Huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen Griekenland

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen Griekenland

Bericht door Redactie »

21 - 26 november: Huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen Griekenland

Van 21 tot 26 november collecteren we voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Hun situatie is urgenter dan ooit. Meer dan 50.000 kinderen verblijven onder erbarmelijke omstandigheden op Griekse eiland of op het vasteland. Door de trage procedures zitten sommigen daar wel drie jaar.


Een van hen is Ilana uit Afghanistan. Ze zegt: “Vier jaar geleden voelden mijn ouders zich gedwongen om te vluchten. Na een reis vol gevaren kwamen we met een hart vol hoop op Lesbos aan. De werkelijkheid in het vluchtelingenkamp was anders. De enorme hitte of bittere kou zijn verschrikkelijk. Soms is er geen eten, geen water en geen plek om te slapen. Alle onzekerheden maken me gek. Ons asielverzoek is al drie keer afgewezen.”

Delen
Kerk in Actie, die de huis-aan-huiscollecte organiseert, helpt vluchtelingenkinderen in Griekenland met voedsel, kleding, zorg en onderwijs en probeert ze op een betere plek te krijgen. In honderden plaatsen in Nederland gaan collectanten van 21 - 26 november langs de deuren. “Kerk in Actie geeft op deze manier handen en voeten aan het delen met onze naasten”, vertelt een collectecoördinator. “Het is schrijnend om te zien hoe wij in Europa omgaan met vluchtelingen, kwetsbare mensen die op zoek zijn naar een klein beetje veiligheid. Misschien is het slechts een druppel op een gloeiende plaat, maar voor mensen die zo’n druppel krijgen is het heel belangrijk. De invloed die we wel hebben, moeten we benutten om iets te doen voor kwetsbare medemensen.”

In de knel
Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. Kijk ook op kerkinactie.nl/griekenland.

Geef aan de collectant! Dank voor uw betrokkenheid.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie