Eendracht studieorkest voor directiestudenten conservatorium

Gebruikersavatar
Stefan
Redactie
Berichten: 467
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Eendracht studieorkest voor directiestudenten conservatorium

Bericht door Stefan » do nov 12, 2009 22:12

WEZEP – In het verleden heeft het A-orkest van Chr. Muziekvereniging De Eendracht uit Wezep al eens gefungeerd als studieorkest voor dirigenten in opleiding van het conservatorium in Zwolle. Nu kan ook het conservatorium in Arnhem aan het Curriculum van de Wezeper muzikanten worden toegevoegd.

Voor dirigenten in opleiding is het van belang om de geleerde kennis en dirigeertechnieken in de praktijk te kunnen brengen. Daarom heeft elk conservatorium een eigen orkest, waarin de dirigenten in opleiding zelf meespelen. Voor een bredere opleiding van de studenten ‘directie’ zoekt de docent van het conservatorium orkesten uit met wie de directie-studenten de orkestrepetitie kunnen oefenen.

In het verleden werkte het A-orkest van De Eendracht al mee aan orkestrepetities en eindexamens van directiestudenten uit Zwolle, nu zijn er Arnhemse studenten van de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten naar Wezep afgereisd om met het A-orkest van De Eendracht te repeteren. Onder leiding van docent en componist Harrie Janssen werden de vier studenten door de avond heen geleid. Met de studie directie worden de studenten opgeleid tot professioneel dirigent in de amateursector. Gewerkt werd aan het concertwerk Concerto for Fanfare Band en het werk Valley of the Pinios.

Plaats reactie