Pagina 1 van 1

Blauwe containers voor oud papier. (Poll)

Geplaatst: vr sep 30, 2005 15:33
door Redactie
Afbeelding

Gaat de gemeente straks de blauwe papiercontainer in de hele gemeente gebruiken? Dit zal het gescheiden inzamelen van papier zeker bevorderen en de kosten voor afvalverwerking verminderen.
Wel een sterke concurrent voor alle verenigingen en kerken die nu ook papier inzamelen. Het gemak van éénmaal in de maand een container aan de weg zetten wint het voor velen van het wegbrengen naar school, vereniging of kerk. Daar zijn deze niet blij mee, hun opbrengsten lopen op deze manier terug. Misschien wordt dit wel het einde van hun inkomsten aan oud papier.
Doordat de containers automatisch geleegd kunnen worden door de ophaal auto zijn hier ook nauwelijks meer vrijwilligers meer nodig. Misschien is het voor de gemeente wel aantrekkelijk om het papier op een normale werkdag op te halen. Wordt dit dan het einde van OPA, dit is de naam van de samenwerkende verenigingen die de vrijwilligers van verzorgen voor het ophalen. De opbrengst van het papier gaat naar deze verenigingen.

Des temeer een reden om het oude papier netjes in dozen te stapelen en gewoon naar inzamelplaats van kerk of vereniging te brengen. Dan blijf je deze steunen!

Je kunt natuurlijk reageren op dit bericht!!!

Zie ook http://oldebroek.net/phpBB2/viewtopic.php?p=1778#1778