Hoog Berlusconi-gehalte.

Verkiezingen algemeen
Gebruikersavatar
mrotman
Beheerder
Berichten: 437
Lid geworden op: wo okt 16, 2002 16:18
Locatie: Wezep
Contacteer:

ATB-accommodatie geen primaire sportvoorziening

Bericht door mrotman »

ATB-accommodatie wordt niet gezien als een primaire sportvoorziening

Dit geeft de gemeente mede als reden op om niet meer actief verder te zoeken naar een locatie voor ATB vereniging Oldebroek, een jonge en actieve vereniging. De vereniging had als nieuwe trainingslocatie Sportpark Stuivezand (oude OWIOS terrein) op het oog. Bestemming van dit terrein is nog sport.
Oké de buurt van Sportpark Stuivezand maakt (mogelijk??) bezwaar en de gemeente heeft een andere bestemming voor dit terrein, dat zijn argumenten die ik begrijp. Maar geen “primaire sportvoorziening” ????
Een jonge vereniging die jaarlijks een veldtoertocht organiseert die regionale uitstraling heeft en op de winteravonden jeugd enthousiast maakt voor de sport door trainingen te geven. Dat in een tijd waar de overheid zich zorgen maakt over de gezondheid van de jeugd. Compliment voor ATB vereniging Oldebroek.
De gemeente Oldebroek heeft kennelijk wel als “primaire taak” het aanleggen en verplaatsen van een skatebaan, organiseren Hooitoer, 55+ sportbeurs en GALM projecten. Waarvan een aantal projecten in het kader van de “Breedte Sport Impuls”. Maar deze BSI is kennelijk niet breed genoeg om de ATB vereniging Oldebroek een positieve impuls te geven.

Misschien geen primaire sportvoorziening maar wel een vereniging die de steun van de gemeente Oldebroek verdient. Ik hoop dat de politiek hier snel wat aan gaat doen.
Johan
Berichten: 5
Lid geworden op: do okt 13, 2005 17:56
Locatie: oldebroek
Contacteer:

Wat is dan wel primair.......

Bericht door Johan »

Ja soms is het te triest voor woorden, zeker omdat wij als vereniging onze eigen broek ophouden. Het lijkt er op dat je beter om €200.000 kan vragen dan om wat hulp bij het vinden van een lokatie. Ik kan er met de pet niet bij dat men een vereniging waar ook een behoorlijk deel jeugd bij zit! zo in de kou laat staan.

Nieuwe motto van het kabinet zou in de gemeentepolitiek van Oldebroek ook niet misstaan. Samen Werken, Samen Leven. Daadkracht om nu eens een keer de schouders ergens onder te zetten ontbreekt opnieuw.

Door al deze perikelen hebben veel (fiets)sporters geen hoge pet meer op van gemeente Oldebroek en das jammer!

Johan
Bert-Jan
Berichten: 229
Lid geworden op: do mar 02, 2006 23:45
Locatie: Wezep

Bericht door Bert-Jan »

Beste Johan,

Het bestuursakkoord van Oldebroek heet 'Samen Slagvaardig' en de coalitie CDA, PvdA & CU lijkt wel in Oldebroek uitgevonden. Het zit dus allemaal dichtbij je wens.

Alle gekheid op een stokje: Het is jammer dat je de gemeentepolitiek een sneer geeft vóórdat je überhaupt met ze over de zaak gesproken hebt. Oké, er is gesproken c.q. gecommuniceerd met het college van B&W over deze specifieke zaak, maar het onderwerp is dan nog niet bij de gemeenteraadsfracties op tafel geweest, tenminste niet bij de PvdA en ik lig nooit te slapen tijdens vergaderingen (geloof ik).

Nu is het natuurlijk ook niet zo dat je zomaar ergens in Oldebroek een parcours aanwijst voor ATB activiteiten. Ik neem aan dat er allerhande wensen en verplichtingen zijn voor een parcours of trainingslocatie. Ik zie dus ook niet zo maar een oplossing of mogelijkheid om meteen daar maar eens wat nuttigs over te zeggen. Onmogelijk is iets pas als alle opties bekeken en gebruikt zijn, nietwaar?

Wel durf ik aan te nemen dat jij of ATB Vereniging Oldebroek zo ideeën hebben. Is het niet handig om dat onder de aandacht van de gemeenteraadsfracties te brengen? Dan spreek ik niet alleen even voor PvdA-parochie, maar voor alle partijen naar keuze?

Bij ons ben jij of de ATB vereniging in ieder geval altijd van harte welkom om te praten over de zaken die je meemaakt of wilt voorzien van politieke aandacht. Daar zijn we immers voor als volksvertegenwoordigers.

Soms is het terrein stijl of modderig, maar met de juiste krachtsinspanning, de juiste versnelling en voldoende grip sta je immers niet zomaar stil!

We houden elke maandagavond om 19:30 uur spreekuur. Laat wat van je horen!

Hartelijke groet,

Bert-Jan Dokter
PvdA Oldebroek -Wezep
Gebruikersavatar
mrotman
Beheerder
Berichten: 437
Lid geworden op: wo okt 16, 2002 16:18
Locatie: Wezep
Contacteer:

Primaire sportvoorziening

Bericht door mrotman »

Primaire sportvoorziening?

Wat is een primaire sportvoorziening? Deze vraag lag een beetje verborgen in mijn betoog. Zoals Johan al aangaf, er gaat veel geld naar een aantal bestaande verenigingen. Die horen dus wel tot de primaire sportvoorzieningen. Heeft de gemeente in haar beleid duidelijke grenzen gesteld en met naam en toenaam een lijst van primaire sportvoorzieningen?
Met andere woorden, nieuwe initiatieven zijn bij voorbaat ten dode opgeschreven. Dat past dus niet in een beleid waar alles wat breder wordt gezien. Of is het zelfs zo dat initiatieven uit de bevolking bij voorbaat van tafel geveegd worden.
Gast

Bericht door Gast »

Een vereniging is niet per definitie een sportvoorziening. De sportparken zijn inderdaad vaak de voetbalvelden. Het sportpark is daarbij te zien als 'de voorziening'.

Wat is dan primair of waar staat dat woord voor in dit verband. De voetbalverenigingen zijn groot qua ledenaantal. Het primaire karakter is dan dus een kwantitatief begrip. Ik hoop dat ik me niet te moeilijk uitdruk, maar dat is zo m'n eerste beeld.

De voetbalvelden zijn nu nagenoeg allemaal geprivatiseerd (De Bovenmolen is onderweg, dunkt me).

Nieuwe verenigings-initiatieven worden niet per definitie de kop ingedrukt. Dat beeld herken ik niet. Wél wordt er gezocht naar mogelijkheden om sportparken en voorzieningen zo breed mogelijk in te zetten. Je moet dat zien in het kader van optimaal gebruik van facilietieten en (financiele) middelen ten goede van de samenleving.

Dat daar grenzen aan de mogelijkheden zitten zie ik ook wel in. Fietscrossen op het voetbalvelden is minder goed voor de velden én weinig uitdagend voor de ATB-ers. Wel zijn er andere mogelijkheden denkbaar en minstens bespreekbaar.

Een locatie vinden voor een ATB vereniging is dan ook een heel andere uitdaging. Geen primaire sportvoorziening kun je dan lezen als: een niet deelbare faciliteit voor meerdere doeleinden?

Er worden niet 'zomaar' initiatieven of ideeën van tafel geveegd. Daar ben ik van overtuigd en voor die uitspraak durf ik in te staan.

De Beleidslijn Buitensport accommodaties, waarop je doelt, is nog niet volledig af. Alleen de grote zaken zoals de voetbalvelden zijn dus afgehamerd. Er komt nog een vervolg.

Wel is het absoluut zo dat er niet onbeperkt geld en ruimte beschikbaar is. Het tegenovergesteld is waar en legt dan ook behoorlijk druk op mogelijkheden.

Ik hoop dat ik mijn beleving enigzins helder heb weergegeven? Zo niet, dan verneem ik dat vast wel.

Hartelijke groet,

Bert-Jan Dokter
Johan
Berichten: 5
Lid geworden op: do okt 13, 2005 17:56
Locatie: oldebroek
Contacteer:

ATB historie

Bericht door Johan »

Hmmm....

Beste Bert Jan, bedankt voor je reactie op mijn schrijven. Ik ben al blij DAT er eindelijk iemand reageert!

Even voor alle duidelijkheid: ik spreek niet namens bestuur van de atb-vereniging maar gewoon als betrokken lid (voordat er weer allerlei misverstanden ontstaan). Ook even rechtzetten, ik geef geen sneer naar de gemeentepolitiek maar vertolk een mening van veel mensen die ik spreek.

Waarom Hmmm... aan het begin van dit stukje? We zijn als club al behoorlijk lang bezig om ons probleem op (onze wijze) onder de aandacht te brengen. Wie alles goed gevolgd heeft kan het niet ontgaan zijn dat er met name vorig jaar het nodige gebeurd is (avondje hoorzitting in gemeentehuis, gang naar de voorzieningsrechter in Arnhem, protestactie bij het gemeentehuis, diverse discussies in internetforums etc.). Dit wil ik even aangeven omdat wellicht de indruk kan ontstaan dat wij ons probleem niet onder de aandacht hebben gebracht.

Allerhande wensen en verplichtingen valt ook best mee. Verlichting voor s'avonds is wel handig inderdaad, ook een paar bultjes in het parcour is niet verkeer (dus inderdaad niet op het voetbalveld).

Ik maak het verhaal niet te lang. Beste Bert-Jan, wij houden ook spreekuur: elke woensdag (tot eind februari) van 18.00 tot 20.30 op de nu nog beschikbare lokatie op 'de Bargen'. Ik zou zo zeggen spring eens op de fiets en doe een rondje mee!. Beoordeel zelf hoe de huidige lokatie er uit ziet en vorm je een beeld van waar wij (gezond) mee bezig zijn.

Na het uithijgen is er vast gelegenheid om eens wat dieper op de zaak in te gaan.

Ten slotte: begin maart is er ledenvergadering, daar komt zeker de toekomst van de club aan de orde. Ik hoop dat er iets positiefs te melden is.

Groeten Johan
Otto Ottens

Problemen ATB vereniging

Bericht door Otto Ottens »

Geachte heer Dokter,

Het bevreemdt ons dat u niet van de in en outs van ons locatie probleem op de hoogte bent. In 2005 hebben wij alle politieke partijen aangeschreven, ook uw partij. Op deze mailing heeft helaas maar 1 partij gereageerd. Zij hebben ter plekke ( De Bargen) de situatie bekeken. Toen al bleek dat de gemeenteraadsleden niet of nauwelijks op de hoogte waren van de problemen van de ATB club op "De Bargen".
Op dat moment had de gemeente toch al besloten om het besluit van de bezwaarcommissie (begin 2006) te handhaven. Het was toen al een verloren zaak.

Wij hebben zelfs voor een raadsvergadering met veel jeugdleden een demonstratie gehouden op het Raadhuisplein. De pers was er ook bij.
Er is ons toen gezegd dat ons probleem besproken zou worden.

Wij hebben toch tegen het besluit van B&W om te handhaven bezwaar ingediend. Ik neem aan dat op het gemeentehuis aan diverse personen en commissies bekend is gemaakt.
De rechtszaak is door ons op het laatste moment afgeblazen omdat wij van de gemeente de toezegging hadden gekregen dat de lichtmasten die wij nodig hebben voor onze wintertrainingen nooit toegestaan zullen / kunnen worden. Door een handreiking van de buurman (bezwaarmaker) hebben we dit seizoen toch nog mogen fietsen op "De Bargen". Vanaf dat moment wordt er door diverse mensen op het gemeentehuis geroepen dat de ATB club haar activiteiten maar moet verplaatsen naar de motorcrossbaan in Heerde.

Het bestuur ATB vereniging
Bert-Jan
Berichten: 229
Lid geworden op: do mar 02, 2006 23:45
Locatie: Wezep

Bericht door Bert-Jan »

Waarom ben ik niet op de hoogte. Simpelweg omdat ik geen raadslid ben. Wel voorzitter van de PvdA afdeling Oldebroek sinds oktober 2006 en sinds eind januari 2007 ook ‘commissielid zijnde niet raadslid’.

Het onderwerp heeft me wel bereikt toen het op het heetst van de strijd liep. Zoiets kan je alleen ontgaan als je geen krant leest of op niet regelmatig op Oldebroek.net rondsnuffelt. De politieke behandeling is me echter wel ontgaan.

We kunnen het er lang en breed over hebben, maar waar het om gaat: De materie trekt mijn aandacht. Ik heb er ook met de PvdA fractieleden over gesproken, maar dat leert me niet de gevoelens en wetenswaardigheden zoals ze aan de zijde van de ATB vereniging zijn. Daar ben ik nieuwsgierig naar en de PvdA-fractieleden evenzo, hebben ze me laten weten.

U hoort mij ook niet vol populisme roepen dat ik me wel eens even zal opwerpen of dat de PvdA ineens ‘de koene ridder’ zal zijn. Het lijkt me echter wel handig om in gesprek te zijn en te blijven met de gemeenteraadsfracties c.q politiek. Voor andere partijen kan en mag ik niet spreken, maar namens de PvdA kan ik u minstens uitnodigen en dat heb ik dan ook gedaan.

Ik ga dus echt niet op het fietsje de bossen in, zoals mij ludiek wordt voorgesteld. Zou niet goed voor het fietsje en de bossen zijn ;-) Voordat ik uitgehijgd zal zijn vallen de blaadjes al weer van de boom. U zult ook begrijpen dat ik al heel wat avondjes weg ben. Ik probeer zuinig te zijn op de vrije tijd die over blijft voor het thuisfront. Een bezoek op het fractiespreekuur zie ik als ruim efficiënter.

Bovendien begrijp ik dat u uw sport en vereniging gewoonweg top vindt en dat zie ik ook als een goede zaak. Sport en verenigingsleven is belangrijk op vele niveau’s. Praten en fietsen gaan niet samen, dus mijn uitnodiging voor een constructief onderhoud met álle PvdA fractieleden blijft staan. Dat biedt meer perspectief, omdat er nu eenmaal portefeuillehouders/woordvoerders in de fractie zijn waarvoor ik niet kan spreken. Spijkers met koppen slaan is niet goed voor de fietsbanden, maar wel inhoudelijk terzake doende voor uw zorgen.

Ik zie de reacties niet als een sneer. Ik begrijp maar al te goed hoe het voelt als je voelt dat het gras (of de modder) onder je voeten wordt weggemaaid.

Voor de helderheid, ik zal u nog een mail sturen voor verder contact. De komende 2 maandagen zit onze agenda al flink vol, namelijk. Uw onderwerp verdient tijd en aandacht, immers.

Hartelijke groet,

Bert-Jan Dokter
(PS: Noem me gerust 'je' of Bert-Jan, trouwens, voor meneer heb ik niet doorgeleerd)
Johan
Berichten: 5
Lid geworden op: do okt 13, 2005 17:56
Locatie: oldebroek
Contacteer:

Delta-post van 8 maart 2007 al gelezen?

Bericht door Johan »

quote wethouder Maat over een alternatieve lokatie: "....daarbij kunnen ze ook buiten de gemeentegrens kijken aldus de wethouder" .... einde citaat.

Let op: onze naam is ATB-vereniging Oldebroek.......

Is een duidelijker signaal dat zij ons liever kwijt zijn nog nodig. Oordeel zelf.

Geen ondersteuning bij het zoeken naar een lokatie was een bekend feit, in bedekte termen suggereren dat een alternatieve lokatie in de gemeente Oldebroek op voorhand kansloos lijkt is héél andere koek.

Inmiddels heeft het bestuur een commissie in het leven geroepen om alle zaken eens goed op een rij te zetten en een lijn uit te stippelen hoe we naar een toekomstige nieuwe lokatie gaan, want die komt er!

Johan
Bert-Jan
Berichten: 229
Lid geworden op: do mar 02, 2006 23:45
Locatie: Wezep

Bericht door Bert-Jan »

Vooralsnog geen nieuw onder- komen ATB’ers Oldebroek

Hierbij een volledige overname van het DeltaPost artikel:
OLDEBROEK - De ATB-vereniging Oldebroek heeft vooralsnog geen nieuw onderkomen. Ze hebben twee jaar gekregen voordat ze circuit De Bargen moeten verlaten, maar op hulp van de gemeente hoeven ze niet te rekenen.

Dit werd dinsdagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad andermaal duidelijk. CDA’er Harold Zoet bracht het onderwerp ter sprake en vertelde dat de club inmiddels een derde van de leden is kwijtgeraakt. Eind januari heeft de gemeente Oldebroek de club middels een brief ingelicht over het standpunt. “Het is aan de vereniging om te komen met een alternatief. Daarbij kunnen ze ook buiten de gemeentegrens kijken”, aldus wethouder Andre Maat. Het voorstel van de sporters om te gaan rijden op locatie Stuivezand werd afgewezen.
Ik was aanwezig bij de 'behandeling' in de raadsvergadering. Het CDA stelde haar vragen en de CDA wethouder gaf antwoord. Kort en direct. Punt

Wel zei wethouder Maat dat er na de laatste officiële communicatie vanuit het gemeentehuis geen officiële reactie terug is ontvangen. Dat staat niet in het krantenartikel vermeld.

Ook wees hij naar de gemeenteraad omdat het College het beleid van de raad uitvoert (Hij doelt op de notities buitensportaccomodaties e.d. waarin blijkbaar de ATB vereniging niet binnen dat beleid vallen). Het CDA (Harold Zoet) kreeg dus feitelijk de bal teruggespeeld als je het plat bekijkt.

Ik begrijp Johans reactie maar al te goed. Je ziet je hobby en club simpelweg 'afgesneden' worden. Zo heb je iets, zo heb je niets.

Ik begrijp echter ook de reactie van wethouder Maat (College). Die kan immers niet 'weggeven' wat hij niet heeft of waar hij de (financiële) ruimte niet voor heeft.

Wel weet ik, als je samen ergens uit wilt komen, dan moet je met elkaar in overleg. Dat er dan een kans bestaat dat wensen niet geheel of geheel niet verwezenlijkt kunnen worden is dan nog niet weggenomen.

Discussie + ruimdenkendheid + samenwerking + overleg + begrip + compromis - onbespreekbaarheid = oplossing?

Maandag laat ik me bijpraten door het bestuur van de ATB vereniging Oldebroek.

Hartelijke groet,

Bert-Jan Dokter
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9710
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

OWIOS en ATB-vereniging gaan werken

Bericht door Redactie »

Unieke samenwerking op sportpark Bovenmolen in Oldebroek
OWIOS en ATB-vereniging werken aan plan voor aanleg ATB-parcours op voetbalcomplex

Voetbalvereniging OWIOS en de ATB-vereniging Oldebroek samen op sportpark Bovenmolen? De besturen van beide verenigingen hebben over een mogelijke samenwerking in grote lijnen een akkoord bereikt. Begin september 2009 worden de plannen aan de leden van beide clubs gepresenteerd. Hoofdgebruiker blijft voetbalvereniging OWIOS. De ATB-vereniging gaat op een deel van het sportpark een permanent parcours aanleggen. Deze vorm van medegebruik sluit goed aan op het beleid van de gemeente om accommodaties multifunctioneler te gebruiken.

Tot een paar jaar geleden maakte de ATB-vereniging gebruik van een parcours op motorcrossterrein De Bargen in 't Loo. Noodgedwongen moest de club per 1 april 2008 op zoek naar een nieuwe locatie. Diverse opties werden onderzocht, maar zonder resultaat. Al in 2007 zocht de ATB-vereniging contact met 'buurman' OWIOS over de mogelijkheden op sportpark Bovenmolen. Toen bleek dat ook de gemeente Oldebroek positief was over een eventuele samenwerking, kregen de gesprekken na de zomer van 2008 een vervolg. Onder leiding van de gemeente werd uit beide besturen een werkgroep samengesteld. Die werkgroep ging aan de slag om een parcours uit te tekenen en het opstellen van de randvoorwaarden voor het gebruik. Het is de bedoeling dat OWIOS een veld inclusief een groenstrook beschikbaar stelt. Daarop gaat de ATB een baan van ongeveer 1200 meter aanleggen. Voetballers en fietsers zitten elkaar niet in de weg. De fietsers krijgen een eigen ingang en trainen vooral doordeweeks. Incidenteel huurt de ATB-vereniging de kleed- en kantineaccommodatie van de voetbalclub. Op die manier ontstaat er voor OWIOS een extra bron van inkomsten.

Wethouder Maat is enthousiast over het plan: "Hier is sprake van een unieke samenwerking die in deze vorm nog niet eerder in Oldebroek heeft plaatsgevonden. Als gemeente willen we graag het gebruik van sportaccommodaties verbeteren. Door te zoeken naar slimme combinaties kun je accommodaties beter benutten, wat voordelig is voor de exploitatie. De samenwerking tussen OWIOS en de ATB-vereniging is een prima voorbeeld van het multifunctioneel gebruik van accommodaties."

Persbericht gemeente Oldebroek

Afbeelding
De ATB vereniging vecht al jaren voor een goede locatie voor de trainingen. Foto van een actie van de vereniging om zelf een veld aan te leggen op een boerenakker. De gemeente stond dit niet toe. (foto en tekst onderschrift redactie)
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9710
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: OWIOS en ATB-vereniging gaan werken

Bericht door Redactie »

OWIOS: "Komst ATB-vereniging nog lang niet zeker"

OLDEBROEK - Het is nog lang niet zeker dat er een crossbaan op sportpark Bovenmolen komt. Het lijkt er zelfs op dat voetbalvereniging Owios niet akkoord zal gaan met de komst van de ATB-vereniging.

Volgens Owios moeten er nog wat hordes genomen worden voor de ATB-vereniging naar sportpark Bovenmolen kan komen.
"Wij wilden er liever nog geen ruchtbaarheid aan geven, maar er is door de gemeente Oldebroek toch een persbericht gestuurd naar de media", zegt Owios-voorzitter Eddy van Olst over het nieuws dat de ATB-vereniging Oldebroek een crossbaan zou krijgen op sportpark Bovenmolen in Oldebroek. "Er ligt een plan, dat klopt, maar we moeten eerst over contractuele zaken nog overeenkomsten bereiken. De leden moeten uiteindelijk beslissen, dat zal waarschijnlijk in september gebeuren." Van Olst laat er geen twijfel over bestaan hoe de meningen op sportpark Bovenmolen liggen: "Ik heb nog geen één voorstander gesproken." ........ Lees hier verder
Bron Huis aan Huis
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9710
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Komst ATB in handen leden OWIOS

Bericht door Redactie »

Komst ATB-vereniging naar Sportpark Bovenmolen in handen van de leden.

Namens het bestuur van de v.v. OWIOS heb ik de behoefte om het geplaatste artikel in regionale media enigszins te nuanceren.
Tegen het advies van het bestuur van OWIOS in is er toch een artikel geplaatst dat meer vragen oproept dan antwoorden geeft. De leden van beide betrokken verenigingen hebben nog geen kennis kunnen nemen van de plannen die in de afgelopen periode zijn gemaakt, daardoor is het logisch dat er nu emotionele reacties komen op het geplaatste artikel. Met dit artikel hoop ik de gemoederen binnen de gelederen van OWIOS enigszins te kalmeren.
Er is een werkgroep geformeerd, met (bestuurs)leden van OWIOS, de ATB-vereniging en de Gemeente Oldebroek, die met een gezamenlijk voorstel moet komen.
Er ligt nu een plan klaar dat eerst gepresenteerd moet worden aan de leden, die daarna middels een stemming hun goed- of afkeuring kunnen geven. Nu wordt de indruk gewekt, dat er al een akkoord zou zijn en dat is pertinent niet waar, vanaf het allereerste moment is door het bestuur van OWIOS aangegeven dat onze hoogste beslissingsorgaan, de Algemene Ledenvergadering, het opgestelde plan moet kunnen beoordelen.
Over de inhoud van het plan en de overleggen, die hieraan zijn voorafgegaan, doe ik hier geen mededelingen. Simpelweg omdat dat niet mogelijk is en er alleen maar vragen opgeroepen worden en geen of onvoldoende antwoorden.
Er zijn enkele zaken tussen OWIOS en de Gemeente Oldebroek die eerst afgehandeld moeten worden, zodat wij daarna een (extra) Algemene Ledenvergadering kunnen uitschrijven. Aangezien het voetbalseizoen momenteel stilligt en wij derhalve pas bij aanvang van het voetbalseizoen de aankondiging voor de Algemene Ledenvergadering willen publiceren, zal deze vergadering niet eerder dan half september gehouden kunnen worden.

Namens het bestuur van de v.v. OWIOS, Eddie van Olst (voorzitter)
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9710
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

ATB wellicht naar voormalig sportpark Stuivezand 't Loo

Bericht door Redactie »

Oldebroek, 13 oktober 2009
ATB vereniging wellicht naar voormalig sportpark Stuivezand 't Loo

Medegebruik van sportpark Bovenmolen blijkt voorlopig niet haalbaar. Burgemeester en wethouders van Oldebroek voeren overleg met de ATB vereniging Oldebroek over de mogelijkheden op het oude voetbalcomplex Stuivezand aan de Sportlaan in 't Loo.


Net voor de zomervakantie kondigden de besturen van ATB vereniging Oldebroek en voetbal-vereniging OWIOS een plan aan voor een unieke samenwerking op sportpark Bovenmolen. De gemeente Oldebroek had beide partijen bij elkaar gebracht voor gesprekken over de mogelijke aanleg van een ATB-parcours op Bovenmolen. Deze vorm van medegebruik sloot goed aan bij het beleid van de gemeente om accommodaties multifunctioneler te gebruiken.

Het bestuur van OWIOS wilde het medegebruik na de zomer officieel in een ledenvergadering met haar achterban bespreken. Het persbericht over de samenwerkingsplannen zorgde echter bij de leden van OWIOS voor nogal wat onrust. Voor de ATB vereniging begon de tijd te dringen. De gemeente schatte in dat medegebruik van sportpark Bovenmolen door de ATB vereniging Oldebroek voorlopig niet haalbaar was. Om voor de korte termijn een oplossing te vinden bekeek de gemeente daarom de mogelijkheden op andere locaties. Hoewel een ATB-parcours geen primaire sportvoorziening is, wil de gemeente vanuit het algemene sportbeleid de ATB vereniging Oldebroek wel ondersteunen in de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het voortbestaan van de vereniging staat immers op het spel.

Het voormalige sportpark Stuivezand aan de Sportlaan in 't Loo is nu in beeld als mogelijke locatie voor een ATB-parcours. Stuivezand heeft nog steeds een sportbestemming, maar ligt er verwaarloosd bij. Om verdere verloedering tegen te gaan wil de gemeente 'Stuivezand' nieuw leven inblazen en de kwaliteit van het gebied verbeteren. Dat is deels al gebeurd met de Jongeren Actief Plek, het trapveldje en het fietscrossbaantje. Die voorzieningen blijven. Ook wordt een gedeelte als weiland verhuurd. Binnenkort verdwijnen de oude woonwagenunits. De gemeente wil nu ook de ATB vereniging Oldebroek bij 'Stuivezand' betrekken. De activiteiten van de ATB vereniging Oldebroek passen in het bestemmingsplan en sluiten aan bij hun huidige activiteiten in het bosgebied achter de Stuivezandsweg.

De gemeente heeft de inwoners van 't Loo uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over deze nieuwe ontwikkeling. Die bijeenkomst is op maandag 19 oktober 2009 om 19.00 uur in buurthuis 't Grinthuus in 't Loo.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9710
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: ATB wellicht naar voormalig sportpark Stuivezand 't Loo

Bericht door Redactie »

Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie