Oranje Fonds ondersteunt Dorpshuis ’t Noordeinde

Stefan
Redactie
Berichten: 465
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Oranje Fonds ondersteunt Dorpshuis ’t Noordeinde

Bericht door Stefan »

NOORDEINDE - Het Oranje Fonds heeft, met een bijdrage van € 50.000,-, het Pimp Up project van Dorpshuis ’t Noorderhuukien ondersteunt. De Belangen Gemeenschap Noordeinde (BGN) gaat als belangenbehartiger het dorpshuis ’t Noorderhuukien aanpassen aan de wensen van de dorpsbewoners. Het dorpshuis is gedateerd en zal, zeker gelet op de wensen van de jeugd en de ouderen uit het dorp, een grondige modernisatie moeten ondergaan. In de kleine gemeenschap Noordeinde (ong. 225 inwoners) heeft het dorpshuis een belangrijke functie, het is de motor van de sociale leefbaarheid in het dorp. Voor zowel de jeugd als senioren zullen na de verbouwing meer activiteiten komen. Nieuwe activiteiten zijn onder andere seniorenrestaurant, jongerentrefruimte, Kunst en Cultuur exposities (lokale exposanten) en dorpsavonden. Maar ook de bestaande groepen zoals de gymclub, vrouwenbond, toneelclub kunnen na de verbouwing optimaal gebruik maken van de gerenoveerde ruimten.

De BGN is zeer blij met deze bijdrage van het Oranje Fonds, zij streeft erna om in het voorjaar 2010 te starten met de verbouwing en in september 2010 de feestelijke opening van het vernieuwde ’t Noorderhuukien te organiseren.

Het Oranje Fonds zet zich met name in voor dergelijke projecten waarin de sociale cohesie en lokaal draagvlak hoog zijn. Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer € 24 miljoen uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Afbeelding

Plaats reactie