CNV-vrijwilligerswerk nieuwe stijl

Ondernemers uit de gemeente Oldebroek die sponsor zijn hebben hier de mogelijkheid om nieuws enz te plaatsen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9663
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

CNV-vrijwilligerswerk nieuwe stijl

Bericht door Redactie »

CNV-vrijwilligerswerk nieuwe stijl

CNV Vakmensen heeft op zaterdag 29 mei de aftrap gegeven voor het vrijwilligerswerk nieuwe stijl, in de regio’s Noordwest-Veluwe, Noordoostpolder en de kop van Overijssel. Tijdens een feestelijke regionale bijeenkomst op de legerplaats Oldebroek nam het CNV ook afscheid van trouwe kaderleden die vele jaren vrijwilligerswerk hebben gedaan voor CNV Hout en Bouw.


Afbeelding

Gezelligheid en informeel contact stonden centraal. Arie-Jan van Oort, bestuurder van CNV Vakmensen, sprak de meer dan 170 aanwezigen toe (kaderleden, deels met hun partners). Hij zette de vertrekkende kaderleden, van wie er 25 zich zelfs meer dan 25 jaar voor de bond hadden ingezet, in het zonnetje. Er werd ook vooruit gekeken. Van Oort legde uit dat het nieuwe vrijwilligerswerk meer is gericht op specifieke taken met een beperkte tijdsduur. “In die nieuwe structuur zul je minder ‘taken voor het leven’ vinden.”
In de sectoren die geen verenigingsstructuur kenden (bijvoorbeeld transport, metaal, voeding en schoonmaak) zijn volgens Van Oort veel potentiële vrijwilligers te vinden. Regionale platforms en afdelingen gaan informatieve en bindingsbijeenkomsten organiseren voor jong en oud.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie