Diaconaal Platform gestart in de gemeente Oldebroek

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Diaconaal Platform gestart in de gemeente Oldebroek

Bericht door Redactie »

Diaconaal Platform gestart in de gemeente Oldebroek

OLDEBROEK - Oldebroek heeft sinds kort een Diaconaal Platform waarin een tiental kerken uit Wezep, Oldebroek en andere kernen zich hebben verenigd. Op 2 september 2014 heeft de oprichtingsvergadering plaats gevonden in het gemeentehuis te Oldebroek. Door hun krachten te bundelen willen de kerken beter inspelen op hulpvragen van kerkleden en niet-kerkleden.


Afbeelding

De gemeente Oldebroek heeft de wens uitgesproken intensiever te willen samenwerken met de kerken. Met ingang van 1 januari 2015 wordt de gemeente verantwoordelijk voor de begeleiding, de gehele jeugdzorg en alle inwoners die zich bevinden aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Uitgangspunt hierbij is dat de overheid een groter beroep gaat doen op de samenleving, waaronder niet professionele hulporganisaties.

Diaconale opdracht
Hoewel de kerken in Oldebroek met een kritische blik naar deze ontwikkeling kijken, willen zij positief reageren op het beroep van de overheid op de samenleving. De kerken hebben de diaconale opdracht aandacht te hebben voor de medemens die in nood zit of hulp nodig heeft. Daarom voelen zij de plicht hier in te springen.

Gezamenlijke inzet
Voorzitter Theo Koele van het diaconaal platform vindt het inspirerend om te ervaren dat bij de uitvoering van deze opdracht de achtergrond van de verschillende kerken er niet toe doet. Iedereen ziet het belang van de gezamenlijke inzet in.

Praktische invulling
De diaconieën zijn unaniem van mening dat het Diaconaal Platform vooral een praktische invulling moet geven aan haar doelstelling. Dit wordt vorm gegeven door te starten met een tweetal werkgroepen:

- het project Schuldhulpmaatje (voor meer informatie: www.schuldhulpmaatje.nl);
- invulling geven aan informatie uitwisseling met de gemeente Oldebroek via de WMO-raad.

Het Diaconaal Platform biedt ook de mogelijkheid om efficiënter om te gaan met actuele hulpvragen waar een bovenkerkelijke aanpak noodzakelijk is. Ook gaat het platform nauw samenwerken met andere professionele en niet professionele hulpinstanties.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie