S.O.S. Turnsters presteren uitstekend.

Arnold van de Worp
Redactie
Berichten: 108
Lid geworden op: di jul 29, 2008 20:01
Locatie: Wezep, gemeente Oldebroek
Contacteer:

S.O.S. Turnsters presteren uitstekend.

Bericht door Arnold van de Worp »

Zaterdag 18 dec werd de 2e plaatsingswedstrijd 3e divisie georganiseerd in het KNGU centrum in Beekbergen. Voor de selectieturnsters van S.O.S. Oldebroek een 2e meetmoment in een reeks van drie plaatsingswedstrijden.

Afbeelding

Alle turnsters zetten een betere prestatie neer dan in de eerste plaatsingswedstrijd. Maar ook de concurrentie heeft niet stil gezeten en turnde fanatiek mee.
De 9-jarige Joyce Sneller turnde opnieuw een wedstrijd zonder grote fouten. Ze startte op balk als eerste turnster van de wedstrijd en zette direct de allerhoogste score neer. Op vloer mist ze nog wat moeilijkheid maar turnde ze een prachtig basisprogramma. Op sprong en brug (2e) kan ze prima uit de voeten en ze stond dan ook op een verdiende 2e plaats in de einduitslag.
Chantal Mulder turnde de vorige wedstrijd nog door een grote fout op balk naar de 7e plaats. Nu was de turnster gedreven het podium te behalen. Met een kleine misser op sprong turnde ze op de andere drie toestellen goed. Met een 2e plaats op vloer en brug en een 3e plaats op balk turnde ze naar de 2e plaats op slechts 0,150 achter de nummer 1.
Dit keer was Hester ten Hove de pechvogel van de dag. Door een volledig mislukte balkoefening waren direct alle kansen verkeken op een goede eindklassering. Extra zuur voor de 14-jarige dat ze wel de beste turnster was op brug en vloer bij de junioren. Helaas resulteren fouten op dit niveau direct in een lagere klassering.
Door de goede uitslagen zijn alle S.O.S. turnsters nog in de race voor de regiofinale in februari waar de tickets voor de landelijke wedstrijden verdeeld worden. Eind januari vindt de laatste plaatsingswedstrijd plaats waarbij voor plaatsing de twee beste resultaten tellen voor doorstroming.

Overige plaatsen S.O.S turnsters:
Willianne Kroes: 15e plaats instap 9
Demi Sneller: 4e plaats jeugd 6
Eline van Hattem: 13e plaats jeugd 6
Hester ten Hove: 12e plaats junior 5
Henriët van den Heuvel: 5e plaats senior 4
Lisette van den Heuvel: 7e plaats senior 4
Lotte van de Venis: 11e plaats senior 4
Plaats reactie