Zesde plaats voor Team Van Werven en Sellis.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10162
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Zesde plaats voor Team Van Werven en Sellis.

Bericht door Redactie »

Zesde plaats voor Team Van Werven en Sellis in St. Isidorushoeve

Gert van Werven en Rick Sellis hebben een prima prestatie geleverd op het circuit ’t Kötterbos in St. Isidorushoeve. De eerste manche werd met een derde plaats een super resultaat neergezet. Een “crash” in de tweede manche zorgde ervoor dat er niet meer in zat dan een achtste positie. Overall werd het team knap zesde.


Afbeelding
Foto: www.crossandracepictures.nl

De weersvoorspellingen waren niet rooskleurig, maar desalniettemin werd met veel zelfvertrouwen afgereisd naar St. Isidorushoeve in de gemeente Haaksbergen voor de vierde wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross. Het parcours lag er ondanks de regen van de laatste dagen goed bij. Na de tijdtraining werd al snel duidelijk dat er een goed resultaat in moest zitten vandaag. Van Werven en Sellis reden naar een zesde tijd op slechts 1,5 sec van trainingssnelsten Jan en Jeroen Vischer uit Hasselt.

Een superstart van de eerste manche zorgde ervoor dat Van Werven en Sellis als derde voor de eerste keer langs start en finish kwamen. Wie had gedacht dat dit een incident was en dat de heren snel terug zouden zakken kwam bedrogen uit. Het tempo werd hoog gehouden en ze kwamen de gehele wedstrijd niet in de problemen. Helaas werd de eerste manche vroegtijdig afgevlagd, omdat er een ernstig incident plaats vond aan het eind van de wedstrijd. Voor Van Werven en Sellis betekende dit dat zij als derde werden geklasseerd! Daniel Willemsen pakte de overwinning voor Jan Visscher.

Ook de tweede manche begon goed voor de twee kemphanen, maar halverwege de eerste ronde gooide een onverwacht spoor roet in het eten. Sellis werd uit “de bak” geslingerd en het zijspan sloeg over de kop. Beiden kwamen er ogenschijnlijk zonder kleerscheuren vanaf. Helaas was de motor als donderslag bij heldere hemel ook nog “afgeslagen”, waardoor het tweetal kostbare seconden verloren. Als bijna hekkensluiter werd de wedstrijd hervat. Van Werven en Sellis gingen er eens lekker voor zitten en reden als bezetenen naar voren. Bijna iedere ronde werd een tegenstander ingehaald, wat uiteindelijk na 30 minuten alsnog een achtste positie als eindresultaat opleverde. De overwinning ging andermaal naar Daniel Willemsen die met veel machtsvertoon de dubbel pakte. Als tweede werd Etienne Bax afgevlagd voor Marcel Willemsen.

De tweede goede resultaten op het circuit ’t Kötterbos zorgden ervoor dat Van Werven en Sellis nog steeds op een keurige vijfde plaats staan in het de tussenstand voor het ONK. De lijst wordt aangevoerd door Bax voor Daniel Willemsen en Marcel Willemsen.

Na afloop bleek dat Sellis niet geheel ongeschonden uit de strijd was gekomen, want de knie bleek een flinke opdoffer te hebben gehad. In de loop van de week zal moeten blijken wat de werkelijke schade is.

De volgende ONK wedstrijd wordt op 29 april verreden in Gemert.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie