Vijf PvdA afdelingen van de Noord Veluwe slaan handen ineen

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9734
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Vijf PvdA afdelingen van de Noord Veluwe slaan handen ineen

Bericht door Redactie »

Bron Locourant woensdag 06 oktober 2021

OLDEBROEK - Afgelopen maandag was het dan zover dat de vertegenwoordigers van vijf afdelingen van de Partij van de Arbeid de samenwerkingsovereenkomst konden tekenen. In toenemende mate was er de behoefte ontstaan om de plaatselijke afdelingen (Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek) te versterken in een bovenlokaal samenwerkingsverband.

Vooral Covid maakte het lastig om gezamenlijk te vergaderen om ideeën uit werken. En deze ideeën moesten dan ook nog instemming verkrijgen van de algemene ledenvergadering van iedere plaats. De afstemmingsgesprekken hebben plaatsgevonden via afstandsvergaderingen. Niet eenvoudig, aldus Erik Schakelaar (afdeling Elburg), om op deze manier een organisatievorm te ontwerpen en te voorzien van een handzaam reglement. Joop van Nuijs (afdeling Epe) vult aan dat alleen door heldere samenwerkingsregels een bovenlokale organisatie goed kan functioneren. Er is gezocht naar een manier van samenwerken die body heeft en daardoor verder gaat dan de lopende informele contacten tussen de afdelingen. Siebren Buist (afdeling Heerde) toonde zich verheugd dat ondanks het lagere tempo er nu concrete stappen zijn gezet tot de oprichting van de federatie PvdA Noord Veluwe. Tonny Bijsterbosch (afdeling Hattem) vult aan dat de kracht van de federatie is dat het een bondgenootschap van samenwerkende PvdA-afdelingen is die elk hun eigen zelfstandigheid behouden en tegelijk praktische samenwerking en ondersteuning biedt. Bert-Jan Dokter geeft aan dat het voor afdelingen heel prettig is om gebruik te kunnen maken van bestuursleden uit een andere plaats om een zelfstandige afdeling in stand te kunnen houden. Het in stand houden van een lokale afdeling is essentieel om het contact met de kiezer te houden.

Het bestuur van de federatie PvdA Noord Veluwe wordt gevormd door een vertegenwoordiger van de vijf aangesloten afdelingen, te weten Erik Schakelaar (Elburg), Joop van Nuijs (Epe), Tonny Bijsterbosch (Hattem), Siebren Buist (Heerde) en Marijke Stouwdam - Zoombelt (Oldebroek). Erik Schakelaar is gekozen als voorzitter en Peter Mast uit Heerde als secretaris.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie