Heb je een idee? Wij doen met je mee!

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10145
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Heb je een idee? Wij doen met je mee!

Bericht door Redactie »

Heb je een idee? Wij doen met je mee!
Nieuwe culturele jongereninitiatieven met CULT4YOU

Op 1 februari is het nieuwe jongerenproject CULT4YOU definitief van start gegaan. Met de onthulling van de nieuwe naam en kersvers logo is tijdens een bijeenkomst met wethouders, jongerenorganisaties, cultuuraanbieders en natuurlijk jongeren de eerste stap gezet naar een netwerk speciaal voor jongeren, kunst & cultuur.

Door het opzetten van een cultureel jongerennetwerk worden kansen benut die anders blijven liggen. Coördinator Gea Hofman gaat dit netwerk opbouwen en gaat nieuwe initiatieven begeleiden. Activiteiten zoals popfestivals, rapcontests, dance-workshops en activiteiten met graffiti of theater behoren tot de mogelijkheden. Het toverwoord is samenwerken in regionaal verband. De projectgroep die Gea ondersteunt bestaat uit jongerenwerkers van het Sociaal Cultureel Werk uit de deelnemende gemeenten. Zij kijken met CULTYOU over de grenzen van hun eigen organisatie heen en zoeken mee naar kansen.

Afbeelding

Jongerenorganisaties en jongeren kunnen bij CULT4YOU terecht met plannen en ideeën op het terrein van kunst en cultuur. Ze worden bijgestaan met advies en promotie. Waar is een ruimte te vinden? Welke middelen zijn er nodig en waar komt het geld vandaan? CULT4YOU start binnenkort met een regionale site. Hierop zullen alle organisaties die iets met cultuur en/of jongeren op de Noord-Veluwe doen vertegenwoordigd zijn. Een complete lijst van alle culturele activiteiten zal natuurlijk niet ontbreken. En is die lijst te kort? CULT4YOU gaat ook dat te lijf!

CULT4YOU is een van de projecten die gerealiseerd worden in het kader van Gebiedsgericht Cultuurbeleid Noord-Veluwe. De gemeenten Epe, Heerde, Hattem, Oldebroek, Elburg en Nunspeet hebben gezamenlijk ervoor gekozen om kunst, cultuur en jongeren dichter bij elkaar te brengen. Ook de Provincie en de Stichting voor Kunst en Cultuur Gelderland zijn participanten in dit initiatief.

Informatie: Gea Hofman – info@cult4you.nl -
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie