Grote opkomst (veel pers) bij Nachtwandeling Groentje

jan bredewout
Berichten: 863
Lid geworden op: do jan 19, 2006 7:55
Locatie: wezep

Grote opkomst (veel pers) bij Nachtwandeling Groentje

Bericht door jan bredewout »

Op zaterdag 24 oktober vond voor de 5e keer de nacht van de nacht plaats.
Er deden ongeveer 30 personen mee.

Naast Oldebroek.net was ook de Loco aanwezig
Alida natuurlijk en ook de Stentor maakte een foto en een verhaal maandag.
Meer foto's voor nu ; http://picasaweb.google.nl/jandecameram ... twandeling#

Hier een zeer kort filmpje van 1 minuut ! :


Met allerlei activiteiten werd aandacht gevraagd voor het belang van duisternis voor mens en natuur. De Nederlandse nacht wordt elk jaar lichter. Echte duisternis is bijna niet meer te vinden “Lichtvervuiling” ontneemt bijna de helft van de Nederlanders het zicht op de sterrenhemel.
Afbeelding
Afbeelding
De bosbeheerder Jan Hop:
Afbeelding

Natuur- en milieuvereniging Groentje organiseert in de nacht van de nacht een wandeling in het waterwingebied Wezepse Heide, om de nacht te ervaren en de aandacht te vestigen op de hoeveelheid verlichting. Onder leiding van Jan Hop, beheerder van Vitens - de eigenaar van het gebied - gaat de wandeling door het bos en over de heide om vanaf deze oppervlakte de nacht te zien en te horen. Vanaf de heide kun je goed waarnemen hoeveel licht Wezep en Zwolle uitstralen. Halverwege is er pauze met een warm drankje.

De wandeling duurt van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Honden zijn niet welkom. Wel is het handig om een zaklantaarn mee te nemen, die we natuurlijk zo min mogelijk gebruiken. .

Nederland is inmiddels een van de meest verlichte landen ter wereld. Ook in de gemeente Oldebroek worden de nachten lichter. Dit komt door de aanleg van nieuwbouwwijken, straten en snelwegen. Donkere nachten zijn belangrijk voor het welzijn van mens en dier. Het aantal mensen dat ernstige last ondervindt van lichthinder is toegenomen. Ook heeft het een negatief effect op de dierenwereld: meer dan 50 procent van de dieren leeft ’s nachts. Deze dieren raken in de war van lichte nachten.

Meer informatie over andere activiteiten, zoals speurtochten, nachtfotografie, nachtverhalen en wandelingen is te vinden op http://www.laathetdonkerdonker.nl
videoclips
Plaats reactie