Eerste VSCO’61 Elabo G-voetbaltoernooi geslaagd

Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

Eerste VSCO’61 Elabo G-voetbaltoernooi geslaagd

Bericht door Redactie Noord » ma mei 24, 2010 12:25

OOSTERWOLDE - Onder schitterende weersomstandigheden heeft zaterdag het eerste G-voetbaltoernooi in de Gemeente Oldebroek plaatsgevonden op sportpark De Heughte in Oosterwolde. De organisatie, de deelnemers, de begeleiders, de ondersteunende bedrijven, de supporters en alle andere belangstellenden kunnen, ook dankzij het fraaie weer, terug kijken op een zeer geslaagde dag.

Maar liefst 13 seniorenteams en 5 jeugdteams streden ieder in hun eigen klasse om de Elabo wisseltrofee. De teams waren afkomstig uit de wijde regio, tot zelfs aan Enschede, Arnhem en Amersfoort aan toe. Maar ook uit dichterbij gelegen plaatsen als Nunspeet en ’t Harde.

Dat er ook in het G-voetbal een goed balletje getrapt wordt en de teams hun beste beentje voorzetten voor de sportieve eer, lieten de enthousiaste spelers maar al te graag zien. Zij wisten de toeschouwers te verbazen over het soms hoge spelpeil dat ze lieten zien.

De kersverse wethouder van sport van de Gemeente Oldebroek, de heer G.J. Veldhoen verrichtte niet alleen de opening, ook reikte hij de prijzen uit. Het toonde de goede samenwerking en ondersteuning, die VSCO’61 van de gemeente heeft mogen ontvangen bij de organisatie van het toernooi. De wethouder kreeg hierbij de hulp van de Gele Kanarie van VSCO’61, die de hele dag op sportpark De Heughte aanwezig was.

Bij de junioren ging de winst naar KHC uit Kampen (zie foto). Zij gingen met de Elabo wisseltrofee naar huis. Bij de senioren wist uiteindelijk Fortissimo uit Ede beslag te leggen op de toernooiwinst. Zij mochten in hun klasse de Elabo wisseltrofee in ontvangst nemen.

Niet alleen werden er wedstrijden gespeeld, er werd ook penalty geschoten onderleiding van profvoetballer Wiljan Pluim van Vitesse. Daarnaast waren er optredens van balvirtuozen. De dag werd afgesloten met een barbecue en een optreden van zanger Tim Lauffer op het zonovergoten terras. Het enthousiaste publiek beloonde hem met een polonaise over het terras.

De organisatie ontving al tijdens de dag vele complimenten van de enthousiaste spelers en begeleiders. Er was dan ook weinig aan het toeval over gelaten. Zo was er de gehele dag gratis ranja beschikbaar, werd er een lunch verzorgd en waren er gedurende de gehele dag appels beschikbaar.

De dag zou niet mogelijk geweest zijn zonder de steun van mede-initiatiefnemer Jan Hulleman van Elabo, bureau voor arbeidsconsultancy, de Rabobank Noordwest Veluwe, Van Werven en de vele, vele vrijwilligers, die zich belangeloos hebben ingezet. Zij hebben er met elkaar voor gezorgd dat het hopelijk een onvergetelijke dag is geworden voor de deelnemers en begeleiders. Velen hebben hun medewerking en ondersteuning voor volgende jaar al weer toegezegd. Zoals ook vele teams al hebben aangegeven volgend jaar weer graag van de partij te zijn.

De toernooicommissie van VSCO’61 sprak haar waardering en dank uit voor alle ondersteuning en medewerking aan deze dag.

Afbeelding
Foto Dries van Dijk. Voor groot formaat klik op de foto.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie