ABO: ‘Yesss, goed nieuws voor alle kinderen in onze gemeente’

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9679
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

ABO: ‘Yesss, goed nieuws voor alle kinderen in onze gemeente’

Bericht door Redactie »

Persbericht ABO Oldebroek

De gemeenteraad van Oldebroek heeft afgelopen donderdag besloten dat er weer structureel geld beschikbaar is voor alle 34 speelplekken in onze gemeente. Onder regie van ABO-wethouder Bob Bergkamp is afgelopen tijd het nieuwe beleid- en beheerplan voor speelplekken opgesteld. De herinrichting /verbetering van de speelplekken gaat vanaf nu officieel beginnen. Alle wijk- , buurt- en speeltuin verenigingen en/of contactpersonen m.b.t. speelplekken krijgen binnenkort informatie over dit besluit toegezonden.

Natuurlijk spelen is de trend
In veel gemeenten in Nederland is “natuurlijk spelen” een steeds grotere trend geworden. Ook de gemeente Oldebroek heeft hier voor gekozen. Dit betekent dat er minder traditionele speeltoestellen worden geplaatst en de speelplek ingericht wordt met natuurlijke elementen. Je kunt daarbij denken aan klimbomen / boomstammen, heuvels, grote keien en/of een waterspeelplek. Natuurbeleving staat voorop en dus maakt ook de beplanting in en rond de speelplek dan onderdeel uit van de speelvoorziening.

‘Oldebroek voor Mekaar’ aanpak

Bewoners rondom een speelplek en kinderen worden zeer nadrukkelijk betrokken bij de herinrichting van de speelplek. Niet alleen door de gemeente, maar samen met omwonenden en de kinderen wordt een herinrichtingsplan opgesteld. Volgens het “Oldebroek voor mekaar” gedachtegoed wordt ook gevraagd of bewoners een taak in het toekomstige beheer willen invullen. Uiteraard blijft de gemeente verantwoordelijk voor de jaarlijkse veiligheidsinspecties en de handhaving van de veiligheid van de speelplek.

ABO opgelucht en zeer tevreden!
De ABO fractie heeft zich altijd al sterk gemaakt voor verbetering van de kwaliteit van de speeltuinen in onze gemeente. Goede speelvoorzieningen hebben een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en sociale contacten.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie