Handen af van onze hulpverleners tijdens oud & nieuw!

Wat niet te plaatsen is in een ander forum.
Stefan
Redactie
Berichten: 465
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Handen af van onze hulpverleners tijdens oud & nieuw!

Bericht door Stefan »

OLDEBROEK - Blijf met je handen van hulpverleners af tijdens de jaarwisseling, dat is de boodschap die SIRE verspreid in haar nieuwe campagne 'Handen af van onze hulpverleners'. Elk jaar tijdens oud en nieuw zijn steeds meer hulpverleners het slachtoffer van geweld door feestvierende omstanders. Over heel 2011 werd 44% van de brandweermensen lastig gevallen, 79% van het ambulancepersoneel en 74% van de politieagenten.

Stel je eens voor dat je aankomende jaarwisseling samen met je vrienden knallend het nieuwe jaar in gaat. Maar plots gaat er iets mis met een vuurpijl en daardoor raakt een van jouw vrienden gewond. Je belt de ambulance en hoopt dat ze zo snel mogelijk ter plaatse komen. Eenmaal ter plaatse worden de ambulancebroeders plots lastig gevallen door agressieve omstanders met een slok te veel op. De politie moet er bij komen en je goede vriend kan - terwijl hij schreeuwend van de pijn op de grond ligt - nog niet geholpen worden.

Landelijk zijn er ook veel gevallen bekend waarbij de brandweer wordt gehinderd in haar taken. Stel je nou eens voor dat een vuurpijl je woning is ingevlogen en dat er brand is uitgebroken. De brandweer is gebeld, maar ze worden aan het begin van de straat tegengehouden door een groepje omstanders die denken dat de brandweer een vreugdevuur komen blussen. De brand in je huis breidt zich uit terwijl de brandweer honderd meter verderop er niet doorgelaten wordt.

Maar ook de politie is vaak doelwit van agressie. Stel je eens voor dat jij wordt lastig gevallen door een groep omstanders die jou bestoken met zwaar knalvuurwerk. Je komt niet van ze af en belt 112. De politie komt ter plaatse maar zij worden aangevallen door een aantal omstanders die het menen beter te weten. Terwijl de politie druk bezig is om de agressievelingen te arresteren, moet jij vluchten voor het knalvuurwerk.

Stel jij in al deze gevallen eens voor dat JIJ die persoon bent die de hulpverleners lastig valt. Hoe zou jij je voelen als je er achteraf achter komt dat door jouw gedrag een slachtoffer langer pijn heeft, zijn huis ziet afbranden of langer wordt lastig gevallen met zwaar vuurwerk?

Wees verstandig. Blijf met je handen van de hulpverleners af. Niet alleen tijdens de komende jaarwisseling, maar altijd.

Afbeelding
Plaats reactie