Ruitenberg en Rorije pakken 1e zege op Stuivezand.

Stefan
Redactie
Berichten: 465
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Ruitenberg en Rorije pakken 1e zege op Stuivezand.

Bericht door Stefan »

Ruitenberg en Rorije pakken 1e zege op Stuivezand.

’t Loo/Oldebroek: Gert Ruitenberg en Wouter Rorije zijn er in geslaagd om de eerste zege binnen te halen van dit seizoen op Stuivezand. Zaterdag 31 oktober stonden voor de renners de tweede Rabobank ATB en Veldritcompetitie op de rol.


Bekijk hier de foto's gemaakt door Raymond van de Kruisweg
Bekijk hier de foto's gemaakt door Oldebroek.net

Beluister de interviews door Evert van 't IJssel op http://www.eenmixvan.nl
Afbeelding

Bij de veldrijders moest Ruitenberg vorige week genoegen nemen met een tweede plaats maar wist nu af te rekenen met Richard van Brummen uit Wezep en Arnold van de Streek uit Oldebroek. Van Brummen en van de Streek waren zeer goed vetrokken en leek Ruitenberg de slag te gaan missen, maar de renner uit Oosterwolde wist al snel weer aansluiting te krijgen met de twee vluchters. Na enkele ronden te hebben gereden kwam er een tempo versnelling van Ruitenberg waarin van Brummen hem alleen nog kon volgen, van de Streek raakte de aansluiting kwijt maar was zijn voorsprong al zo groot op de rest dat het brons al zeker was gesteld. Even later moest ook Van Brummen lossen en werd de eerste zege in deze Veldritcompetitie werkelijkheid voor Ruitenberg, van Brummen pakte het zilver.

Bij de ATB ook wel de mountainbike klasse genoemd kende Wouter Rorije als winnaar, Rorije kreeg gelijk al te doen met Rick Oostelaar uit Zwolle en Bertjan Mensink uit Heerde. Mensink leek met de hoofdprijs er vandoor te gaan maar had zoveel last van een handblessure die hij eerder al had opgelopen dat hij noodgedwongen naar de kant moest en bleven er twee rijders over die gingen voor de overwinning. Heerdenaar Rorije nam na een kwart van de wedstrijd te hebben gereden een riante voorsprong op Oostelaar maar wist deze met nog twee ronden te gaan weer aansluiting te krijgen bij de kopman en nam zelfs de leiding weer in handen. Maar in de laatste ronde greep Rorije alsnog zijn kans door niet te wachten maar gelijk te demarreren en zo zijn eerste zege veiligstelde, Oostelaar kwam even later als tweede over de meet en werd Gert van Beek uit Oldebroek die de beide jonge rijders al vroeg moest laten gaan derde.

In de leeftijd van 8 tot 10 jaar wist Thomas Arends uit Harderwijk, Ramon Eikelboom uit Scheerwolde voor te blijven al was het verschil maar klein, Joel van de Weg uit Elburg deed het ook meer dan goed, hij finishte namelijk als derde.

Dennis van de Kruisweg uit het ’t Loo wist met een straatlengte voorsprong op de rest in de leeftijdsgroep van 11 tot 12 jaar te zegevieren, Thymo Hage uit Emst die het zilver pakte was meer dan tevreden over zijn optreden en zorgde Jorick Meijer uit Oldebroek voor een grote verrassing die in de laatste ronde een goede inhaalslag maakte en zo toch nog als derde wist binnen te komen.

Bij de 13 tot 15-jarigen werd er ook weer flink gestreden voor de overwinning en ging dit tussen drie jonge talenten, Erjan ten Hove, Marvin Bovendorp en Raymond van de Kruisweg uit het ‘t Loo. Deze drie renners wisten al snel de rest van het peloton te verlaten en werkte uitstekend samen, Bovendorp woonachtig in Elburg probeerde het verschillende malen om weg te komen maar werd snel weer tot orde geroepen wat ook gelde voor Van de Kruisweg die het probeerde. Maar de koele kikker Ten Hove sloeg in de laatste ronde toe en wist de Oldebroeker het goud te pakken, Bovendorp werd tweede waarna Van de Kruisweg volgde.

Klik hier voor de gehele uitslag in pdf formaat

Op zaterdag 7 november staat de derde wedstrijd op het programma. Voor alle uitslagen en interviews van de beste drie kunt u kijken op http://www.atb-vereniging-oldebroek.nl

gewijzigd door martin op 1 november 09:00 uur
Plaats reactie