Proef inzamelen van oud papier.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9601
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Proef inzamelen van oud papier.

Bericht door Redactie »

Een nieuwe methode voor het inzamelen van oud papier.

Gemeente Oldebroek doet het lang niet slecht met de inzameling van oud papier. En toch… verdwijnen er wekelijks bakken vol oud papier in het 'grijze' restafval. Zonde, want oud papier is een kostbare grondstof voor nieuw papier. Om het hergebruik te stimuleren hebben wij daarom besloten om oud papier volgens een nieuwe methode in te zamelen: met een blauwe container.


Het gaat hierbij om een proef. Deze vindt dit jaar plaats in de wijk Wezep-West, villaparken en 't Loo. Dit is de wijk waar elke 4e zaterdag van de maand oud papier huis-aan-huis wordt ingezameld. In totaal gaat het om ongeveer 1200 adressen. Deze bewoners worden persoonlijk geïnformeerd in een brief en krijgen eind december 2004 een blauwe container thuisbezorgd. Deze ziet er -op de kleur na- net zo uit als de grijze container.

Voordelen op een rij
Alle voordelen van het nieuwe inzamelingssysteem op een rij:
- Meer oud papier en karton wordt apart ingezameld
- Het restafval vermindert
- Duidelijk milieuvoordeel door meer hergebruik van oud papier
- Minder zwerfafval op de ophaaldagen
- De papiercontainer kan in weer en wind buiten staan
- Minder tilwerk en rugbelasting voor zowel bewoners als ophalers

Als nadeel kan gelden dat u er een extra container bij krijgt. Toch neemt deze niet meer vloeroppervlak in dan de doos waarin u vermoedelijk al jaren uw oud papier bewaart. De minicontainer is wel een stuk hoger, maar er past ook veel meer papier in… Een kleine kliko van 120 liter is echter geen optie; in deze smalle bak zou groot karton snel klem komen te zitten.

En na de proef?
Na één jaar worden de resultaten van de proef geëvalueerd. Afhankelijk van de ervaringen van de bewoners die meedoen aan de proef en de behaalde resultaten zal de gemeente besluiten of de blauwe papiercontainer in heel de gemeente Oldebroek zal worden ingevoerd.

Hebt u vragen? E-mail op jkorte@oldebroek.nl of bel tijdens kantooruren (0525) 638360 .

Bron: www.oldebroek.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie