Oldebroek-Centrum, randweg en rondweg. DISCUSSIE

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9547
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Oldebroek-Centrum, randweg en rondweg. DISCUSSIE

Bericht door Redactie »

Oldebroek-Centrum, randweg en rondweg.

Onderwerpen die met elkaar te maken hebben en waar politiek ondernemers en burgers niet met elkaar over eens zijn. De klankbordgroep is monddood gemaakt en er wordt een adviesburo ingeschakeld. Genoeg om hier op Oldebroek.net eens aandacht aan te schenken en uw mening te vragen.
Lees onderstaande artikelen ook:

Oldebroek: gat moet snel hart worden (stentor 28/10/06)
Concept visie Centrumplan Oldebroek 2030. afbeelding. (27/10/06)
Centrumplan is grote gemene deler van meningen (stentor 27/10/06)
Oldebroekers: randweg en gezellige winkelboulevard (stentor 6/10/06)
Nieuwsbrief 20 ChristenUnie ( 5/9/06) link 9/9 toegevoegd
Klik hier de mening van de PvdA te lezen. (ook in Huis aan Huis 5/9/06)
Vaart achter plan Centrum Oldebroek (Stentor 21/8/06)
Koerswijziging Centrumplan (Stentor 6/7/06)
Plan voor centrum nog vaag (Stentor 28/6/06)
Oldebroek voorziet problemen (Stentor 26/6/06)
Uitstel bijeenkomsten klankbord (Huis aan Huis 20/6/06)
ChristenUnie vraagt actie voor veiligheid Oldebroek (19/5/06)
Nieuw college maakt centrumplan zichtbaar (Stentor 29/3/06)

opmerking redactie: reactie CDA heeft hier ook gestaan, maar is per abuis gewist..... sorry :oops:
Laatst gewijzigd door Redactie op zo okt 29, 2006 7:19, 6 keer totaal gewijzigd.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Bert-Jan
Berichten: 229
Lid geworden op: do mar 02, 2006 23:45
Locatie: Wezep

ChristenUnie: Oldebroek Centrum

Bericht door Bert-Jan »

Hierbij de gehele tekst zoals overgenomen uit Nieuwsbrief nr.20 (5 september 2006) van de ChristenUnie Oldebroek:
U weet het misschien nog wel. Juni 2005. onze fractie stemde met een meerderheid van de Raad in met een plan voor het centrum van Oldebroek. De meest uitgebreide van 3 varianten werd gekozen. Met een zogeheten discounter (denk daarbij aan een Aldi of een Lidl), een gewone supermarkt, een aantal winkels, een aantal ‘rugzak-woningen’, en natuurlijk voldoende parkeergelegenheid. Een plan waarvan we dachten dat het een noodzakelijke impuls zal geven aan de levensvatbaarheid van Oldebroek als kern.

We werden daarin destijds gesteund door de argumentatie van het college, de noodkreet van de middenstand, cijfers van de midden- standsorganisaties, en pleidooien van recreatieondernemers. We pinden het college wel vast op een maximale investering van 2,1 miljoen. Bij dreigende overschrijdingen zou het college tijdig moeten terug- koppelen naar de gemeenteraad.

Voor de Raadsvergadering van 4 juli j.l. werd er inderdaad teruggekoppeld met een voorstel van het college tot nader onderzoek. Reden: diverse door het college geconstateerde feitelijke ontwikkelingen en kwetsbare factoren (werkelijke kosten, het draagvlak bij ondernemers, nieuwe planologische inzichten e.d.). Deze maakten een heroriëntatie gewenst via nader onderzoek. Prima, vonden wij. Jammer dat hierover matig is gecommuniceerd met (vooral) de bestaande klankbordgroep. Ook wel weer begrijpelijk, want er waren weinig nieuwe gegevens. Het nieuwe onderzoek zou natuurlijk ook de uitgangspunten raken van genoemde variant 1. Nu moet ook nog opgemerkt worden dat er in het Bestuursakkoord van maart een samenhangende benadering is geformuleerd van centrumgebied, planologische aspecten van de kern, winkelvoorziening en een rondweg. (Het CDA pleit voor een randweg, en over de verschillen moeten we het nog maar eens hebben).

Voorheen hadden de PvdA en wethouder Klein zich altijd tegen een rondweg verklaard; ze behoorden evenmin tot de meerderheid die destijds voor variant 1. van het winkelgebied koos. Vandaar onze lichte argwaan bij het nieuwe voorstel. Zou nu van het nieuwe onderzoek gebruik worden gemaakt door de PvdA en een aarzelend CDA om te gaan tornen aan de centrum-gebonden benadering van variant 1.? Om dit tegen te gaan hebben we een motie ingebracht waarin we aangaven voorshands vast te willen blijven houden aan de goede uitgangspunten van variant 1. Dit stuitte bij andere partijen op enig onbegrip.

Het was de raadsvoorzitter die voor ons de kou uit de lucht kon nemen door de toezegging dat het uitgangspunt van variant 1. in het nieuwe onderzoek zeker niet bij voorbaat aangetast zou worden. Hoewel we deze toezegging liever van het college c.q. de raad als geheel hadden willen horen, waren we tevreden. We trokken daarop onze motie in.
Bron: Nieuwsbrief nr.20 (5 september 2006) van de ChristenUnie Oldebroek

Bert-Jan
Berichten: 229
Lid geworden op: do mar 02, 2006 23:45
Locatie: Wezep

Bericht door Bert-Jan »

Ik wou hierbij een moderne afsluiter gebruiken van financiële reclamespotjes: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst!

De allereerste gesprekken over een nieuw Oldebroek Centrum stammen al uit rond 1990 en in 1992 werd een eerste plan uitgewerkt. Van dat plan zal weinig heel gebleven zijn, maar verandering is niet louter rampspoed. De tijden én inzichten veranderen. Dat geldt ook voor de plannen zoals die in 2005 gepresenteerd zijn. Het enige wat echt lastig is, is dat er inmiddels wel héél veel gepraat, gewikt en gewogen is, maar er alleen nog maar een parkeerplaats in Oldebroek ligt waar ooit Herkert stond. Dat is wél sneu. Sneu voor Oldebroek.

De kwalificatie “Een plan waarvan we dachten dat het een noodzakelijke impuls zal geven aan de levensvatbaarheid van Oldebroek als kern” voor Oldebroek is misschien iets wat een Oldebroeker als een belediging kan of mag ervaren? Mijn eerste indruk was dat in ieder geval wel, toen ik die opmerking las. Zit er nu geen leven in Oldebroek? En als dat al zo zou zijn, is dan alleen “Variant 1” ** dé reanimerende oplossing voor het uitgevallen hart van Oldebroek? Ik ben niet afgestudeerd, verre van dat zelfs, maar mijn gezonde verstand geeft mij het geloof in méér opties.

Als de CU alleen wil “vechten” voor de Variant 1 optie, getuige de motie van 4 juli 2006, dan gaan ze toch voorbij aan argumenten waarmee ze zelf begrip willen oproepen voor de ziens- en handelswijze van het college. Ik was er destijds bij en heb nu het artikel gelezen van het CU, maar helaas moet ik bekennen dat ik er nog steeds geen biet van snap. Hogere politiek zeker? Iets wat natuurlijk mogelijk is, want ik heb de wijsheid zéker niet in pacht en heb inmiddels de ervaring dat de CU-fractie uit scherpzinnige en onderlegde Oldebroekers bestaat. Maar ík snap het wantrouwen en de argumenten nog steeds niet…

De inmiddels roemruchte spraakverwarring over een rondweg of randweg brengen mij persoonlijk aan het zuchten. Straks mag iemand de gemeenschap gaan vertellen dat géén van tweeën er komt, want de provincie gaat dat toch niet in behandeling nemen, laat staan betalen. Ja, uiteindelijk komt er wellicht ergens na 2012 een rondweg, maar dan wel om ’t Harde en Elburg. In het verplichte regio verband verleent Oldebroek al haar steun aan dat project. Dat zijn toch de harde feiten of luister ik niet goed tijdens de beantwoordingen vanuit het college in commissie- en raadsvergaderingen?

Ja, de PvdA heeft zich uitgesproken tégen een rondweg en ja, de PvdA heeft zich óók uitgesproken tegen Variant 1. Dat was echter omdat men de haalbaarheid niet inzag. Puur realiteitszin. Dat heeft niets te maken met “een louter Wezeps denkende partij” of andere onbeargumenteerde besmuikingen die de PvdA in het openbaar werden aangesmeerd. Louter profileringpolitiek waar de gemeenschap niets aan heeft. Oldebroek is te klein voor dergelijke Haags aandoende ego botsingen.

Volgens mij is de PvdA-fractie (namens wie ik hier niet spreek, overigens) niet van plan om nu, als een groepje pestende schoolkindertjes, maar eens lekker de Variant 1 gedachte te ondermijnen en ook het CDA durf ík daar niet van te verdenken. Men zoekt naar de haalbare oplossing die wél een garantie voor de toekomst kan geven. Een Plan voor Oldebroek Centrum én de daaraan gerelateerde zaken, zoals de verkeersveiligheid, leefbaarheid en…. houdbaarheid.

Ik denk dat de burgers en ondernemers mogen verwachten dat de Oldebroeker raad, college en ambtenarij op de proppen gaan komen met een degelijk, uitvoerbaar en blij makend plan, zeker nu er weer enkele tienduizenden Euro’s aan onderzoekskosten de rammelende kassa verlaten. Geen onderling geschuif met politieke statements en onnodige schuldvragen, maar daadkracht en gezamenlijkheid. “Samen Slagvaardig”, zo heet het programma toch?

Als geld het probleem niet was, spraken we allemaal anders natuurlijk, helaas geeft het huishoudboekje geen ruimte voor euforische beslissingen, maar ook niet voor vasthouden aan planonderdelen of denkwijzen die ingehaald zijn door de werkelijkheid.

Laat de uitkomsten van het laatste (!) onderzoek maar komen en gooi de discussie partners weer in de ring. De enige modder die gegooid mág worden is de modder die plaats moet maken voor de fundamenten van Oldebroek Centrum.

Op uiterst persoonlijke titel en met welgemeende groet,

Bert-Jan Dokter
Wezep

PS: Oldebroekers, laat uw mening horen op dit platform!

** De uitleg van de 3 varianten staat op de CDA website te lezen

Gebruikersavatar
painterman
Berichten: 16
Lid geworden op: zo okt 03, 2004 22:10
Locatie: Wezep

Bericht door painterman »

Goedenavond Bert Jan,
Nou ik als Wezeper wordt zo langzamerhand toch wel een beetje gestoord van dat gezeur over dat Centumplan Oldebroek.
Dit gaat zo al een paar jaar aan, en er zit totaal geen schot in,dus op mijn beurt zou ik zeggen DAN MAAR NIET.en besteed dat geld maar voor het winkelcentrum in Wezep.
Want dat is wel broodnodig aan vernieuwing toe.
Als ik zie hoeveel toeristen als er komen in de zomer van het Landgoed Loo,en ook vele anderen, en dat die mensen nog niet fatsoenlijk ergens kunnen zitten om een kopje koffie te kopen, dan vindt ik dat een aanfluiting voor de gemeente Oldebroek. Zo gaat men niet met zijn gasten om, niet te beroerd om toeristenbelasting te heffen maar voorzieningen!!!! vergeet het maar.
Dus weg met dat gezeur over dat centrum en die rondweg(die er toch niet komt). Wij willen wel graag een nieuw centrum in Wezep.

Bert-Jan
Berichten: 229
Lid geworden op: do mar 02, 2006 23:45
Locatie: Wezep

Bericht door Bert-Jan »

Hallo Painterman,

Kan me voorstellen dat het je opvalt dat er veel over het Centrumplan Oldebroek gesproken wordt, maar dat er nog altijd geen schep in de grond is gezet voor de bouw. Er zijn natuurlijk wel goede en enkele minder goede redenen voor al dat praten. Op dit forum vind je daar her en der voldoende argumenten en gedachten voor. Dat jij als Wezeper daar al gestoord van wordt, dan kun je je wel voorstellen hoe een Oldebroeker zich moet voelen, inmiddels.

Je geeft het zelf al aan: als Oldebroek zichzelf als gemeente serieus neemt dóen ze niet “zomaar wat” aan Oldebroek (of welke kern dan ook), maar combineren ze de behoeften vanuit bewoners, ondernemers en bestuurlijk/financieel inzicht. Uiteindelijk komt er wel een plan uit de pen. Je kunt wel nagaan dat geld hierbij de grenzen van het mogelijke zal aangeven, maar alle betrokkenen nemen zichzelf en elkaar uiteindelijk wel serieus. Vandaar wellicht ook dat vele en langdurige praten…

En troost je, Wezep Centrum en Wezep Oost staan ook op de agenda in de raadsvergadering van 19 september 2006. Komt gelukkig aan bod dus. (Zie trouwens de website van de Gemeente Oldebroek voor de diverse Dorpsplannen via "Dorpen in Beeld")

De mogelijkheden voor terrasjes, sfeer en beleving moet je echter niet bij de ambtenarij of politiek zoeken. Zeker niet als eerste, hooguit als gesprekspartner. Hier ligt in mijn ogen een rol voor bedrijven, ondernemersverenigingen en de afzonderlijke ondernemers. Zij kunnen plannen ontwikkelen voor (gezamenlijke) bedrijvigheid die de leefbaarheid en succes sterk ten goede zal komen. Uiteindelijk komt de Gemeente en de politiek daar ook bij kijken, maar die moet je niet zien als dé partij(-en) om na te denken over het opzetten van bedrijven. Daar ligt zacht gezegd niet hun kracht. Die ligt dan weer elders :wink:

Klinkt misschien erg belerend, maar dat is zéker niet zo bedoeld. Ik ben gewoon een burger die zich in z’n vrije tijd ook bezig houdt met lokale politiek en allesbehalve specialist op dit soort gebieden. Uiteindelijk bepalen de mensen (ieder in z’n eigen rol) de sfeer. Zonder mensen geen gemeente, zonder mensen geen behoeften en ga zo maar door. Dat geldt voor alle kernen van deze gemeente, toch? Of schiet m’n zwaar bevochten MAVO diploma nu wéér tekort? :lol:

Als de belangen en meningen uiteenlopen, komt er een stukje democratie om de hoek kijken. Dát proces is van het grootste belang. Geen partij mag dáár het onderspit delven en zeker de inwoners en andere direct betrokkenen niet.

Oldebroek Centrum is wat dat betreft van ons allemaal. Nog even volhouden dus voor Wezepers, Oosterwoldenaren, Hattemerbroekers, Loos-en, Noorders en zelfs heel Kerkdorp. :wink: Het laatste woord is (in dit geval) helaas nog niet gesproken….. Er zitten nog wat angeltjes rond-, rand-, en ín de gespreksstof, zoals je al zo inzichtvol en met gezonde Wezepse nuchterheid opmerkte.

Groet’n uut Wezep-Noord,

Bert-Jan Dokter

PS: Tijd voor een reactie en/of inzicht van een heuse Oldebroeker, trouwens. Waar zijn jullie? Zie de initiële vragen van de redactiebovenaan deze topic.

heleen mulder

Randweg

Bericht door heleen mulder »

Ja, de PvdA heeft zich uitgesproken tégen een rondweg en ja, de PvdA heeft zich óók uitgesproken tegen Variant 1. Dat was echter omdat men de haalbaarheid niet inzag. Puur realiteitszin.

Volgens mij is de PvdA-fractie (namens wie ik hier niet spreek, overigens)
Beste Bert Jan,

Prettig om te lezen dat je toch wel namens de PvdA-fractie spreekt. Op eerdere momenten heb je dat wel eens ontkent. Maar ik wil je er als CDA-fractielid wel op aanspreken dat ook jouw fractie aan tafel heeft gezeten met de collegeonderhandelingen en betrokken is geweest bij het opstellen van het Bestuursakkoord. Lees het Bestuursakkoord maar eens na, daar staat namelijk wel iets in over een randweg. :oops:

vriendelijke groet,
Heleen

Bert-Jan
Berichten: 229
Lid geworden op: do mar 02, 2006 23:45
Locatie: Wezep

Bericht door Bert-Jan »

Hallo Heleen,

Ik zie niet in waarom je enkele van mijn essentiële uitspraken 180 graden wil draaien of uit hun context wil trekken. Ik spreek niet namens de fractie van de PvdA :!: , zeker niet in de reactie waar je de quote uit hebt genomen. Ik benadruk dat dus nog eens.

Laat het een ieder duidelijk zijn: ik speel hier geen politiek spelletje om CU of CDA (of een andere partij) maar zoveel mogelijk onderuit te halen. Ook ben ik niet per definitie anti rond- of randweg, omdat dat ideeën en wensen zijn van andere partijen dan PvdA. Vooruitgang voor Oldebroek is namelijk niet iets waar ik tegen ben, integendeel. Het is de háálbaarheidskwestie die ik persoonlijk in twijfel trek. Niets meer, niets minder én op persoonlijke titel.

Ik ontken mijn PvdA kleur en zelfs fractie-betrokkenheid niet, in tegenstelling zelfs, maar de fractie heeft mij niet aangesteld als woordvoerder op Oldebroek.net. Leve het dualisme en de meningsvrijheid! Ik verwoord slechts mijn historische kennis en persoonlijke mening/inzicht. Mijn mening mag je natuurlijk ter discussie stellen. De fractie heeft inmiddels voor zichzelf gesproken in de Huis aan Huis en dat bericht lees je desgewenst hier. Dat ik én de PvdA-fractie verdacht dicht bij elkaar zitten qua mening valt mij ook wel op ;-) maar laat mij hier in het openbaar wel mijn eigen woorden kiezen, vraag ik je in nederigheid.

Het is gewoon een feit dat de PvdA (fractie) zich in het verleden heeft uitgesproken tegen Variant 1en dat dit gestoeld was op betwijfeling van financieële haalbaarheden . Dhr. Dickhof van het CDA geeft dat in een verslaglegging ook, in enigzins gekleurde visie, terdege weer op de CDA website:
.....Door voor Variant 3 te kiezen liet de PvdA onzes inziens haar oren te veel hangen naar haar kiezers want weinig ondernemers zullen op deze partij stemmen en ook minder Oldebroekers dan Wezepers.
Hier blijkt weer dat het algemeen belang soms ondergeschikt wordt gemaakt aan het partij belang. Dit is jammer want ook in Wezep zijn grote bedragen van de gemeente in het winkelcentrum gestoken, denk maar aan de parkeer voorzieningen in Wezep..... Bron: Website CDA Oldebroek)
Tweede feit: In het PvdA programma staat duidelijk: "tegen een rondweg om Oldebroek " en die woordkeuze én die bedoeling staat ook niet verwoord in het bestuursakkoord. Daar wordt zelfs het woord "randweg" niet genoemd. Als iets vernoemd wordt in het bestuursakkoord geeft dat overigens "geen garantie voor de toekomst". Een streven, een wens of zelfs doel, maar niet alle ballen belanden in het net.... Dat moet nog bewezen worden. Het bestuursakkoord had en heeft ook mijn steun, laat daar geen twijfel over bestaan.

Nogmaals mijn uitleg: Een randweg is een weg strak langs de kern. Een rondweg is een omleidende weg verder buiten de kern. (Die uitleg even om de spraakverwarring weg te nemen of te voorkomen).

Wie kaatst kan de bal verwachten, dus ik zal kritiek moeten incasseren. Dat is inherent aan het spuien van meningen en stellingen. Ik ben elders op dit forum al populist genoemd, vergeleken met Wouter Bos (kun je mee thuiskomen, in mijn geval) en met Geert Wilders (niet om m'n haardracht, ideeën of standpunten hoop ik van ganser harte). Ik kan dat wel hebben, maar als ik het vermoeden krijg dat mijn integriteit en bedoeling mogelijk ter discussie worden gesteld begin ik toch wat te sputteren. Zeker als het louter mijn intentie is om onvervalste betrokkenheid te tonen & op te wekken en de politiek en burger dichter bij elkaar te brengen.

Als blijkt dat we elkaar niet voldoende begrijpen moeten we wellicht eens een kopje koffie of thee nuttigen en eventuele scheefgroei onderling wegnemen? Het is ook niet mijn bedoeling om de oproep tot discussie van de beheerder in deze topic om zeep te helpen met partij politieke of persoonlijke kwesties.

Ik heb respect voor de mening van de CDA fractie en de wijze waarop ze inzet tonen voor het bereiken van het CDA doel. Eenzelfde respect heb ik voor jou en de wijze waarop je je standpunten (openbaar) verdedigd, beargumenteerd en aanreikt. In mijn optiek moeten/mogen/kunnen er nog wel meer lokale politici (openbaar en zonder schuilnaam) actief worden op dit forum. Niet ter vervanging van het openbare debat, maar als zeer nuttige en bereikbare aanvulling daarop. Uiteindelijk dienen we hetzelfde doel, zeker in dit geval, door te spreken over het Centrumplan Oldebroek, de veiligheid van de ZZstraatweg aldaar. Dat onze meningen en gedachten allesbehalve 100% gelijk zijn is op zich al een onderstreping van de dagelijkse werkelijkheid.

Terwijl ik welgemeend "aardige dingen" over het CDA zeg, meldt de ChristenUnie in haar laatste nieuwsbrief:
...Voorheen hadden de PvdA en wethouder Klein zich altijd tegen een rondweg verklaard; ze behoorden evenmin tot de meerderheid die destijds voor variant 1. van het winkelgebied koos. Vandaar onze lichte argwaan bij het nieuwe voorstel. Zou nu van het nieuwe onderzoek gebruik worden gemaakt door de PvdA en een aarzelend CDA om te gaan tornen aan de centrum-gebonden benadering van variant 1....
Moet je hen dan niet op de vingertjes tikken voor het betwijfelen en denegreren van CDA standpunten? ;-)

Ik kan het verschil tussen politiek en persoon goed scheiden (ook weer mijn mening), dus ik ben zeker niet boos, mocht iemand dat denken, maar wel minstens verontwaardigd.

Hartelijke groet,

Bert-Jan Dokter
Laatst gewijzigd door Bert-Jan op do sep 14, 2006 22:46, 2 keer totaal gewijzigd.

heleen mulder

reactie

Bericht door heleen mulder »

Beste Bert-Jan,

Het was niet mijn bedoeling om je uitspraak 180 graden te draaien. Ik denk zelf ook niet dat ik dat gedaan heb, maar dan kunnen we over van mening verschillen. En laten we het daar maar bij houden. Ik heb gereageerd op je stukje omdat ik (en met mij onze fractie) me al eerder verbaasde over de uitspraken van de PvdA over de rond- dan wel randweg (zie bijv. laatste column HaH). Tuurlijk begrijp ik dat als je in verkiezingstijd tegen bent, daarna niet 180 graden kunt draaien en opeens voor bent, maar om nu een handtekening te zetten onder een, laat ik het, overeenkomst, noemen. En daarna zeggen dat het eigenlijk niets is of toch niet gaat lukken. Tja daar verbaas ik me dan weer over.

Verder geen (oké niet of nauwelijks :lol: ) kritiek op de PvdA. Prima dat je er vooruit komt. Een vergelijking met Bos mag je in je zak steken. Zeker als het om de looks draait. Een PvdA-raadslid uit Oldebroek zei onlangs dat Wouter er puur om zijn kontje zit... Tja dat kunnen wij vrouwen wellicht beter beoordelen, dus laten we dat maar niet ter discussie stellen op dit forum. Wat betreft de nieuwsbrief van de CU. Ik heb het ook gelezen. Ach laten we daar (vooralsnog) maar geen worden aan verspillen.

Ik vind het leuk je reacties te lezen en ben het op veel punten met je eens. Indien ik het nodig vind om te reageren op jou of op anderen, of op een stelling dan zal ik dat doen. En net als jij, zou ik het eigenlijk ook wel leuk vinden als meer raadsleden dit forum zouden bezoeken.

Bert-Jan, we komen elkaar vast nog vaker tegen, dus laten we zeker niet boos worden op elkaar. Er zijn al te veel boze mensen op deze aarde.

Hartelijke groet,
Heleen Mulder

Bert-Jan
Berichten: 229
Lid geworden op: do mar 02, 2006 23:45
Locatie: Wezep

Bericht door Bert-Jan »

Hoi Heleen,

Meningsverschil is één van de ingrediënten voor democratie en dus politiek. Duidelijk. Case closed.

De “looks” van Wouter Bos waren mij als manspersoon overigens ook niet ontgaan, alhoewel ik moet bekennen dat ik me inderdaad niet zo op z’n kontje had geconcentreerd, maar ik zal er op letten ;-) Uiteindelijk heb ik meer op met z’n kennis en kunde, maar ik begrijp dat jij de afzonderlijke kwaliteiten in een andere volgorde beoordeeld. Ik denk dat het voor mij een langdurig abonnementje sportschool inhoudt én een zware studie Politicologie/Economie om z’n niveau te benaderen. Gaat me ogenschijnlijk veel tijd en geld kosten, maar ja, je moet er wél wat voor over hebben, natuurlijk.

Natuurlijk ben ik niet boos. 8) Als groot John Lennon fan heb ik al vaker gerefereerd naar het liedje “Imagine”. Welks een levensmotto… Iemand die ooit zei:
I believe in God, but not as one thing, not as an old man in the sky. I believe that what people call God is something in all of us. I believe that what Jesus and Mohammed and Buddha and all the rest said was right. It's just that the translations have gone wrong. (John Lennon)
..was z’n tijd ver vooruit getuige het huidige wereldbeeld.

Nog even de discussie terugdraaien naar de topic:

Voor diegenen die tijdens de discussie gehoord hebben van de rondweg varianten om ’t Harde en Oostendorp die de ENEO gemeenten (Epe, Nunspeet, Elburg & Oldebroek) voorstellen heb ik nog een leestip. Ga naar de website van de Gemeente Elburg. Zie dan ook de te downloaden brochure en plattegrond. Altijd handig om te weten waar ons gemeentebestuur zich actief mee bezig houdt toch?

Hartelijke groet,

Bert-Jan Dokter

Wouter
Berichten: 25
Lid geworden op: di dec 28, 2004 13:49
Locatie: Helmond
Contacteer:

Bericht door Wouter »

Wil ons dit soort zin- en oeverloze zaken besparen, s.v.p.?! Mail elkaar soortgelijke, meterslange stukken vol van eigen eer en glorie maar probeer dat buiten een publiekelijk domein te houden. Jullie zijn allebei gewoon verschrikkelijk goed en zouden dat moeten bundelen :wink:

Bert-Jan
Berichten: 229
Lid geworden op: do mar 02, 2006 23:45
Locatie: Wezep

Dorpsgesprek Oldebroek 25 september 2006

Bericht door Bert-Jan »

Allereerst even dit:
Wouter,

Heleen Mulder (inderdaad een prettige en goede persoonlijkheid) en ik hebben elkaar al de hand geschud en bijzonder prettig gekeuveld. Moeten wij nu ook nog eens een bakje koffie drinken om blijkbaar heersende kou uit de lucht te halen? Als je het Oldebroekse weer eens met een bezoek vereert hou ik me van harte aanbevolen.

Nu even terug naar de topic:

Op de website van de PvdA Oldebroek staat een verslagje over het dorpsgesprek in Oldebroek van 25 september 2006. Dat verslag dekt niet de hele lading van het besprokene, maar wel een grote kern. Bovendien kwam het Centrumplan Oldebroek breeduit aan bod.

Lees hier dat bericht

Ik zag ook de redactie van Oldebroek.net "on-site". (Met zo'n telelens kun je niet onopgemerkt blijven, Martin ;-) ), dus ik acht het waarschijnlijk dat ook de redactie nog een item zal wijden aan dit onderwerp en het zal behandelen vanuit een "open vizier".

Hartelijke groet,

Bert-Jan Dokter

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9547
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

poll

Bericht door Redactie »

poll gesloten op 26 september. Hier de eindstand

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9547
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Artikel stentor 6 oktober

Bericht door Redactie »

Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9547
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Toegevoegd 27 oktober 2006

Bericht door Redactie »

Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9547
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Centrumplan op website PvdA

Bericht door Redactie »

Centrumplan op website PvdA

Webmaster en nu ook voorzitter van de PvdA Oldebroek Bert-Jan Dokter plaatst regelmatig verslagen van vergaderingen enz op de website van de PvdA Oldebroek. Van het centrumplan Oldebroek is zelf een heel dossier aangelegd.
Kies op de site van de PvdA in het linker menu 'Actualiteiten' klik nu rechts in het scherm op de afbeelding met de tekst 'Centrumplan Oldebroek'

http://oldebroek.pvda.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie