Reunie derde klas 1957 Ned. Hervormde school Wezep.

Reünies en jubileums en misschien hiervoor ook op zoek naar oud leden. Meld het hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9594
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Reunie derde klas 1957 Ned. Hervormde school Wezep.

Bericht door Redactie »

Reünie derde klas 1957 Ned. Hervormde school Wezep

Wezep 23 oktober 2010 – In restaurant Coelenhage zijn vanavond zeventien van de twintig leerlingen van de Nederlands Hervormde school, in de bocht, bij elkaar gekomen. Het gaat om de derde klas uit 1957. Van dichtbij en ver zijn de oud-leerlingen gekomen. Ook Paul Zuidema, die nu in Afrika werkt en woont wilde graag aanwezig zijn, daarom is de datum van de reünie aan zijn agenda aangepast.

Afbeelding
De klas uit 1957:
Achterste rij: Meester Stam, Jan Kolkman, Klaas van Ommen, Dirk van de Bosch, Jan Renes, Wim van Dijk, Wim van het Hul, Wiechert Binnekamp, Jan Rens, en Juf van Egteren.
Middelste rij: Geesje van Ommen, Willie Gobius Du Sart, Gerrie Kroeze, Hennie Kroes, Henk Morren en Gerrit Sanders.
Voorste rij: Jennie Jansen, Jentje Mulder, Teunis Kroes, Wim van Ommen, Paul Zuidema en Willem Renes.

Afbeelding
Op deze foto ontbreken Klaas van Ommen, Geesje van Ommen en Wim van Ommen die niet aanwezig waren op de reünie.
Klik hier voor de foto's op groter formaat


De redactie dat alle namen goed geschreven zijn.
Laatst gewijzigd door Redactie op za okt 23, 2010 23:52, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Naam meester van Duuren gewijzigd in meester Stam
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9594
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Reunie derde klas 1957 Ned. Hervormde school Wezep.

Bericht door Redactie »

Hallo Martin
Bedankt voor je foto's ziet er heel goed uit, je schrijft het is niet zo'n lang verhaal,
dus dacht ik kom ik klim nog even in de pen misschien heb je hier nog iets aan


In de "Delta-post" van 5 oktober 2000 onder de kolom Oude Schoolfoto's ( no 148) waarin een oproep werd gedaan door Jennie Fiks-Jansen wie de ontbrekende namen wist op deze klassenfoto is het er in 2010 toch eindelijk van gekomen om een reünie te organiseren waarbij 17 leerlingen aanwezig waren.
Het merendeel van de klasgenoten hebben na afscheid genomen te hebben van de lagere school in 1959, elkaar niet meer gezien, aangezien er toentertijd in Wezep geen scholen voorhanden waren met vervolgopleidingen, moest men naar de omliggende plaatsen als Hatem - Zwolle of Elburg en ging iedereen zijn eigen weegs.
Onder het genot van een drankje en een hapje werd er de hele tijd uitvoerig bijgepraat over hoe het iedereen verder was vergaan en werden er allerlei oude foto's en verhalen uit de doos gehaald van wat voor kattenkwaad er vroeger werd uitgehaald. Uit alle gesprekken bleek dat deze klas zijn weg in de maatschappij had gevonden en dat het merendeel inmiddels genoot van de opgebouwde vrije tijd. Ook bleek dat bijna iedereen die in het huwelijk was getreden nog steeds met de zelfde man-vrouw waren getrouwd en dat die de komende tijd kunnen herdenken dat ze 40 jaar of meer getrouwd zijn, dus deze babyboomers van 1947 zijn erg standvastig geweest, en ook in het werkzame leven zijn velen 30 of meerdere jaren in dienst geweest van het zelfde bedrijf of hadden een eigen bedrijf. De aanzet tot deze reünie werd gedaan door Henk Morren, Dirk van de Bosch en Jan Renes en aan het eind van de avond kon iedereen terugkijken op een uitermate geslaagde reünie die zoals enkelen opmerkten niet weer vijftig jaar op zich zou laten wachten, maar iedereen was het erover eens om dit in de toekomst nog eens een keer te doen en dan lopen de meesten misschien wel achter een rollator werd grinnekend opgemerkt.

Jan Renes
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie