Vrijdag opening gerevitaliseerde infra Meidoornplein Wezep

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10143
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Vrijdag opening gerevitaliseerde infra Meidoornplein Wezep

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek
Op vrijdag 3 november aanstaande om 14.30 uur opent wethouder Ben Engberts de gerevitaliseerde infra in en rondom het Meidoornplein in het centrum van Wezep. Het afgelopen jaar heeft de gemeente Oldebroek samen met NTP Infra uit Hattem het centrum voorzien van nieuwe riolering, parkeerplaatsen en bestrating.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Oldebroek samen met NTP Infra uit Hattem de straten rondom het Meidoornplein voorzien van nieuwe riolering en bestrating. Ook zijn de straten voorzien van nieuwe trottoirs. De parkeerterreinen rondom de winkels in het centrum zijn compleet vernieuwd en is er op de plaats van de oude Lidl een nieuw parkeerterrein ingericht. Ook is het gebied voorzien van nieuwe openbare verlichting en is er verschillende nieuwe beplanting aangebracht. Hierdoor is er meer ruimte gekomen om te parkeren in het centrum en is het centrum weer modern en naar de normen van de huidige tijd ingericht. Wethouder Engberts: “We hebben hierbij het eerste project van toekomstbestendige inrichting toegepast. Met onder de grond het rioolstelsel op orde om grote buien op te kunnen vangen en boven de grond meer groen tegen hittestress en wegprofielen die meer veiligheid borgen.”

Supermarkten
Parallel aan de werkzaamheden van de gemeente en NTP hebben Plus en Lidl een tweetal, compleet nieuwe, supermarkten ingericht. Deze verbouwingen zitten er inmiddels op en beide supermarkten hebben hun deuren geopend.
De gemeente Oldebroek heeft gekozen voor een inrichting met een kwalitatief hoge uitstraling. Dit geeft het centrum een positieve boost naar de toekomst, zowel voor winkeliers als bezoekers.

Tijdens de werkzaamheden is er veel gecommuniceerd met de aan- en omwonenden en de bewoners van straten die zijn gerenoveerd. Dit is gedaan via nieuwsbrieven, bewonersbrieven en per App. Er zijn tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden nagenoeg geen vragen of klachten binnengekomen. Wethouder Ben Engberts daarover: “Daaruit maken wij op dat het plan via een goede fasering is uitgevoerd. Dat is een topprestatie voor de gemeente en NTP Infra.”

Openingshandeling
Op vrijdag 3 november aanstaande om 14.30 uur wordt het centrum van Wezep met een feestelijke handeling geopend. Voor de bewoners en bezoekers is er een gratis kop koffie met een versnapering. Ook kunnen bezoekers (eveneens gratis) meedoen aan een prijzenfestival in het winkelcentrum met het thema “het winkelcentrum is klaar, parkeren maar” waaraan de ondernemersvereniging, de gemeente Oldebroek en NTP Infra een bijdrage hebben geleverd.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie