Een eeuw Christelijk onderwijs in Oosterwolde.

Reünies en jubileums en misschien hiervoor ook op zoek naar oud leden. Meld het hier.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9594
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Een eeuw Christelijk onderwijs in Oosterwolde.

Bericht door Redactie »

Een eeuw Christelijk onderwijs in Oosterwolde van 1911 tot 2011

OOSTERWOLDE - De vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs te Oosterwolde bestaat dit schooljaar 100 jaar. Dit heugelijke feit hopen we als School met de Bijbel de Wegwijzer te vieren van D.V. 4 april tot 16 april 2011 tijdens de zogenaamde projectweken, met een dankdienst op 14 april, een feestdag voor de leerlingen op 15 april en als afsluiting een reünie op 16 april.


Projectweken
Tijdens de projectweken gaan de kinderen van school aan de slag over vroeger. De vormgeving in de groepen zal er als volgt uit zien:
De groepen 1 en 2 gaan zich bezig houden met spelletjes van vroeger.
De groepen 3, 4 en 5 gaan kijken hoe de kinderen vroeger lezen, rekenen en taal leerden. Denk hierbij aan ‘aap, noot, mies’, schrijven met een kroontjespen etc.
De groepen 6 en 7 verdiepen zich in geschiedenis en aardrijkskunde.
En groep 8 gaat ontdekken wat de kinderen vroeger gingen doen als ze de lagere school verlieten.

Het overkoepelende onderwerp waar de kinderen zich mee bezig gaan houden, is ‘muziek’. Denk hierbij aan Oudhollandse liedjes etc. De kinderen zullen deze liedjes ten gehore in school en in het dorp, maar ook bij bejaardenhuis of verpleeghuis. Misschien zijn er ouderen bereid om ook in deze projectweken eens op school te komen om mee te zingen of liedjes van vroeger aan te leren. U bent in ieder geval welkom!

Afbeelding

In de projectweken willen we de school leuk aan te kleden met ouderwetse spullen.
Nu is onze oproep: heeft u nog spullen van vroeger thuis staan of liggen, denk aan schoolbanken, schriften, bordwerk, speelgoed, oude handwerkspullen o.i.d. , die wij mogen gebruiken? Natuurlijk zullen we hier met zorg mee omgaan. U kunt de spullen inleveren op school of contact opnemen met school: tel. 0525-621300.

Dankdienst
Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum wordt er op 14 april 2011 ’s avonds een dankdienst gehouden in de Hervormde Kerk te Oosterwolde. Deze dienst begint om 19.00 en wordt geleid door ds. A. Snoek. Een ieder wordt hiervoor van harte uitgenodigd. Tijdens deze dienst wordt ook het jubileumboek aangeboden, dat ter ere van het jubileum is samengesteld.

Feestdag
Vrijdag 15 april is het feest op en rond de school. We gaan die dag vieren van 8.45 tot 13.00 uur. Daarna zijn alle kinderen vrij.
De kleuters gaan naar de Speelpoort in Kampen. De groepen 3, 4 en 5 doen een spellencircuit bij de school en maken een rondrit door het dorp met een kar en een oldtimer tractor. De groepen 6, 7 en 8 doen een spellencircuit op de parkeerplaats bij de Hervormde kerk. En zij willen voetbalwedstrijden spelen tegen oud-leerlingen van onze school. Hiervoor kunt u/jij zich opgeven bij school, telefonisch of per mail.
We sluiten deze dag af met het oplaten van ballonnen en het samen eten van pannenkoeken.

Reünie voor oud-leerlingen
In de afgelopen 100 jaar hebben er heel wat leerlingen op onze school gezeten. Voor deze oud-leerlingen wordt er op zaterdag 16 april een reünie gehouden van 10.00-16.00 uur. Deze reünie wordt op school gehouden. De school staat sinds 1992 niet meer aan de Groote Woldweg, maar op Schiksweg 12. Wilt u uw oude klasgenoten en leerkrachten ontmoeten of de ‘nieuwe’ school eens van binnen bekijken, dan bent u van harte welkom.

Jubileumboek
Zoals al gemeld is, wordt er ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de school een jubileumboek uitgegeven. Er zijn veel bijdragen (foto’s, verhalen, etc.) voor dit jubileumboek aangeleverd door (oud)-leerlingen en (oud)-personeelsleden. Na afloop van de dankdienst op 14 april en tijdens de reünie op 16 april bent u in de gelegenheid om dit boek in te zien en aan te schaffen. Daarna kunt u het boek ook aanschaffen via school. De prijs van het boek is op dit moment nog niet bekend.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond het 100-jarig jubileum van de school, kijk dan op http://www.cnsdewegwijzer.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie