Positieve coronatesten op locatie Veldheem

Corona reacties
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9601
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Positieve coronatesten op locatie Veldheem

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 5 april 2020
Bewoners woonzorglocatie in Wezep blijven voorlopig binnen

De VNOG, GGD, zorgorganisatie Careander en de gemeente Oldebroek hebben met elkaar afspraken gemaakt over woonzorglocatie Veldheem in Wezep.  Aanleiding is een aantal bewoners van deze woonzorglocatie dat positief getest is op Covid-19, het coronavirus. Op de locatie Veldheem wonen 19 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Zij wonen hier zoveel mogelijk zelfstandig.

Aanleiding
Aanleiding voor de afspraken is het ziektebeeld dat een aantal bewoners eerder deze week vertoonde. In de afgelopen dagen zijn er vier personen getest. Een van hen bleek géén corona te hebben. Ook is er eerder deze week helaas al één bewoner in het ziekenhuis overleden. De bewoners die positief getest zijn maken het naar omstandigheden goed.

Afspraken 
De afspraken houden in dat alle bewoners in quarantaine gaan en voorlopig niet meer naar buiten mogen. Wie geen klachten heeft, heeft gelegenheid gekregen om naar familie te vertrekken. Wie in de zorglocatie blijft moet binnen blijven en krijgt geen bezoek.

Locatie
De bewoners die op deze locatie van Careander wonen huren hun appartement van een woningbouwvereniging. Het gaat om zelfstandige wooneenheden waar wel beperkte continue zorg aanwezig is.

Zorgen
Mensen die zich zorgen maken over hun eigen gezondheid kunnen gebruik maken van de informatie van het rivm, via www.rivm.nl of bellen met het landelijke informatienummer van het RIVM 0800-1351.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.