Burgemeester reikt twee erepenningen uit

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Stefan
Redactie
Berichten: 467
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Burgemeester reikt twee erepenningen uit

Bericht door Stefan » ma jan 04, 2010 20:44

OLDEBROEK - Op maandag 4 januari reikte burgemeester Zielhuis twee erepenningen uit. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oldebroek. De erepenningen zijn dit jaar voor Greetje Dijkman uit Wezep en Gerard van ’t Ende uit Wezep.

Mevrouw Greetje Dijkman kreeg de erepenning voor haar inzet voor verschillende organisaties. Zo was zij 12 jaar chauffeur van de buurtbus en zette zij zich voor deze organisatie ook in als bestuurslid. Zes jaar werkte ze als vrijwilliger bij het archief van de oudheidkundige vereniging. Vijftien jaar was mevrouw Dijkman vrijwilliger bij het Rode Kruis, waarbij zij onder meer een bestuursfunctie vervulde. Sinds 2000 is zij een van de medewerkers van de wereldwinkel in Wezep. Ook zette mevrouw Dijkman zich onder meer in als vleermuisconsulent van de gemeente Oldebroek, als wijkbezoekster van de Pauluskerk en als coördinator en collectant van de Nederlandse Hartstichting.

De heer Gerard van ’t Ende is ruim 50 jaar lid van voetbalclub WHC. In die jaren heeft hij zich in verschillende functies ingezet binnen de vereniging. Onder andere als vlagger bij het eerste elftal, scheidsrechter en commissielid van de kantine. Hij was verantwoordelijk voor het drukwerk binnen WHC, waaronder het clubblad. De heer Van ’t Ende richtte het damesvoetbal op en droeg bij aan het succesvol privatiseren van de vereniging. Nog steeds is hij lid van de accommodatiecommissie. Daarvoor is hij dagelijks te vinden op het sportpark voor allerlei werkzaamheden. - Lees ook een artikel op de site van WHC, klik hier.

Sinds 1996 reikt de gemeente Oldebroek jaarlijks de Oldebroeker erepenning uit. De erepenning wordt toegekend aan personen en organisaties die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente of de plaatselijke gemeenschap.

Bekijk alle foto's van de Nieuwjaarsreceptie, klik hier.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9177
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Burgemeester reikt twee erepenningen uit

Bericht door Redactie » ma jan 04, 2010 21:24

Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie