Van Werven drie keer in Nederland Zingt

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10144
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Van Werven drie keer in Nederland Zingt

Bericht door Redactie »

VAN WERVEN DRIE KEER IN NEDERLAND ZINGT
Afval verwoordt symboliek van Pasen

BIDDINGHUIZEN / ELBURG / OLDEBROEK – Van Werven Recycling BV is komende Pasen drie keer te zien in de uitzendingen van Nederland Zingt op zondag van de EO. Die omroep benaderde het bedrijf om een programma te mogen maken waarin het afvalverwerkingsproces symbool staat voor de lijdensweg, kruisiging en wederopstanding van Jezus Christus.


Afbeelding

De filmcrew van Nederland Zingt heeft drie dagen gefilmd op de vestigingen in Biddinghuizen, Oldebroek en Elburg. De afvalinzameling in Elburg wordt overgeslagen in Oldebroek waarna een deel wordt gerecycled in Biddinghuizen.
In het programma wordt dat proces gevolgd en symbolisch uitgelegd. Het afval in zijn pure vorm wordt vergeleken met de zonden van de mensen. Jezus stierf op Goede Vrijdag voor de zonden van de mensen. Zijn wederstanding op Eerste Paasdag wordt verbeeld door het recyclingsproces waarbij afval wordt gescheiden en gewassen voor hergebruik en dus voor een nieuw leven.

Afbeelding

Presentator dominee Arie van der Veer rijdt in de drie afleveringen mee op de vuilnisauto door Elburg, fietst op zijn bekende oranje fiets over de bedrijfsterreinen en hij interviewt het personeel. Die gesprekken gaan over het afval waar zij mee werken en over hun persoonlijk geestelijk afval. Welke zonden hebben zij begaan en waar hebben ze moeite mee in de samenleving. Dat leverde verrassende onderwerpen op, die ook in het programma te zien zullen zijn.

Afbeelding

De uitzendingen van Nederland Zingt op zondag zijn te zien op Goede Vrijdag van 9.30 – 10.00 uur en op Eerste en Tweede Paasdag van 9.00 – 10.30 uur op Nederland 1.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie