.De gemeente hield het liever op sociale woningbouw.
Waarschijnlijk kon de projektontwikkelaar hier niet genoeg aan verdienen,waardoor er een pat stelling ontstond,gevolg jarenlang een rotzooi. Veldhoen zegt dat het om het om de entree van het
dorp gaat.............een zootje jarenlang al -over entree gesproken een aanfluiting voor Wezep
Nu weer bouwen in het duurdere klasse,al moeilijk verkoopbaar,gevolg weer jarenlang wachten-onderhandelen-verguningen-bezwaarschriften -enz

Plaats reactie