Pagina 1 van 1

Energie via zonnepanelen bij Van Werven.

Geplaatst: di sep 06, 2011 12:04
door Redactie
Energie via zonnepanelen bij Van Werven

Sinds een paar weken beschikt Van Werven over zonnepanelen. Deze zijn aangebracht op het dak van de opslaghal, aan de Verlengde Looweg.


In totaal zijn er 96 panelen geleverd door SunUnited en ze zijn geplaatst door de firma MarEtec. De zonnepanelen hebben een totaal vermogen van 23.040 Wp. Dat is goed voor 21.000 kWh per jaar, wat gelijk staat aan het verbruik van zes gezinnen.

Afbeelding

Het afgelopen jaar heeft Van Werven niet stil gezeten wat betreft het energieverbruik. Nadat het brandstof- en energieverbruik in beeld was gebracht werden er enkele doelstellingen vastgesteld. Waaronder het terugbrengen van het energieverbruik op de hoofdvestiging aan de Verlengde Looweg. Eén van de investeringen zijn de zonnepanelen die nu op de daken liggen. Op de vestiging van Van Werven in Biddinghuizen zullen er uiteindelijk ook zonnepanelen worden geplaatst op de daken.

Het motto ‘duurzaam ondernemen met mens en techniek’ wordt verder ondersteund
door de cursus ‘Het Nieuwe Rijden’ voor de chauffeurs en de inzet van zes hybride auto’s. Verder is de normale verlichting in de werkplaatsen en kantoren vervangen door moderne, energiezuinige verlichting met bewegingssensoren. Door deze aanpassing is het stroomverbruik aan de Verlengde Looweg met circa 1/3 verminderd.

Een tijdje geleden werd ook de Co2-rapportage van de Van Werven Holding bekend gemaakt, over het jaar 2010. Deze kunt terug vinden op de website van Van Werven.

www.vanwerven.nl

Afbeelding

Re: Energie via zonnepanelen bij Van Werven.

Geplaatst: zo dec 11, 2011 22:33
door van gelder
Prachtig die zonnepanelen.

Terugverdien tijd is minimaal 10 jaar, en de levensduur ligt tussen de 5-25 jaar. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnepaneel

Het is gelukkig rendabeler dan de windmolens. Die kennen namelijk geen terugverdien tijd.

Van Werven bespaar energie, doe niets… blijf lekker recyclen daar zijn jullie goed in.