Noord-Veluwse gemeenten treden toe tot Fryslân Miljeu

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10143
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Noord-Veluwse gemeenten treden toe tot Fryslân Miljeu

Bericht door Redactie »

De Noord-Veluwse gemeenten Oldebroek, Elburg, Ermelo, Harderwijk en Nunspeet zijn al aandeelhouder van Fryslân Miljeu (onderdeel van Omrin) voor de verwerking huishoudelijk restafval. De vijf gemeenten treden nu ook toe voor de inzameling van drie afvalstromen: huishoudelijk restafval, GFTe, oud papier en karton.

Duurzame samenwerking
De gemeenten willen een duurzame en efficiënte samenwerking met garantie voor de invulling van het huishoudelijk afvalbeheer. Als aandeelhouder hebben de gemeenten invloed en zeggenschap. Zo kan er beter gestuurd worden op duurzaamheid, blijven de kosten stabieler en meer voorspelbaar, is er meer controle mogelijk op het afvalbeheer en een geschikte structuur om de levering van diensten in de toekomst mogelijk uit te breiden.

Publieke inzamelorganisatie
Fryslân Miljeu is een publieke organisatie waarvan gemeenten aandeelhouders zijn en die verantwoordelijk is voor de inzameling van huishoudelijk afval. Er wordt een regionale uitvoeringsorganisatie opgericht die de inzameling in de Noord-Veluwe gaat verzorgen. Deze inzameling start in de vijf gemeenten vanaf 1 januari 2026. De komende periode staat in het teken van voorbereidingen en het vinden van een geschikte locatie.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10143
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Noord-Veluwse gemeenten treden toe tot Fryslân Miljeu

Bericht door Redactie »

Bron website SGP schreef:Toetreding Fryslan Miljeu

Nadat in de raadvergadering van februari het college het voorstel heeft teruggenomen met de opdracht om met name een oplossing te zoeken voor het grondstoffenstation hebben we in de vergadering van maart met de uitkomsten hiervan opnieuw het debat gevoerd over het toetreden tot Fryslan Miljeu.

..................
Als we kijken naar de toetreding tot Fryslân Miljeu is er onvoldoende mogelijkheid om als raad extra vragen te stellen of om onderwerpen nader te laten onderzoeken. Het gaat om belangrijke keuzes voor onze inwoners maar zonder de mogelijkheid om goede afwegingen te kunnen maken. Er zijn verschillende scenario’s aan ons als raad voorgelegd bij deze scenario’s zitten grote risico’s. Bij het gebrek aan andere en betere opties hebben wij als SGP ingestemd, maar niet zonder de oproep via een motie welke ook is aangenomen om een totale evaluatie van het afvalbeleid uit te voeren.
................
Lees het hele artikel inclusief aangenomen motie en video op de website van de SGP Oldebroek
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie