Monsterzege BEM! in Oldebroek

Geef je mening hier.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9663
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Monsterzege BEM! in Oldebroek

Bericht door Redactie »

Monsterzege BEM! in Oldebroek

WOERDEN, 30 januari 2006 – Op verzoek van het Bureau Eerlijke Mededinging heeft de Rechtbank Zutphen de gemeente Oldebroek op alle tien haar vingers getikt. De gemeente Oldebroek weigert al jaren handhavend op te treden tegen illegale commerciële activiteiten van dorpshuizen en sportkantines. In drie verschillende uitspraken maakt de rechtbank korte metten met het gedoogbeleid van de gemeente.


BEM! heeft de zaken aangespannen tegen de weigering van het college om handhavend op te treden tegen commerciële horeca-activiteiten in De Heerdt in Oosterwolde, Skeelerbaan de Wijhe Ruit in Oldebroek en Buurthuis ’t Grindhuus te ’t Loo.

In alle gevallen werd strijdigheid met de Drank- en Horecawet alsook het bestemmingsplan door BEM! succesvol aangevochten. Projectleider A. Hogervorst van BEM!: ‘de cultuur van pappen en nathouden door vriendjespolitiek is in deze gemeente van een gevaarlijk hoog niveau. Door de uitspraken van de rechtbank wordt die gedoogcultuur eindelijk doorbroken. Oldebroek hecht kennelijk meer aan paracommercie dan aan haar commerciële horecaondernemers, het is te triest voor woorden. De gemeenteraad zou dit college eens stevig aan de tand moeten voelen en haar verantwoordelijkheden in het kader van het dualisme moeten nemen.’

Hogervorst vervolgt: ‘met name de uitspraak inzake de Heerdt , hét paradepaardje van het college en hét illegale partycentrum van de regio, is zeer interessant. Zelfs de gewraakte uitzonderingspositie voor feesten van inwoners van Oosterwolde wordt in de uitspraak met de grond gelijk gemaakt en kan niet langer blijven bestaan. De arrogantie van dit college ten opzichte van de rechter is al helemaal illustratief: wat de rechter ook oordeelt, Oldebroek bepaalt door een prioriteitensysteem zelf wel wanneer zij overgaat tot handhaving, zo verkondigde de ambtenaar aan de rechter. De rechter maakt in alle uitspraken korte metten met dit laakbare prioriteitensysteem.’

De gemeente Oldebroek (lees: de inwoners) mag de proceskosten van bijna € 3000 aan ons vergoeden.

Bron persbericht BEM
Website BEM http://www.bem.nu/
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9663
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Teleurstelling gemeente Oldebroek over rechterlijke uitsprak

Bericht door Redactie »

Teleurstelling gemeente Oldebroek over rechterlijke uitspraken

Oldebroek - De gemeente Oldebroek is teleurgesteld over de uitspraken van de Rechtbank Zutphen in drie beroepszaken, die de stichting BEM heeft aangespannen namens de plaatselijke hore-cavereniging. Vooral voor de dorpshuizen de Heerdt in Oosterwolde en het Grinthuus in 't Loo hebben deze uitspraken verregaande consequenties.

De gemeente heeft zich steeds op het standpunt gesteld, dat zogenoemde bijeenkomsten van per-soonlijke aard - dat wil zeggen voor inwoners van de eigen dorpen - in de dorpshuizen mogelijk moeten zijn. De plaatselijke horeca, vertegenwoordigd door de stichting BEM, heeft hier herhaal-delijk tegen geprotesteerd. De rechter heeft hen om formele redenen gelijk gegeven.
Inwoners van Oosterwolde kunnen nu geen feestje meer geven in het eigen dorp, want de Heerdt is de enige voorziening in het dorp waar dat mogelijk is. De uitspraak van de rechter heeft natuur-lijk ook verregaande consequenties voor de exploitatie van zowel de Heerdt als het Grinthuus.
De gemeente Oldebroek beraadt zich op dit moment op de gevolgen van de rechterlijke uitspra-ken.

Oldebroek, 31 januari 2006
Voorlichting gemeente Oldebroek
www.oldebroek.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
gast

b.e.m

Bericht door gast »

horeca van oldebroek en het t`loo waar zijn jullie toch mee bezig.
als jullie zorgen dat het in die tent van jullie net zo gezellig is als in een van de dorpshuizen dan waren die klanten vanzelf wel weer terug gekomen.
maar op deze manier verlies je alleen maar klanten.
zalencentrums in oldebroek en t`loo zullen nu zeker niet uitgekozen worden door de oldebroeker bevolking.
Gast

Bericht door Gast »

misschien is t tijd voor een boycot?
Bijna iedereen weet wie hier achter zit..
VdB

BEM

Bericht door VdB »

:evil: Beste mevrouw van de B, natuurlijk komen we nu de verjaardagen van onze kinderen bij uw bedrijf vieren...............wilt u er wel voor zorgdragen dat u en uw personeel een vriendelijk gezicht opzet, 't blijft tenslotte een kinderverjaardag...........

Ps U kunt onze offerte wel weggooien, voor ons zilveren huwelijksjubileum gaan we NU zeker naar Wezep.

Fam. VdB

wijziging aangebracht door redactie
gast

bem

Bericht door gast »

ik las vanmorgen in een ochtenblad dat er wel 10 verenigingen in dorpshuis de Heerdt zijn gevestigd. wat wil mevr v.d.b of men v O nu dat de verenigingen een zaaltje bij hun komt huren.
want een dorpshuis zonder extra activiteiten zal voor de verenigingen ook niet haalbaar zijn.
dus HORECA OLDEBROEK/t`LOO maakt verenigingen kapot.
dit is echt een goede reclame voor jullie bedrijf .
wij hebben 1 tip voor u als u geen zaak kunt runnen doe dan die kennis op dat jullie dat wel kunnen.

EEN SPORTLIEFHEBBER
Gast

Bericht door Gast »

Inderdaad, zo denken Mevrouw Van den B. te Oldebroek en Meneer van O. te 't Loo dat iedereen bij hun komt?

Maar ik kan me hun situatie ook indenken... Als je je klanten slecht behandelt, en dit wordt bekend onder de bevolking, dan vind ik het niet gek dat de zaken steeds minder gaan... En een kat in het nauw maakt gekke sprongen, dan ga je toch op deze manier proberen je tegenhangers kapot te maken?

Ik huur nog liever een bus, om mijn feestjes in Maastricht of Groningen te houden, dan dat ik mijn centen bij die zogenaamde horeca-ondernemers te brengen!

Een boycot van de gehele Oldebroekse horeca zou niet gek zijn!
Gast

Bericht door Gast »

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Aliene24
Berichten: 1
Lid geworden op: wo nov 17, 2004 18:01
Locatie: oosterwolde

Bericht door Aliene24 »

zielig hoor... mnr en mevr van de B van de z.z.str weg.... geen klanten genoeg zeker dat jullie zo de kleine kernen hun plezier afnemen.. zorg maar dat jullie zelf niet zulke zuurpruimen zijn.. misschien komt er dan (ooit) nog iemand.... zielug!!
Gast

BEM

Bericht door Gast »

Gewoon ronduit belachelijk dat kennelijk plaatselijke horeca ondernemers een bloedhond als de BEM op de dorpshuizen afstuurt.
Deze ondernemers hebben kennelijk onvoldoende creativiteit en ondernemingsgeest om aan deze minimale concurrentie het hoofd te kunnen bieden. Als je dit zelf al niet meer kunt oplossen moet je je zelf eens afvragen wat je verkeerd doet. :idea:
gast

b.e.m

Bericht door gast »

zo de heren zijn gisterenavond alweer bij elkaar geweest nu moeten de zogenaamde bierketen weer weg.
de jeugd word de straat weer op gejaagd door de horeca van oldebroek
sportverenigingen worden door onze horeca in moeilijkheden gebracht en de bierketen moeten dicht.
wat moet de jeugd nu . de vernielzucht word er weer groter door.
nu is te hopen dat de jeugd weet waar ze de boel vernielen moeten wie de schuldigen hier van zijn.
maar men van O had gisteravond in iedergeval weer een zaaltje verhuurd.
dat mevr v.d.b dat goed vond.
Ik hoop dat de jeugd hier goed mee omgaat en niet de burger de dupe van laat worden.

een van de bezorgde ouders
gast

BEM

Bericht door gast »

:idea: De buurthuizen mogen geen feestjes meer huisvesten, de bierketen geen bierkratten meer plaatsen HORECA VAN OLDEBROEK, vanaf wanneer mag ik thuis geen pilsje meer drinken en is het verboden om bij de plaatselijke supermarkten bier te kopen ?

Het is geen wonder dat mevrouw Van den B. de tent niet vol kan krijgen...
de goede tijden zijn voorbij !! en eh ik hoop voor u dat men in die versie van IDOLS die u in uw zaaltje huisvest niet voor u de Zwanen Zang zal zingen.

Met COLLEGIALE groet'n uut W. :lol: [/b]
Gast

Re: BEM

Bericht door Gast »

[quote="VdB"]:evil: Beste mevrouw van de B, natuurlijk komen we nu de verjaardagen van onze kinderen bij uw bedrijf vieren...............wilt u er wel voor zorgdragen dat u en uw personeel een vriendelijk gezicht opzet, 't blijft tenslotte een kinderverjaardag...........

Ps U kunt onze offerte wel weggooien, voor ons zilveren huwelijksjubileum gaan we NU zeker naar Wezep.

Fam. VdB
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9663
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Hetze tegen horeca

Bericht door Redactie »

Persbericht BEM
Hetze tegen horeca

WOERDEN, 3 februari 2006 – Naar aanleiding van de uitspraken van de Rechtbank Zutphen inzake een tweetal dorpshuizen in de gemeente worden diverse horeca-ondernemers in de gemeente Oldebroek fysiek bedreigd en geboycot. Burgemeester Zielshuis verkiest publiekelijk de zijde van de overtreders en voedt daarmee de onrust in het dorp. Met name de uitspraak inzake de Heerdt in Oosterwolde zorgt voor veel commotie.

De feiten:
 • :arrow: Al 30 jaar probeert de reguliere horeca afspraken te maken met dorpshuis de Heerdt te Oosterwolde. Dit dorpshuis is met gemeenschapsgelden opgericht. In het verleden werd er met vrijwilligers gewerkt, een gesubsidieerde exploitatie en men viel onder een fiscaal gunstiger regime.
  :arrow: De horeca heeft al die tijd tevergeefs gepoogd de gemeente tot naleving van de spelregels aan te zetten. Gevolg: het enige horecabedrijf in Oosterwolde (D’Olde Tippe) kon zijn deuren in 2001 sluiten.
  :arrow: De gemeente Oldebroek heeft een niet-commerciële drank- en horecavergunning verleend, omdat de wet dat zo voorschreef. Feesten en partijen zijn NIET toegestaan, zo staat in de vergunning.
  :arrow: De Heerdt heeft een convenant met de reguliere horeca afgesloten waarin de uitzondering is opgenomen dat alleen de inwoners van Oosterwolde wél een feestje of partijtje in het dorpshuis mogen houden. Dit convenant was van kracht totdat een lening van fl. 300.000,00 terugbetaald zou zijn. De gemeente Oldebroek verschaft hier tot op de dag van vandaag geen duidelijkheid over.
  :arrow: Al jarenlang wijst BEM! het gemeentebestuur erop dat de Heerdt zich niet houdt aan de afspraken. Er zijn feesten gehouden van mensen die in Oldebroek, Elburg, Kampen etc. wonen. De gemeente Oldebroek treedt echter niet op maar rekt de afspraken steeds verder op. Over twee weken vindt er zelfs een feestavond van Vogelvereniging Vogelvreugd uit Oldebroek plaats en die hebben al helemaal niets met De Heerdt van doen!
  :arrow: Als de gemeente Oldebroek van meet af aan de afspraken was nagekomen en de wet had gehandhaafd was er geen vuiltje aan de lucht geweest.
  :arrow: De Heerdt is nu de grote verliezer, de horeca krijgt de schuld terwijl de gemeente Oldebroek de hand in eigen boezem zou moeten steken.
  :arrow: Als wij dan in de Stentor lezen dat de burgemeester roept dat er geen patatten meer verkocht mogen worden kunnen wij dat niet anders bestempelen dan als stemmingmakerij teneinde zieltjes te winnen voor de komende verkiezingen.
  :arrow: Het dorpshuis is prima bruikbaar voor allerlei verenigingsactiviteiten. Er bestaat ook geen enkel bezwaar dat deze activiteiten in de toekomst weer gesubsidieerd gaan worden. Het dorpshuis is een essentiële voorziening die in stand moet blijven.
  :arrow: De horeca moet echter ook in stand blijven en daarom zijn er spelregels gemaakt. Die liggen vast in diverse wetten, die de horeca zeker niet verzonnen heeft. BEM! ook niet, die past ze alleen maar toe.
  :arrow: Gemeente Oldebroek, steekt uw hand in eigen boezem!
Bron: persbericht BEM

Klik hier om het artikel van de Stentor te lezen
De redactie van Oldebroek.net heeft het artikel van de Stentor ook ingescand: http://www.hattemerbroek.net/foto/stentor-020206.jpg
Laatst gewijzigd door Redactie op vr feb 03, 2006 17:25, 4 keer totaal gewijzigd.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gast

Bericht door Gast »

Waar maken we ons druk om???

Als t echt niet anders kan, dan maken we van De Heerdt en 't Grindhuus toch coffeeshops???

Nog een tip voor Mevr Van den B. te O.: Kom naar Oosterwolde met een patatwagen op de zaterdagmiddag!
Gesloten