Luisman verwijst Ruitenberg terug op Stuivezand.

Gebruikersavatar
Stefan
Redactie
Berichten: 467
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Luisman verwijst Ruitenberg terug op Stuivezand.

Bericht door Stefan » za nov 14, 2009 21:34

Oldebroek - Op zaterdag 14 november werd op Stuivezand de vierde Rabobank ATB en Veldritcompetitie gehouden onder stralende weersomstandigheden. Het parcours was op sommige plaatsen verraderlijk omdat even daarvoor wat lichte neerslag was gevallen, maar geen renner kwam hierdoor in gevaar.

Klik hier voor foto's gemaakt door Raymond van de Kruisweg

Ruitenberg die bij de veldrijders al twee zeges achter zijn naam had staan moest nu het onderspit delfden tegen Jordy Luisman. Luisman zette gelijk de aanval in en zag dat Ruitenberg de enigste was die hem kon volgen, de Oostewoldenaar wist lange tijd de aansluiting te houden op Luisman maar moest uiteindelijk toch lossen. Zo kwam de renner uit Bergentheim met een grote voorsprong als eerste over de finish en was het zilver voor Ruitenberg, Arnold van de Streek pakte het brons die hij na dertig minuten cours al veilig had gesteld.

Wouter Rorije uit Heerde wist de overwinningsreeksen in de ATB klasse voort te zetten. Rorije demarreerde gelijk uit het peloton en kon niemand hem meer volgen en was in een mum van tijd al zeker van de zege. De strijd om de tweede en derde plaats ging tussen Rick Oostelaar uit Zwolle en Wichard van de Streek, beide renners legde elkaar het vuur aan de schenen maar de Oldebroeker Van de Streek moest in de laatste ronde Oostelaar toch voor laten gaan, ‘heb het geprobeerd maar ben zeker tevreden met mijn derde plek’ aldus Van de Streek.

Thomas Arends uit Harderwijk die in zijn voorgaande optreden het moest doen met een derde plaats verpulverde in deze etappe alles in de leeftijdgroep van 8 tot 10 jaar, Arends wist ruimschoots Ramon Eikelboom uit Scheerwolde voor te blijven waarna Joel van de Weg uit Elburg als derde binnen kwam.

Thymo Hage uit Emst wist met een banddikte verschil op Dennis van de Kruisweg uit het ’t Loo het goud te veroveren in de leeftijd van 11 tot 12 jaar, Jorick Meijer legde beslag op een derde plaats.

In de leeftijd van 13 tot 15 jaar was Erjan ten Hove de rapste, Ten Hove kreeg aanvallen te verwerken van Marvin Bovendorp uit Elburg en Raymond van de Kruisweg uit het ’t Loo. Maar beide jonge fietstalenten slaagde er niet in om de Oldebroeker van de zege af te houden, Bovendorp bleef wel Van de Kruisweg voor die genoegen moest nemen met een derde plaats.

Voor zaterdag 21 november staat de vijfde etappe op de rol en kunt u voor alle uitslagen en interviews kijken op http://www.atb-vereniging-oldebroek.nl

Voor een PDF met een overzicht van de uitslagen zie http://www.hattemerbroek.net/Uitslagen- ... 091114.pdf

Plaats reactie