Problemen laat van Essen toch nog stijgen.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10145
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Problemen laat van Essen toch nog stijgen.

Bericht door Redactie »

Problemen laat van Essen toch nog stijgen.

Afgelopen zondag stond de 9e wedstrijd om het Nederlandse jeugd kampioenschap op de rol voor Mitch van Essen in de 85cc grote wielen klasse. Van Essen kende in de beide heats problemen op het circuit van Oirschot.


In de tijdtraining was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de I.C. Cars Wezep coureur en wist in zijn groep zich weer makkelijk te plaatsen voor de A finales. Van Essen zette een 7e tijd op de klok wat ruim voldoende was.

De start van de 1e manche was niet best van de 13-jarige Mitch die als laatste vetrok en gelijk flink aan moest zetten om nog met een goede uitslag voor de dag te komen. Het lukte van Essen al vrij snel en kwam even later als 15e door, maar Mitch belande daarna met zijn KTM in het zand en kwam ook nog even met zijn been onder de motor te zitten. Gelukkig kon van Essen door en kon het hoge tempo vrij snel oppakken en wist nog weer een inhaalslag te realiseren en finishte zo toch nog als 20e.

Afbeelding

Met een 15e positie begon Mitch aan zijn tweede heat en was de start dus een stuk beter verlopen dan in zijn eerste optreden. Van Essen hield het gas er goed op en kwam al vrij snel als 14e over de meet en leek er nog met een betere uitslag voor de dag te komen. Maar wederom kwamen er problemen voor Mitch, zonder enige aanleiding sloeg de motor af en kon deze ook niet direct aan de praat krijgen. Na veel gedoe kon hij eindelijk verder en was een 17e positie wat er overbleef voor van Essen.

In het dagtotaal werd Mitch 18e ,maar is desondanks de problemen toch nog gestegen in het kampioenschap van een 13e naar een 11e plaats.

Door: Evert van ’t IJssel
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie