Anne schreef:Voor die ketens zijn er in de eerste plaats vaak geen vergunning voor, waar is de brandveiligheid? drankvergunning?? en hoe is zit het met de geluidsoverlast??
Er moet wat aan die keten gedaan worden. Als er eentje in de brand vliegt en er zijn een paar doden kunt u dan terug kijken op mooie contacten met de jeugd van de ketens??? maar jammer dat het een paar doden kostte??
Dat dit zo gaat, is in en in triest!!
Dit is een complex probleem!
Ik ging vroeger ook veel in een eigen schuur drinken. Wij zaten er niet tot dronkens toe. Het belangrijkste was dat je wat centjes overhield om ook je hobby's te kunnen bekostigen.
De horeca is duur. 15 biertjes daar of 15 in de schuur scheelt dan ook nogal wat.
Daarnaast ben ik in een discotheek vroeger (ondanks drankvergunningen waarbij je verwacht dat men er oplet) wel eens vaker dieper doorgezakt geweest. Ook qua brandveiligheid zegt een horecabedrijf natuurlijk niets.
Zie maar eens wat er kan gebeuren als sfeerversiering in de brand vliegt in een gecertificeerde kroeg.
De oplossing zou zijn om meer happy hour's in te voeren. Daar gingen wij vroeger ook op af. Lekker goedkoop drinken met alle vrienden.
Maar de politiek wil dit niet. Dus zal dit probleem blijven bestaan.
De drank onbetaalbaar maken zal juist gevaarlijk worden omdat men dan net als in Rusland verkeerde alcohol gaat gebruiken met alle ziekten en doden tot gevolg.
We zijn er dus allang nog niet en we moeten maar zien hoe we dit probleem oplossen.