Pagina 1 van 1

Vragen rond werkzaamheden veiligheid fietspad.

Geplaatst: di nov 18, 2008 12:22
door Redactie
Vragen rond veiligheid werkzaamheden fietspad.

Al enige keren ben ik per fiets de langs de werkzaamheden aan het fietspad tussen Wezep en Hattemerbroek gekomen. Steeds weer andere oversteekplaatsen, in het donker en in de regen schuin liggende gladde rijplaten trotseren om weer over te steken. Ook de auto’s moeten uit kijken voor overstekende kranen die bakjes klinkers aan het vervoeren zijn.
Dat het allemaal wat vreemd gaat is niet alleen mij opgevallen. Van meer mensen hoor ik klachten over de situatie.
Nu mag ik aannemen dat de uitvoerder van het werk volgens de voorschriften het werk uitvoert en de gemeente toezicht houd. Maar misschien was het beter geweest om de fietsers zoveel mogelijk om te leiden via de Kerkweg en de Oude weg.

Heeft u ook negatieve of positieve ervaringen met de werkzaamheden.
Geef uw reactie op dit bericht.


U kunt uw reactie ook mailen naar info@oldebroek.net

Re: Vragen rond werkzaamheden veiligheid fietspad.

Geplaatst: di nov 18, 2008 13:10
door Stefan
Het is niet wat je noemt een feest aldaar. Toen ze vorige week van fietspad wisselden lagen er nog geen rijplaten over de 'zandbakken'. Gevolg? Fietsers kwamen onverwacht vast te zitten in het zand. Erg vervelend. Vandaag een soortgelijke situatie ter hoogte van Hattemerbroek.

Als je vanaf Zwolle fietst kun je het beste tussen de IJsselbrug en Hattemerbroek constant aan de verkeerde kant van de weg rijden. Na de Hanzelijn moet je oversteken om vervolgens in Hattemerbroek wéér te moeten oversteken. Contact onderling tussen de beide aannemers (die van de gemeente en die van de Hanzelijn) zou handiger zijn geweest, zeker als je kijkt naar de verkeersveiligheid.

Re: Vragen rond werkzaamheden veiligheid fietspad.

Geplaatst: di nov 18, 2008 21:28
door Arnold van de Worp
ik vind de weg bij de instapplaatsen van de bus erg smal, mede door de borden die een deel van het fietspad afnemen

daarnaast word er ook teveel op de schop genomen, dan bedoel ik dus dat niet alleen dat het fietspad vanaf kruising Veluwelaan tot Rondtonde Rondweg onderhanden word genomen maar dat het dan ook weer verder gaat tot in Hattemerbroek.

overigens heeft er een tijd geleden vlak voor de kruising bij de veluwellaan een afzethek op omgelegen en is niet rechtop gezet, later wel dan,

ik vind de werkzaamheden erg rommelig!

Re: Vragen rond werkzaamheden veiligheid fietspad.

Geplaatst: di nov 18, 2008 23:18
door Bert-Jan
Quote vanaf http://www.oldebroek.nl:
Melden van gebreken

Voor het melden van gebreken aan wegen, trottoirs en riolering belt u (tijdens kantooruren) (0525) 638 254. U kunt de gebreken ook melden via een digitale formulieren in het digitaal loket van de gemeente Oldebroek. Via dit loket kunt u schade aan openbaar groen en schade aan wegen, straten en fietspaden melden. Voor het gebruik van deze digitale formulieren dient u over een DigiD code te beschikken.
Buiten kantooruren, wanneer er sprake is van ernstige gebreken waarvan herstel niet kan wachten tot de volgende werkdag, kunt u bellen met 0800 2838 485.
Voor problemen met drukriolering kunt u rechtstreeks contact opnemen met firma Dusseldorp, telefoon (0341) 565 755.


Gevaarlijke situaties op en aan de gemeentelijke wegen moeten in mijn ogen altijd bij de gemeente gemeld worden. De gemeente kan (zoniet, moet) hier iets aan of mee doen, desnoods aannemers attenderen op de wijze waarop zij hun werk achter laten, nietwaar?


Een discussie is op gang brengen is niet verkeerd, zolang diegene die het aangaat (de gemeente Oldebroek in dit geval) dan ook maar geïnformeerd wordt, denk ik dan maar :) .

Groet,

Bert-Jan Dokter

Re: Vragen rond werkzaamheden veiligheid fietspad.

Geplaatst: wo nov 19, 2008 13:39
door Barry
Als de automobilisten zich houden aan de 30 km/uur die geld, dan wordt het al een stuk veiliger.

Daarnaast weet iedereen dat wegwerkzaamheden onvermijdelijk zijn en dat als er wegwerkzaamheden zijn, je beter moet opletten.

Laten we proberen het nog even uit te zingen, volgens mij is de grootste overlast achter de rug.

Re: Vragen rond werkzaamheden veiligheid fietspad.

Geplaatst: wo nov 19, 2008 20:48
door niels-wezep
ik ben het eens met de mening van Arnold het is rommelig

maar het is bijna afgelopen dus nog even doorzetten