Ledenraad houdt plaatselijke Rabobank scherp

Ondernemers uit de gemeente Oldebroek die sponsor zijn hebben hier de mogelijkheid om nieuws enz te plaatsen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10150
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Ledenraad houdt plaatselijke Rabobank scherp

Bericht door Redactie »

Ledenraad houdt plaatselijke Rabobank scherp

WEZEP-HATTEMERBROEK - De mannen en vrouwen die de afdeling Wezep-Hattemerbroek van de Ledenraad Rabobank Noordoost-Veluwe bemensen hebben als voornaamste doel: de bank scherp houden. Zeker in een groter geheel vinden ze het van het grootste belang dat de bank, die diepgeworteld is in de samenleving, de greep op het dorpseigen niet verliest. Wat de uitdaging van het lidmaatschap betreft: de groep vindt het spannend om nu aan de achterkant van de bank te kunnen kijken. Ze acht het zinvol om via cursussen bijgespijkerd te worden, waarna het gemakkelijker zal vallen om mee te denken.


Afbeelding

De afdeling is met drie dames het sterkst vertegenwoordigd van de in totaal vier segmenten. “Vrouwen hebben zo hun eigen contacten. Ze brengen en halen kinderen naar en van school. Horen daar het een en ander wat ze mee kunnen nemen naar de Ledenraad. Dat zijn vaak geheel andere dingen dan die mannen op elkaar loslaten.” Hetgeen de uitspraak ontlokt dat het ontbreken van een vrouw in de Raad van Commissarissen eigenlijk niet goed is. Over het eigen functioneren zijn de meningen divers. “Het gaat er om hoe gek je wilt zijn”, zegt iemand en hij ontmoet instemmend geknik.

Publiciteit
De afdeling hecht eraan om stevige publiciteit te geven aan de nieuwe situatie. “Wij van onze kant zullen natuurlijk oren en ogen openhouden in de dorpen waar we voor staan, maar zijn evenmin blind of doof voor andere zaken, zoals de pinpasjes en de groep die het moeilijk heeft met de moderne manier van bankieren.” In dit verband juichen ze het initiatief toe voor een informatiemarkt Modern bankieren op 6 oktober. “Je staat er versteld van hoeveel mensen in ons land geen computer bezitten”, krijgen we te horen
De afdeling weet zich gesterkt door voorbeelden uit andere delen van het land, waar de Ledenraad goed blijkt te functioneren., “We moeten er ook voor waken niet op de stoel van het bestuur te willen zitten”, luidt een andere opmerking.
Een vertegenwoordiger van Groot Zakelijk vreest dat de Ledenraad voor zijn categorie minder aansprekend is. “Je stapt toch snel naar je accountmanager.” Maar hoewel de Ledenraad wellicht meer gericht is op particulieren heeft ook Groot Zakelijk en het MKB veel te verwachten van speciale bijeenkomsten voor deze klantgroep.

Praktisch

De leden denken mee over praktisch invulling. Zo moet je voorkomen een workshop of informatie-avond op woensdag te houden, wanneer er voetbal op tv is, wordt opgemerkt. Ook bepleit men wervende uitnodigingen. Aan ideeën geen gebrek. Praten over werkgelegenheid, een beperkte agenda op de afdelingsvergadering met ruime mogelijkheid voor discussie enz.

De afdeling Wezep-Hattemerbroek bestaat uit de dames R. van Dijk-Kreule, J. van der Zande-Oudshoorn en J.S. Witteveen-Bruins alsmede de heren R.W.H. van der Jagt, L. Bezemer, E. Rozendal, J. van Renselaar, S.A.J. Slot, A. Verhoef en J.L. Souman.

Kijk ook eens op: http://www.rabobanknoordoostveluwe.nl/
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie