Toekomst voor het openbaar onderwijs

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9697
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Toekomst voor het openbaar onderwijs

Bericht door Redactie »

Door Laurens van Oene op 20 november 2019
Bron website VVD Oldebroek


Op 7 november 2019 werd er in de gemeenteraadsvergadering gesproken over de renovatie van basisschool De Wereldweide. Deze renovatie kost €595.000 en moet de school weer toekomstbestendig maken. De fractie van de VVD heeft besloten om in te stemmen met het voorstel.

In de commissievergadering werd het de VVD namelijk al snel duidelijk dat er veel achterstallig onderhoud aan het schoolgebouw was. Een inspreker gaf aan dat de leerkrachten in de weer gaan met potten en emmers als het regent. In zo’n omgeving hoort een kind niet te leren. Kinderen verdienen een veilig schoolgebouw waar ze kunnen leren, spelen en opgroeien.

Voor De Wereldweide, met momenteel een stabiel leerlingenbestand, zien wij de toekomst positief in. De school heeft de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd om zichzelf nog aantrekkelijker te maken voor nieuwe leerlingen. De fractievoorzitter, Henk Kemp, sprak tijdens de vergadering van ‘genoeg certificaten om de hele muur mee te behangen’. In ieder geval lijkt 2020 een positief jaar voor de school te worden want het aantal leerlingen lijkt te gaan stijgen. Dit laat zien dat het openbaar onderwijs in Oldebroek meer dan levensvatbaar is. Dit was voor ons nog een goede reden om te investeren in het schoolgebouw

Daarnaast dient de investering nog een ander belangrijk doel, namelijk de huisvesting van het Leger des Heils. De VVD vindt het mooie oplossing dat de leegstaande ruimte in het schoolgebouw wordt gebruikt door het Leger des Heils. Hierdoor wordt een belangrijk initiatief, dat dreigde te verdwijnen, nieuw leven ingeblazen.

Het is volgens de VVD een goede zaak dat het al langer beschikbare geld verstandig wordt ingezet om De Wereldweide toekomstbestendig te maken. Niet alleen kan de openbare basisschool weer jaren vooruit, maar ook heeft het Leger des Heils een nieuwe locatie gevonden. Volgens ons een mooi voorbeeld van twee vliegen in één klap slaan. De VVD wenst De Wereldweide en het Leger des Heils een zonnige toekomst tegemoet.

De Fractie van de VVD
Oldebroek
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie