12 okt Lezing Oorlog herinneringen in Huiskamer

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
jan bredewout
Berichten: 862
Lid geworden op: do jan 19, 2006 7:55
Locatie: wezep
Contacteer:

12 okt Lezing Oorlog herinneringen in Huiskamer

Bericht door jan bredewout »

Op 12 oktober aanstaande zal de heer Dick Breedijk een lezing houden in “De Huiskamer van Wezep” aan de Meidoornpassage 16 te Wezep. De avond begint om 19.30 uur.

De lezing is een vervolg/aanvulling op de lezing van 3 mei jl. Tijdens die avond vertelde de heer Breedijk onder andere over de contouren van “objecten” die zijn gevonden op de Wezepsche Heide.

Het is de bedoeling op 14 oktober vervolgens gezamenlijk, op de fiets, en onder begeleiding van de heer Breedijk vanaf De Huiskamer een bezoek te brengen aan de plaatsen waar deze contouren terug te vinden zijn. De inloop, met een kopje koffie of thee, is vanaf 10.00 uur. Om 10.30 uur begint de fietstocht. Na afloop is in De Huiskamer gelegenheid nog even na te praten en de dag af te sluiten.

Het zou fijn zijn wanneer u zich voor één- of beide activiteiten aanmeldt via e-mailadres: ina@huiskamervanwezep.nl Wij kunnen dan rekening houden met uw komst.

Dick Breedijk begon in 1980 met het onderzoeken van vliegtuigcrashes in de Tweede Wereldoorlog.
In 2007 werd hij gevraagd voor een onderzoek van het Artillerie Schiet Kamp. Men had op verschillende plaatsen materiaal van vliegtuigen gevonden en men wilde weten wat daar gebeurd was. Deze navorsingen resulteerden uiteindelijk in het boek “Wie herdenken we in en om Oldebroek”. Het boek kwam uit op 30 januari 2016 en werd uitgegeven door Oudheidkundige Vereniging “de Broeklanden”.
Plaats reactie