Vrijwilliger André Jonker van SCO

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10162
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Vrijwilliger André Jonker van SCO

Bericht door Redactie »

Vrijwilliger André Jonker van SCO mag gezien worden als een allrounder

Onder een strak schijnend zonnetje kom ik rond half tien aan op circuit de bargen en had van de week al een afspraak gemaakt met een van de vrijwilligers van stichting circuit Oldebroek André Jonker.


De 42-jarige Oldebroeker verontschuldigd zich dat hij wat aan de late is dan afgesproken maar weet gelijk zijn plek te vinden. Jonker die zes jaar geleden zich aanmelden bij de stichting vindt het prachtig dat hij op deze manier een steentje kan bijdragen, dat André besmet raakte met de motorcross was niet verwonderlijk want binnen zijn gezin croste zoon lief ook nog aan aantal jaren en was zijn vrouw ook min of meer verslaafd aan deze sport.

Afbeelding

Jonker mag gezien worden als een allrounder. In de speciale werkplaats die in het verleden werd gebouwd is André vaak te vinden, van alles doet hij daar, van lassen tot vrezen en zo kunnen we wel meer op noemen. Vele uren heeft Jonker in het klaarmaken van startpoortjes gestoken die van uitermate belang zijn dat dit alles goed werkt, want als dit alles niet goed is dan is er een groot probleem. Andre heeft er veel vertrouwen in dat het wel goed komt en zal dit jaar voor het eerst ook bij de startpoortjes zijn bijdrage leveren.

Zolang als André vrijwilliger is op circuit de bargen heeft hij nog nooit als toeschouwer aan de kant gestaan bij de wedstrijden, dit hoort ook niet vindt Jonker, je moet het met de hele groep doen en kan ik wel zeggen het laswerk en andere zaken zit er op, en de groeten, o nee, dit doet ik niet, vandaar dit jaar dus weer eens een andere functie.
Jonker leeft zeker al naar zaterdag 7 en maandag 9 april (tweede paasdag) toe als er een wedstrijd om het wereldkampioenschap word verreden voor de zijspannen en de MX3 ook nog in actie zal komen samen met de Viertakt zijspannen. De entourage er omheen daar kan Jonker van genieten, een speciale wedstrijd is er voor hem niet, als nou de solo motoren of de zijspannen van start gaan dat maakt Jonker niet uit.

André kan het ook geweldig goed vinden met de rest van de vrijwilligers en heeft dan ook veel lol waar hij met volle teugen van geniet. Jonker hoopt nog vele jaren een bijdrage te kunnen leveren als vrijwilliger, kijk maar eens om je heen zegt Jonker, tegenwoordig moet je de vrijwilligers zoeken met een lampje en mogen wij nog trots zijn dat er zo velen een hart hebben voor deze takt van sport. Even later is Jonker alweer druk bezig met zijn werk om de nodige dingen weer op tijd klaar te hebben en laat het echte motorgeronk op circuit de bargen nog even op zich wachten.

Kijk voor de complete video opname met André Jonker op http://www.scheurendoorhetzand.nl.nu en voor verdere informatie over de WK zijspan motorcross op http://www.stichtingcircuitoldebroek.nl

Door: E v ‘t IJssel
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie