Inschrijving voor achtste Wijffels-innovatieprijs open

Ondernemers uit de gemeente Oldebroek die sponsor zijn hebben hier de mogelijkheid om nieuws enz te plaatsen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Inschrijving voor achtste Wijffels-innovatieprijs open

Bericht door Redactie »

Inschrijvingstermijn slechts twee maanden
Inschrijving voor achtste Wijffels-innovatieprijs open

Om innovatiekracht in Nederland te blijven stimuleren, opent Rabobank op 2 februari de inschrijving voor de achtste Herman Wijffels Innovatieprijs. Vernuftige ondernemingsideeën met een duurzaam karakter zijn aan te melden tot 1 april 2009. Ervaren ondernemers, maar ook bedrijven 'in de dop', kunnen zich inschrijven tijdens deze twee maanden. 'Juist in deze economisch turbulente tijden is de focus op innovatie van cruciaal belang. Daarom moedigen we bedrijven aan om mee te doen aan deze prestigieuze innovatieprijs,' zegt Ruud Nijs, directeur MVO van Rabobank Nederland.

Rabobank organiseert de Herman Wijffels-innovatieprijs voor de achtste keer om (startende) ondernemers een extra stimulans te geven om hun innovatieve ideeën tot uitvoering te brengen. Bij de laatste verkiezing in 2008 schreven zich een recordaantal van ruim 400 ondernemers in. De inzendingen zijn vaak verrassend, vooruitstrevend en helpen mens en milieu vooruit, zoals beoogd.

De jury beoordeelt op een viertal criteria: innovatief vermogen, maatschappelijk verantwoord ondernemen, klantfocus en rentabiliteitsverwachting. De nominaties worden in juli bekend gemaakt. De winnaar van de Herman Wijffels Innovatieprijs ontvangt €50.000. Met dit bedrag kan de winnaar zijn of haar idee verwezenlijken of verder ontwikkelen. Naast de hoofdprijs zijn nog drie prijzen te winnen. De tweede prijs bedraagt €37.500; de derde prijs levert €25.000 op. Ook is er een aanmoedigingsprijs van €10.000. Iedereen, dus ook studenten, die bezig is met het ontwikkelen van een innovatief product of innovatieve dienst kan zich tot 1 april 2009 aanmelden.

In 1999 nam Herman Wijffels afscheid als voorzitter van de toenmalige hoofddirectie van Rabobank Nederland. Ter gelegenheid daarvan is het Herman Wijffels Fonds opgericht. Het doel van het fonds is ‘het verlenen van financiële steun en eventueel andere vormen van ondersteuning aan initiatieven die het coöperatieve en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap (MVO) bevorderen’. Sinds 2002 wordt de Herman Wijffels Innovatieprijs jaarlijks uitgereikt.

Meer informatie over de Herman Wijffels Innovatieprijs, de criteria, het wedstrijdreglement, de beoordelingsprocedure en de inschrijving is te raadplegen op www.rabobank.nl/innovatieprijs. Daar zijn ook webvideo's te bekijken van eerdere prijswinnaars en het juryrapport 2008 met interviews van Herman Wijffels en minister Maria van der Hoeven.

Voor meer informatie en inschrijving: www.rabobank.nl/innovatieprijs
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie