Hoog Berlusconi-gehalte.

Verkiezingen algemeen
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Hoog Berlusconi-gehalte.

Bericht door Redactie »

Hoog Berlusconi-gehalte
Huis aan Huis 9 februari 2010

Annemarie Teeken, inwoner van de Vreeweg in 't Loo, laat zich in niet te misverstane bewoordingen uit over de handelswijze van met name wethouder André Maat (samenleving) bij de voorgenomen verhuizing van de ATB-vereniging Oldebroek naar voormalig sportpark Stuivezand in 't Loo.......Lees hier verder.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Hoog Berlusconi-gehalte.

Bericht door Redactie »

Fietscrossbaan legt spanning tussen 'originals' en import van 't Loo bloot
www.destentor.nl door Pieter Steenbergen. zondag 14 februari 2010 | 13:57

’t LOO - De protesten rond de beoogde aanleg van een fietscrossbaan op voormalig sportpark Stuivezand (de Stentor, woensdag), leggen een fenomeen bloot waar menig dorpskern mee te maken heeft: de afstandelijke relatie tussen mensen die er geboren zijn en zogeheten import.......lees hier verder.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Hoog Berlusconi-gehalte.

Bericht door Redactie »

INGEZONDEN BRIEF LEDEN ATB-VERENIGING:

Leden en vrijwilligers ATB-vereniging-Oldebroek beu van stemmingmakerij.
Wij steunen het bestuur van de ATB-vereniging-Oldebroek ondanks alle tegenslagen door dik en dun. Dat is het geluid wat de leden en vrijwilligers willen laten horen!

Het bestuur werkt keihard om alles rondom een nieuwe trainingslokatie rond te krijgen. Dat dit het afgelopen jaar met steun van de gemeente Oldebroek gebeurt is zeer verheugend. De leden hebben er ondanks de vele tegenslagen nog steeds vertrouwen in dat het goed komt.

Reden voor deze steunbetuiging is het feit dat er de laatste weken allerlei geruchten in de media worden verspreid over de ATB-vereniging die kant nog wal raken.

Om dit te illustreren 2 (schrijnende) voorbeelden van afgelopen week:
In de commissie samenleving van begin februari 2010 werd een brief besproken van verontruste buurtbewoners. Termen als honderden crossers, verkeersoverlast etc. werden daarbij op tafel gegooid. De bewoonster die het woord mocht voeren stak niet onder stoelen of banken dat wat haar betreft er nooit geen ATB-parcours verschijnt op het voormalige voetbalveld.
Opvallend is echter dat deze mevrouw zelf niet vies van een partijtje stoeien met grote milieuvervuilende SUV's op de crossbaan in Heerde. Haar tegenstand tegen een milieuvriendelijke en gezonde sportactiviteit komt dan wel in een heel ander daglicht te staan. Meer zo van, ik doe overal graag aan mee, maar niet als het in mijn (spreekwoordelijke) achtertuin is.

2e voorbeeld wat afgelopen week bij veel leden in het verkeerde keelgat schoot is dat de buurtbewoners er kennelijk voor kiezen om hun (on)gelijk via de media te halen. In de Stentor van woensdag 10 februari 2010 vertellen de 2 import-buurtbewoners Post en Hooisma hun verhaal. Hoewel de kritiek zich met name op de houding van de gemeente Oldebroek richt, wordt tussen neus en lippen door van allerlei onzin rondgebazuind over de plannen van de ATB-vereniging-Oldebroek. In plaats van dat de verontruste bewoners kontakt opnemen met het bestuur van de ATB-vereniging om nogmaals concreet over de zaak te praten (er liggen immers 4 varianten klaar) worden er stellingen ingenomen die gebaseerd zijn op onjuiste aannames en veronderstellingen.

De onwaarheden op een rij:
  • Overlast van auto’s in de straat: het overgrote deel van ons komt naar de training ook met de fiets. In de hoogtijdagen op het vorige atb-parcours ‘de Bargen’ kwam nog geen 10 procent met de auto, dat houdt in: 10 a 15 auto’s per trainingsavond. Het ingeplande parkeerterreintje is daar ruim op berekend.
  • Langs de aanrijroute spelen kinderen: Ook wij atb-ers zijn volwassen verkeersdeelnemers en er trainen ook genoeg kinderen mee (leeftijd vanaf 8 jaar!). Van ons als leden kan en mag verwacht worden dat we hiermee verantwoord omgaan. Een kanttekening: de trainingsavonden in de wintermaanden beginnen als het donker is. Je mag je dan terecht afvragen hoeveel kinderen er nog buiten spelen. Dit lijkt verdacht veel op stemmingmakerij.
  • Lichtmasten: De lichtmasten branden maar beperkte tijd en niet elke avond. Verlichting zal rond de klop van 9 uur uit zijn.
  • ATB-ers crossen al in het boerenbos: deze activiteit (met vergunning!) staat helemaal los van de aanleg van een ATB-baan. Deze competitie wordt gehouden op particuliere grond. Dat de bewoners dit gebied beschouwen als hun leefgebied is natuurlijk hun goed recht, maar dat houdt nog niet in dat ze daar dan ook rechten aan kunnen ontlenen.
  • Bewoner Post uit zijn ongenoegen over het feit dat hij niet met zijn paarden het (particuliere) bos in kan op wedstrijddagen. Ook dit feit staat helemaal los van de aanleg van een ATB-parcours. Het beoogde parcours voor de ATB-baan is niet het Boerenbos, maar het voormalig voetbalveld.
  • Als laatste wordt dan nog een poging gedaan om de ATB-vereniging te beschuldigen van het laten sneuvelen van bomen op het parcours van waar het afgelopen jaar de veldritcompetitie is gehouden. Triest, als je bedenkt dat er in de afgelopen jaren geen enkele boom is gesneuveld. Het bos is alleen grondig opgeschoond van afval en dode bomen die omgevallen waren en over de bestaande wandelpaden heen lagen. Volgens ons opnieuw stemmingmakerij.
  • Het onderschrift bij de foto meldt dat bij 1 van de 4 varianten een deel van omheining van Post zou moeten verdwijnen. Gemakshalve vergeet Post dat in de andere 3 varianten zijn omheining (die overigens op pachtgrond staat) mag blijven staan, en dat de ATB-vereniging hem geen strobreed in de weg legt om zijn hobby uit te blijven oefenen. Hetzelfde geldt ook geldt voor een stuk grond van een andere bewoner, de atb-baan is bewust zo ingetekend dat ook deze bewoner zijn grond op de huidige manier kan blijven gebruiken.
Wij hopen dat door middel van deze steunbetuiging het bestuur van de ATB-vereniging zich gesterkt voelt en blijft werken aan een constructieve oplossing met alle partijen om tot een permanente trainingslokatie te komen!

Namens de leden van de ATB-Vereniging-Oldebroek
Jan Wolf (stofferingen)
Theo Binnenkamp
Henk Mulder
Aart Bovendorp
Marvin Bovendorp
Rina Bovendorp
Henk Klock
Evert van 't IJssel
Harry Vromen
Steven van Klompenburg
Thomas van Klompenburg
Arie ten Hove
Erjan ten Hove
Hendri Schoonhoven
Richard van Brummen
Johan Tippe

Kijk ook op http://www.atb-vereniging-oldebroek.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Hoog Berlusconi-gehalte.

Bericht door Redactie »

Uw redactie heeft een aantal forum berichten samengevoegd. Lees eens in chronologische volgorde:
http://www.oldebroek.net/phpBB2/viewtop ... 5474#p5474

Voor februari 2007 heeft zich ook al veel afgespeeld mbt de ATB vereniging, dat even buiten beschouwing gelaten.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Jan B. Kaiser
Berichten: 161
Lid geworden op: di jan 26, 2010 17:13

Re: Hoog Berlusconi-gehalte.

Bericht door Jan B. Kaiser »

Zoals in ons verkiezingsprogramma te lezen valt beschouwd ABO het als haar taak een goede huisvesting van de ATB te bewerkstellingen. Hiertoe zijn de eerste contacten met het bestuur inmiddels gelegd.
Wij hopen in maart zoveel vertrouwen van de kiezers te krijgen dat we de voor te stellen oplossing ook inderdaad kunnen realiseren. Dus crossers, een extra tandje bijzetten op 3 maart.

Jan B. Kaiser
Plaats reactie