Huis Henk van Ulsen wordt monument

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9574
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Huis Henk van Ulsen wordt monument

Bericht door Redactie »

Rietveld huis Henk van Ulsen wordt monument

Op 30 juni ontvangt Henk van Ulsen een monumentenschild van wethouder André Maat. Het huis van de heer Van Ulsen wordt op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Dit woonhuis is het eerste monument van na de Tweede Wereldoorlog dat op de monumentenlijst staat.

J.C. Rietveld
In 1962 hebben de ouders van Van Ulsen architect Rietveld (1919 - 1986) in de arm genomen voor het ontwerp van een vrijstaande woning met inpandige garage in Wezep.
Jan Rietveld is de zoon van architect, grafisch ontwerper en meubelontwerper Gerrit Rietveld.
Het woonhuis in Wezep is een goed bewaard voorbeeld van het naoorlogse modernisme. Kenmerkend voor dit huis zijn de overzichtelijke plattegrond, de rustige maatvoering, het evenwichtige lijnenspel en de ingetogen detaillering.

Henk van Ulsen
Naast de architectionische waarde kent het pand ook een cultuurhistorische waarde. Het huis is het ouderlijk onderkomen geweest van acteur Henk van Ulsen. Hij is nu de huidige eigenaar van de woning.
De heer van Ulsen heeft in verschillende tv- en theaterproducties gespeeld.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
painterman
Berichten: 16
Lid geworden op: zo okt 03, 2004 22:10
Locatie: Wezep

Re: Huis Henk van Ulsen wordt monument

Bericht door painterman »

Tsjonge dat is een verrijking voor Wezep dat monument,
alleen dan had hij het zelf wel eens beter mogen onderhouden.
Het is al jaren niet om aan te zien, zijn ouders( die ik wel gekend heb) zouden zich omdraaien
in hun graf, als ze dit zouden zien.
Alleen de tuin is al een wildernis, de varkens hebben er vorig jaar flink huisgehouden,zodat er van gazon geen sprake meer is.
Nu ineens wordt zijn naam genoemd, omdat hij het wil verkopen, terwijl hij altijd in de krant schreef
dat hij uit Kampen kwam als Voerman kenner, schaamde hij zich er soms voor dat hij al 47 jaar uit Wezep komt.
Voor mij hoeft al die drukte niet zo nodig,
alleen maar om zijn huis meer te laten opbrengen als een Rietveld object.
Het zou wat.
Laat de gemeente zich maar drukker maken met dat andere Rietveld gebouw tegenover Coelenhage,
doen ze tenminste iets nuttigs.
een gefrustreerde lezer.

Stefan
Redactie
Berichten: 465
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Re: Huis Henk van Ulsen is monument

Bericht door Stefan »

Rietveld huis Henk van Ulsen is monument

Dinsdagmiddag ontving Henk van Ulsen een monumentenschild van wethouder André Maat. Het huis van de heer Van Ulsen werd op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Dit woonhuis is het eerste monument van na de Tweede Wereldoorlog dat op de monumentenlijst staat.

J.C. Rietveld
In 1962 hebben de ouders van Van Ulsen architect Rietveld (1919 - 1986) in de arm genomen voor het ontwerp van een vrijstaande woning met inpandige garage in Wezep. Jan Rietveld is de zoon van architect, grafisch ontwerper en meubelontwerper Gerrit Rietveld. Het woonhuis in Wezep is een goed bewaard voorbeeld van het naoorlogse modernisme. Kenmerkend voor dit huis zijn de overzichtelijke plattegrond, de rustige maatvoering, het evenwichtige lijnenspel en de ingetogen detaillering.

Henk van Ulsen
Naast de architectionische waarde kent het pand ook een cultuurhistorische waarde. Het huis is het ouderlijk onderkomen geweest van acteur Henk van Ulsen. Hij is nu de huidige eigenaar van de woning. De heer van Ulsen heeft in verschillende tv- en theaterproducties gespeeld.

Afbeelding

Klik hier voor meer foto's.

jan bredewout
Berichten: 862
Lid geworden op: do jan 19, 2006 7:55
Locatie: wezep
Contacteer:

Re: Huis Henk van Ulsen wordt monument

Bericht door jan bredewout »

Ik ben benieuwd of ze dit huis nu ook opknappen en het openstellen voor publiek wat je bij een monument toch zou verwachten. :shock:

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9574
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Huis Henk van Ulsen wordt monument

Bericht door Redactie »

Bron www.nu.nl
Acteur Henk van Ulsen onverwachts gestorven
Uitgegeven: 28 augustus 2009 19:32
Laatst gewijzigd: 28 augustus 2009 20:43


AMSTERDAM - Acteur Henk van Ulsen is vrijdag in zijn woonplaats Bussum overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie meegedeeld. Van Ulsen is 82 jaar geworden.

De in Kampen geboren acteur speelde in vele toneelproducties en televisieseries. Ook werd zijn stem opgevoerd bij documentaires, commercials en luisterboeken.
Hij studeerde in 1949, cum laude, af aan de Amsterdamse Toneelschool. Van Ulsen kreeg twee keer de Louis d'Or toegekend en won de Albert van Dalsumprijs.
Verder kreeg hij de Edison Classique en verscheidene erepenningen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Hartstilstand
Van Ulsen overleed onverwacht aan een hartstilstand, aldus de woordvoerder. De gelouterde acteur trad afgelopen weekeinde nog driemaal op in Austerlitz.
In de productie Alles is ijdelheid - Prediker, een voorstelling met teksten uit het Oude Testament en muziek van André Hajdu, was Van Ulsen de verteller. In 2007 stond Van Ulsen nog op de planken met de voorstelling Dood in Venetië.

Solo
Van Ulsen werd bekend met zijn solotoneelvoorstelling Dagboek van een Gek (vanaf 1975) en op de televisie, en bij het grote publiek, met de series Floris, Pension Hommeles en Willem van Oranje.

Ook werkte hij mee aan het satirische programma Hadimassa dat de VARA van 1967 tot 1972 uitzond. In 1956 koos Van Ulsen, als een van de eerste acteurs, voor een freelance bestaan. Hij wilde zelf beslissen met wie en in welke stukken hij zou spelen zonder verstrikt te raken in de Nederlandse toneelstructuur.
© ANP
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
mrotman
Beheerder
Berichten: 431
Lid geworden op: wo okt 16, 2002 16:18
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Huis Henk van Ulsen wordt monument

Bericht door mrotman »

Jan Bredewout schreef: Ik ben benieuwd of ze dit huis nu ook opknappen en het openstellen voor publiek wat je bij een monument toch zou verwachten.
Het hebben van een monument brengt een aantal duidelijke voordelen met zich mee. Het belangrijkste is dat je woont of werkt in een karakteristiek historisch gebouw. Bovendien kan iedere monumentenbezitter een beroep doen op een aantal financiële regelingen voor wat betreft onderhoud en restauratie.
Aan de andere kant brengt een monument ook verantwoordelijkheden met zich mee. Zo kun je niet verbouwen zonder vergunning en gelden speciale regels voor wijzigingen aan monumenten. Ook is er regelgeving voor onderhoud en restauratie. Zo worden de karakteristieke elementen en de uniciteit van een pand of geheel van panden zoveel mogelijk behouden. Een monument brengt naast duidelijke voordelen dus ook bepaalde verplichtingen met zich mee.. bron http://www.erfgoedcentrumdiep.nl
Voor veel mensen van een monument is het eerder een last dan een lust om deze te bewonen en bezitten

Klik hier voor informatie en monumenten gemeente Oldebroek

Plaats reactie