Lokale partijen bundelen krachten voor waterschapsverkiezing

Waterschapsverkiezingen 18 maart 2015
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10217
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Lokale partijen bundelen krachten voor waterschapsverkiezing

Bericht door Redactie »

Lokale partijen bundelen krachten voor waterschapsverkiezingen
Bron Locourant woensdag 04 maart 2015 20:37

REGIO - Met de oprichting van Lokaal Waterbeheer - lijst 9 - hebben lokale partijen in het gebied van Waterschap Vallei & Veluwe de krachten gebundeld. Op de kandidatenlijst van Lokaal Waterbeheer voor de komende waterschapsverkiezingen op 18 maart zijn de meeste gemeenten in het waterschapsgebied vertegenwoordigd.

“De waterschappen zijn door allerlei fusies zo groot geworden dat lokale aspecten dreigen onder te sneeuwen”, aldus Wim Hoeve uit Elburg, kandidaat voor Lokaal Waterbeheer. “Neem alleen al de enorme verschillen in waterbeheer tussen de Gelderse Vallei en de Veluwe. Maar ook binnen die gebieden moet lokaal goed gekeken worden naar de verschillende behoeften. Een ander groot voordeel van de bundeling van de lokale krachten is dat de kandidaten van Lokaal Waterbeheer niet door landelijke partijen worden aangestuurd. Alle kandidaten hebben maximaal oog voor de specifieke lokale behoeften van het eigen gebied en staan voor een praktische en onafhankelijke aanpak.”

Lokaal Waterbeheer wil geen belastingverhogingen, behalve trendmatige en staat voor betere voorlichting op lokaal niveau. De jaarlijkse folder van het waterschap geeft onvoldoende inzicht. Het Waterschap moet meer naar buiten treden en frequent communiceren met boeren, burgers en buitenlui. Grote projecten moeten goed met de inwoners gecommuniceerd worden, want het gaat daarbij vaak om grote belangen en veel (belasting)geld. Tenslotte heeft iedereen belang bij veilige dijken, droge voeten en schoon oppervlaktewater.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie