Dorpsbelang Oosterwolde presenteert expositie in Hart van Oosterwolde

Redactie Oldebroek
Berichten: 345
Lid geworden op: za aug 14, 2021 7:46

Dorpsbelang Oosterwolde presenteert expositie in Hart van Oosterwolde

Bericht door Redactie Oldebroek »

In MFC Hart van Oosterwolde organiseert het Dorpsbelang Oosterwolde iedere drie maanden een expositie voor kunstenaars in en uit de gemeente Oldebroek.
De komende drie maanden is er kunst te vinden van verschillende kunstenaars. Diny Kanis en Els Kinwel exposeren met zowel 3D als 2D werk. Els Kinwel werkt met glas en met emaille. In de vitrines is divers werk te zien waarin natuur en dieren worden afgebeeld in verschillende glastechnieken. “De emaille kunst is een bijzonder ambacht, dat Els beheerst en waarin zij de prachtige werking van dit materiaal kan laten zien in haar werk”, vertelt Krista van Norel, kunstenaar, docent en bestuurslid van Stichting Dorpsbelang Oosterwolde. Didy Kanis is kunstenaar en maakt zowel beelden van klei als tekeningen en schilderijen.

“In de vitrine toont Didy mooie sculpturen waarin met name mensen centraal staan; zij kan hun karakters heel goed weergeven. Ook karakters van dieren legt zij vast zowel in klei als in teken- en schilderwerk.”
Er zijn ook werken van schilderclub ‘t Harde. Deze club wordt gevormd door Didy Kanis, Riet van den Bremer, Emmy Diepenveen, Magda Engel, Anna Hofmeyer, Jannie Vlieger en Ineke Vos. Zij exposeren diverse werken van aquarel- tot acryl- en olieverfschilderijen met verschillende thema’s als boerderij in Oosterwolde, dieren, bloemen en landschappen. De expositie is in de maanden april, mei en juni te bezoeken tijdens de openingstijden van het Hart van Oosterwolde van dinsdag tot en met vrijdag. Locatie: Sint Nicolaasplein 15, 8097 RA Oosterwolde

Afbeelding
Plaats reactie