Pagina 1 van 1

CDA vraagt aandacht voor postvoorzieningen Wezep

Geplaatst: wo sep 24, 2008 13:06
door Redactie
CDA vraagt aandacht voor postvoorzieningen Wezep

Sinds de poging tot een overval op 30 augustus jl. zijn de inwoners van Wezep verstoken van alle voorzieningen die TNT biedt behalve de postbussen. Dit is niet alleen lastig voor mensen die postzegels willen kopen of een pakje willen verzenden. Nee daarnaast veroorzaakt het veel overlast voor de ondernemers in het dorp die soms dagelijks diensten van het postkantoor nodig hebben. Zo moeten garage-houders voor het laten overschrijven van kentekenbewijzen naar Hattem of Zwolle. Voor iedere auto die ze verkopen, dus dat kost tijd en geld.
Gezien de grootte van het dorp Wezep is een voorziening als het postkantoor iets vanzelfsprekends; ook in vergelijking tot andere dorpen van deze omvang..
Willen ondernemers kunnen concurreren met collega’s in de regio dan zijn ook dit soort voorzieningen belangrijk. De inwoners van Hattem en ’t Harde kunnen gebruik maken van alle voorzieningen; dus waarom in Wezep niet meer?
Het CDA vraagt het college pogingen te ondernemen om TNT te bewegen het postkantoor te heropenen. Het is weliswaar niet de taak van de gemeente een postkantoor te realiseren maar als de gemeentelijke overheid in dezen niet voor de inwoners zou opkomen van wie zouden we dan iets kunnen verwachten?
Afbeelding

Kijk ook eens op http://www.cdaoldebroek.nl/

Re: CDA vraagt aandacht voor postvoorzieningen Wezep

Geplaatst: wo sep 24, 2008 18:06
door Piet Bon
Het is ronduit belachelijk dat een plaats als Wezep geen goede postvoorziening heeft. Je zal iets besteld hebben en het wordt bezorgd terwijl je niet thuis bent. Dan zou je het op kunnen halen in Hattem. Je zal maar geen auto hebben, dat is toch veel teveel gedoe zo. het moet toch mogelijk zijn om een noodgebouw op 't Meidoornplein neer te zetten.

Re: CDA vraagt aandacht voor postvoorzieningen Wezep

Geplaatst: wo sep 24, 2008 22:47
door mrotman
Helemaal met Piet Bon en CDA eens.
Noodgebouw hoeft niet, het huidige gebouw, en personeel hebben al enkele pogingen tot beroving succesvol overleefd. Zover ik weet is er nog geen overvaller met buit weggekomen.
Klanten waren er ook genoeg, tenminste, de keren dat ik in het postkantoor kwam stond ik altijd in een rij te wachten voor de balie.
Dus onbegrijpelijke idee van TNT om het kantoor te sluiten.

Re: CDA vraagt aandacht voor postvoorzieningen Wezep

Geplaatst: do sep 25, 2008 22:21
door Arnold van de Worp
als TNT nou nieuw personeel in wezep inzet zal het wel goed komen, bovendien, de studenten die een maandkaard voor het OV nodig hebben moeten het ook verder weg zoeken

Re: CDA vraagt aandacht voor postvoorzieningen Wezep

Geplaatst: vr okt 24, 2008 20:25
door Redactie
Ingezonden brief
Bron Huis aan Huis dinsdag 21 oktober 2008
Afbeelding