Ondertekening herontwikkeling locatie Van Pallandt

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

Ondertekening herontwikkeling locatie Van Pallandt

Bericht door Redactie Noord »

Persbericht gemeente Oldebroek, 3 oktober 2011
Ondertekening overeenkomst herontwikkeling locatie ‘Van Pallandt’

WEZEP - Op donderdag 6 oktober werd in het gemeentehuis in Oldebroek een overeenkomst ondertekend voor de herontwikkeling locatie Van Pallandt, voorheen locatie Bosma / Koops bedden, in Wezep. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn deed dit namens gemeente Oldebroek en directeur de heer Hans Smit namens projectontwikkelaar Koopmans Projecten uit Enschede.

Afbeelding
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn en directeur de heer Hans Smit.

Aantal woningen

De herontwikkeling van deze locatie betreft 15 woningen. Aan de Zuiderzeestraatweg komen 4 twee-onder-één kap woningen en 2 vrijstaande woningen. Op het achterliggende terrein komen 4 twee-onder-één kap woningen en 5 zeer ruime bouwkavels voor vrij-staande woningen.

Bestemmingsplan
Voor het realiseren van dit project, moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Eind oktober wordt de bestemmingsplanprocedure opgestart en wordt een informatieavond georganiseerd. Als de bestemmingsplanprocedure is afgerond, en de verkoop van de woningen en bouwkavels verloopt goed, worden de bestaande gebouwen gesloopt. Naar verwachting is dit medio 2012.

Afbeelding

Afbeelding
Situatie op de dag van de ondertekening
Laatst gewijzigd door Redactie op do okt 23, 2014 8:36, 3 keer totaal gewijzigd.
Reden: foto toegevoegd van ondertekening en huidige situatie
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9547
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Ondertekening overeenkomst herontwikkeling locatie

Bericht door Redactie »

Beweging in hoofdpijndossier: ontwikkeling locatie Van Pallandt
bron website CU Oldebroek vrijdag 07 oktober 2011 11:29

Goed nieuws: eindelijk komt er beweging in wat in de wandelgangen bekend staat als ‘het pand van Koops’. Daarmee komt het eind in zicht van de lelijke aanblik die je aantreft als je vanaf de A28 Wezep binnen rijdt. Vandaag tekenden burgemeester Adriaan Hoogendoorn en directeur Hans Smits van projectontwikkelaar Koopmans projecten een overeenkomst. Daarin is vastgelegd dat de bedoelde locatie wordt ‘herontwikkeld’. Dat is een plan met 15 woningen, aan de Zuiderzeestraatweg; 4 twee-onder-één-kap en 2 vrijstaande woningen. Op het achterliggende terrein zijn ook 4 twee-onder-één-kap woningen gepland en 5 zeer ruime bouwkavels voor vrijstaande woningen....lees verder op de website van de ChristenUnie Oldebroek.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

Geluidsnormen blokkeren de sloop van Koops en bouw woningen?

Bericht door Redactie Noord »

WEZEP - De sloop van het totaal verpauperde pand van Koops Bedden aan de Zuiderzeestraatweg en de nieuwbouw van maximaal 15 woningen op die locatie lijkt voorlopig nog even in de ijskast te staan. Reden daarvoor is dat uit onderzoek blijkt dat de nieuwe woningen te veel geluidshinder zouden ondervinden. Dat schrijft de gemeente vandaag in de nieuwsberichten.

Volgens de huidige wetgeving mogen de woningen niet blootstaan aan meer dan 48 decibel aan wegverkeersgeluid. Uit onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de te bouwen woningen tot ongeveer 63 decibel gaat. Dat is meer dan wettelijk is toegestaan en daarom moet de gemeente een ontwerpbesluit indienen, die tussen 25 juli en 4 september ter inzage ligt in het gemeentehuis in Oldebroek en het Dorpskantoor in Wezep.

Het is dus de vraag hoeveel meer de sloop van Koops en de bouw van de woningen nog aan vertraging gaat oplopen. De oorspronkelijke plannen waren dat in het voorjaar de sloop zou beginnen, maar dit lijkt nu pas op z'n vroegst dit najaar te zijn.

Ondertussen plaatst de gemeente overal prachtige nieuwe borden langs de weg met 'Welkom in de gemeente Oldebroek', terwijl de toerist een minuut later langs "Wezeps Trots" rijdt.

Lees het ontwerp bestemmingsplan en ontwerpbesluit in het gemeentenieuws (pdf).

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

A. van Leijen
Berichten: 11
Lid geworden op: za jan 08, 2005 14:05

Re: Geluidsnormen blokkeren de sloop van Koops en bouw wonin

Bericht door A. van Leijen »

Natuurlijk is elke vertraging spijtig, maar de reden is van serieuze aard. Wat ik echter jammer vind is de suggestieve slotregel van deze bijdrage. Had er dan moeten staan: "Dit is Wezep, rij er maar snel doorheen want niet alles is nog in orde?" Ik zou de betreffende bezoeker liever een ander beeld voorhouden: kijk eens naar links, naar de moderne horecavoorziening, of ga om de bocht links en u ziet achtereenvolgens een Corvettemuseum, een karakteristieke boerderij, een dorpshuis, en iets verderop een keur aan supermarkten en winkels in het centrum; men komt zelfs van buiten de gemeente omdat je hier zo gemakkelijk kunt parkeren; en kijk eens naar onze sportvoorzieningen, en wat dacht u van ons zwembad? (enz. enz.) Oftewel: voor de beeldvorming van onze gemeente zijn we allemaal verantwoordelijk, niet alleen de overheid, niet alleen de media, iedereen die hier graag woont.
Met vriendelijke groet,
Ton van Leijen

Gebruikersavatar
painterman
Berichten: 16
Lid geworden op: zo okt 03, 2004 22:10
Locatie: Wezep

Re: Geluidsnormen blokkeren de sloop van Koops en bouw wonin

Bericht door painterman »

Geachte hr. v.Leijen, als de gemeente Oldebroek niet steeds zo dwars had gelegen wat betreft het type te bouwen woningen, was deze wanvertoning allang achter de rug geweest.
Maar er moesten zonodig woningen komen inplaats van een luxe appartementen complex.
Die had dan iets naar achteren gebouwd kunnen worden, en dan was het hele probleem met de
geluidsoverschrijding niet nodig geweest.
Waarom moeten er zonodig twee onder een kapwoningen komen,terwijl er heel veel bewoners uit
de villawijk die hun tuin vanwege leeftijd niet meer kunnen onderhouden, maar wel graag een beetje luxe willen wonen, maar nergens anders in Wezep terecht kunnen.
En dat was voor het aangezicht van Wezep en ook voor de overbuurman(Coelenhage)en stuk mooier geweest dan weer een rijtje nieuwbouw, waar Wezep al vol mee staat.
Ik wil u een goede raad geven, ga eens in Heerde kijken dan kan de Gem. Oldebroek nog iets leren van hoe je een dorp in moet richten.
En van vertraging kijken wij allang niet meer vreemd op in Oldebroek, het is nog nooit anders geweest.(nieuwbouw Oude Wapenveldseweg als laatste voorbeeld.)

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9547
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Bestemmingsplan Wezep, Van Pallandtlaan definitief

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 26 februari 2013
Bestemmingsplan Wezep, Van Pallandtlaan definitief

Op woensdag 20 februari 2013 is het bestemmingsplan Wezep, Van Pallandtlaan definitief geworden. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de gezichtsbepalende locatie langs de Zuiderzeestraatweg in Wezep.


De afgelopen maanden hebben diverse partijen, de gemeente en de ontwikkelaar en eigenaar van de locatie, Koopmans Bouwgroep, constructief nagedacht over de ontwikkeling van het gebied. Door deze gesprekken konden bezwaren die er nog leefden door concrete afspraken worden weggenomen. Wethouder Zandbergen: "Het is goed nieuws dat deze treurige aanblik van de entree van Wezep nu eindelijk na vele jaren kan worden opgeheven. De binnenkomst van Wezep wordt hiermee een stuk fraaier, ik ben ervan overtuigd dat het een prachtige en aantrekkelijke locatie wordt om te wonen."

Sloop gepland voor najaar 2013
De gemeente Oldebroek en Koopmans Bouwgroep zijn overeengekomen dat uiterlijk in het najaar van 2013 wordt gestart met de sloop van de bestaande panden. Koopmans Bouwgroep is hier, als eigenaar van de locatie, verantwoordelijk voor. Op korte termijn start Koopmans Bouwgroep met de verkoop en ontwikkeling van één van de meest in het oog springende bouwlocaties van Wezep.

Extra woningen
Het bestemmingsplan Wezep, Van Pallandtlaan betreft een ontwikkeling binnen de bestaande bebouwde kom van Wezep en maakt de bouw van maximaal 15 woningen in verschillende typen mogelijk. Het plangebied "Van Pallandt" betreft de voormalige locatie van Koops bedden, in het overgangsgebied tussen de kern Wezep en het buitengebied nabij de Soppe. Het plangebied is globaal gelegen tussen de Zuiderzeestraatweg, de Van Pallandtlaan en de bestaande beukenlaan Heigraaf.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9547
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Ondertekening overeenkomst herontwikkeling locatie

Bericht door Redactie »

Start sloop project Van Pallandt in Wezep

Op vrijdag 27 september 2013 start de sloop van het voormalige pand van Koops Bedden aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep. Dit is het startsein voor de realisatie van het project Van Pallandt, dat bestaat uit 10 koopwoningen en 5 vrije kavels.


Koopmans Projecten b.v. uit Enschede en de gemeente Oldebroek hebben gezamenlijk het project Van Pallandt ontwikkeld. Om de plezierige samenwerking te onderstrepen, verrichten wethouder E. Zandbergen en de heer T. Schreurs, adjunct-directeur Koopmans Projecten, samen de officiële handeling.

Vanwege de leegstand kreeg de locatie een slechte uitstraling en zijn er de afgelopen jaren diverse herontwikkelingsplannen besproken. Nadat in 2011 een anterieure overeenkomst was gesloten tussen Koopmans Projecten b.v. en de gemeente Oldebroek ging het voorontwerp bestemmingsplan ‘Wezep, van Pallandtlaan’ het inspraaktraject in. Inwoners kregen tijdens een informatieavond hierop een toelichting en konden hun zienswijzen daarop kenbaar maken. Na verwerking van deze wensen en zienswijzen van omwonenden is het bestemmingsplan aangepast en afgerond. Medio dit jaar kwam het definitieve groene licht en kon het project in verkoop. Na een rustige vakantieperiode is de verkoop in volle gang. De eerste kopers hebben zich aangediend en de belangstelling is zeker in deze tijd zeer goed te noemen.

Het plan bestaat uit 5 vrije kavels, 2 vrijstaande woningen en 8 twee-onder-één-kapwoningen. De toekomstige bewoners kunnen kiezen uit verschillende ontwerpen, indelingsvarianten en afwerkingsniveaus. Voor de vrije kavels kunnen particulieren zelfstandig een huis laten ontwerpen en bouwen. Verkoop van het project is in handen van Pleiter Makelaars & Taxateurs in Oldebroek.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

jan bredewout
Berichten: 862
Lid geworden op: do jan 19, 2006 7:55
Locatie: wezep
Contacteer:

Blijheid en weemoed bij afbraak lokatie Koops

Bericht door jan bredewout »

De meeste mensen zijn blij dat nu eindelijk de sloophuizen tegenover Koops verdwijnen.
Toch zijn er ook ouderen die met enige weemoed terugdenken aan vroegere tijden.
Hoe men hier speelde en de eerste centen verdiende met het brengen en schillen van de twijgen die meubelmaker Koops gebruikte voor de biezen matten of stoelzittingen of rugleuning.
De ovenschoorsteen staat er als laatste nog. zie foto.
Ook de overbuurvrouw is bang voor de drukte die komen gaat, het was niet mooi maar wel lekker rustig!
Toch zullen de meeste inwoners van Wezep en met name overbuurman Coelenhage blij zijn met de opruiming van de onooglijke troep.
Alle foto's van 15.00 uur: https://picasaweb.google.com/1134414385 ... opsAfbraak#
Afbeelding
Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Plaats reactie